Hamilelikte diş eti sorunu yaşayanlar ?

bettbet

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2021
96
28
18
Kızlar merhaba yeni bir gebeyim ve diş etlerindeki acıya dayanamıyorum neden kaynaklandığını bilen ve ya bir zararı var mıdır öğrenmek istiyorum bilgisi olanlar var mı acaba

Kızlar merhaba yeni bir gebeyim ve diş etlerindeki acıya dayanamıyorum neden kaynaklandığını bilen ve ya bir zararı var mıdır öğrenmek istiyorum bilgisi olanlar var mı acaba
Hormonlardan olabilir genel olarak gebelikte karşılaşılıyor bu durumla. iltihap olabilir kalsiyum eksikliği vs olabilir en iyisini doktor bilir dayanılmaz ağrıysa doktorunuza danışın

Bende de olmuştu ama hamileliğimin ilerleyen dönemlerindeydi.. Bu sensodyne hassas diş etleri için olan diş macunu kullandım sorunum çözülmüştü.. Ama bende şiddetli değildi.. Bol bol kalsiyum almanız gerekiyor. Yoğurt ve süt tüketmeye çalışın..

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Hormonlardan olabilir genel olarak gebelikte karşılaşılıyor bu durumla. iltihap olabilir kalsiyum eksikliği vs olabilir en iyisini doktor bilir dayanılmaz ağrıysa doktorunuza danışın
Birşey yedigimde etkiliyor beni bazı okuduğum şeyler biraz ürküttü biraz cuma kontrole gideceğim inşallah bakalım teşekkür ederim yorumun için de

Bende birşey yedigimde etkiliyor umarım geçecektir inanıyorum, evet evet tüketmez miyim öğrendiğimden beri
Çok teşekkür ederim amin inşAllah

Bende de aynı sorun var aşırı agrıyor dilimden kaynaklı sanıyordum ama dişçim diş eti dedi iltihap olmuş nasıl geçecek bilmiyorum ilaç ta kullanamıyorum hamile olduğum İçin inş geçer ağrısı dayanılmaz

Evet bende aynı şekildeyim, doktor neyden kaynaklandığını söylemedi mi? Acaba neden oluyor, cuma gideceğim bakalım

merhabalar. gebelikte dokuların boyutları artar bildiğiniz gibi,buna diş etleri de dahil olur. gingival hiperplazi veya lokalize formu olan epulis, diş etlerinin büyümesidir ve gebelikte normal olarak meydana gelir.

bir de gebelikte ağız ph sı asidikleştiği için,ağız hijyenine dikkat edilmezse diş ve diş eti rahatsızlıkları normalde daha fazla ortaya çıkabiliyor.

kanama oluyorsa c vitamini,demir ve b12 desteğinizi gözden geçirin mutlaka.

ağız hijyeninize de özen gösterin :)) tuzlu suyla gargara ve günde 3 kez dişlerinizi fırçalamanızı tavsiye ederim :))

Valla dün 3te diş et ağrısıyla uyandım sinir küpü gibi takıldım şimdi bu başlığı görüyorum :)

35 yıllık hayatımda bu ikinci diş eti ağrısı ve tamı tamına zar zor uğraşarak gebe kaldığım döneme denk geldi şaka gibi.

Ben de o ağrıyan bölgeyi uzun uzun fırçaladım. Tuz gargarası yaptım oldukça azaldı. Bu akşam da dişçiye gidiyorum. İnşallah hepimiz kurtuluruz.

Çok şükür arkadaşlar güzelce fırçalamak işe yarıyor azaldı agrılarım sizlere de aksaltmadan fırçalayın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…