Hamilelikte diş ağrisinda ne yapiyorsunuz??

benimde çok ağrıyordu dişim hatta kimi zaman sabaha kadar uyumadığımda oluyordu
doktoruma söyledim ağrı kesici yazdı.
istersen sende bi doktoruna danış..

yangemın dısı cok agrımıstı doktor yapacak bısey yok demıstı ılk uc ayda ılac vermıyolarmıs 1 ay çekmıstı cok gecmıs olsun canım

Aysunsude kaçıncı ayındasın?
Gebeliğin ilk 3 ayında düşük, son 3 ayında da erken doğum riski olabilir diye diş müdahalesini çok doğru bulmuyoruz. Sana tavsiyem vakit geçirmeden doktora görünmen (rontgen çektirmemek kaydıyla) belki çürüğün ilerlemeden küçük bir dolguyla ağrıdanda kurtulabilirsin..ama beklemeden mutlaka doktora git, çok geçmiş olsun

Gebeliğin ilk 3 ayında düşük, son 3 ayında da erken doğum riski olabilir diye diş müdahalesini çok doğru bulmuyoruz. Sana tavsiyem vakit geçirmeden doktora görünmen (rontgen çektirmemek kaydıyla) belki çürüğün ilerlemeden küçük bir dolguyla ağrıdanda kurtulabilirsin..ama beklemeden mutlaka doktora git, çok geçmiş olsun

ayy bir diş hakimiyle karşılaşmak ne güzel, ben de aynı dertten muzdaripim, sanırım dolgum açılmış veee 20 lik dişlerimin dördü birden çürümeye başladı, tabii bu da ağrı yapıyor, diş hekimine gitmeyi öneriyorlar fakat, ben onun vereceği herhangi bir ilacı kullanmak , ya da dolgu yenilemek için diş etime yapacağı iğneyi yaptırmak istemiyorum.. dayanmayı düşünüyorum, bol bol süt içiyorum şimdilik..

sağolun arkadaşlar.
kızlar çürük diş iyice gitmiş durumda.az ağırıyor ama heran fazlalaşcak korkusu var,o ağrıya da dayanamam ki.
baş ağrısı kulak ağrısı yapıyor dişim ağrınca.
allahım inş.geçer.

sağol canım.dişim kurtarılacak gibi değil.
1 aylık hamileyim.
daha önce çektirmediğim için kendime kızıyorum.
az ağırıyor şimdilik ama beni rahatsız etmeye yetiyor!!!
ilaç dışında ne yapsam geçer diyorum ama bişey bulamıyorum!!
iğnesiz dişimi çekerler mi?

valla ben 20 lik disimi tam cikaramadim,cektirmek istedim ama hamile oldugumu ogrenince vazgectim.arada agriyor hicbirsey yapamiyorum.
bu arada ignesiz disi cekerler ama dayanamazsin canim,igne de bebege zarar verir ,,,bence sen ilacla idare et,yok dayanabilirim dersen cektir..ama dis agrisi cok zordur bilirim ben de cok cektim...

a.s.günaydın kızlar..a.s.
Canim diş ağrisina dayanmaya çalişiyorum. 2 tane çürük dişim var yanyana.:bbo:

Biri ağrinca diğeride ağrimaya başliyor.:a015:

Cuma günü doktoruma gidicem bebiş için eğer geçmesse ilaç isticem.a.s

Bebeğime bişey olmasin diye dayanmaya çalışıp ilaç içmiyorum.:emir_bebek:

Allah bu durumda olanlarin yardimcisi olsun kizlar...:Saruboceq:

Son düzenleme:
Annemin hep söylediği;:oklava:
anne olmak kolay değil sizde anlicaksiniz.:oklava::oklava:
Evet insan bebeği için dayaniyor herşeye.senağlama:emir_bebek::a015::emir_bebek:senağlama:emir_bebek::a015::emir_bebek:

Son düzenleme:
Aysunsudenaz,anladigim kadariyla disinin mutlaka cekilmesi gerekiyor. sakin anestezi yaptirmadan cektirmeye kalkma, agrinin yogunlugundan dusuk yapabilirsin. Anestezik igneleri gebelikte guvenle kullaniyoruz, merak etme. Kendim de 2. ayimda dis tedavisi sirasinda igne yaptirmistim. Eger tedavi olmamakta direnirsen disin apse yapabilir ve bu kez antibiyotik kullanmadan cektiremezsin.
Gebelikte guvenle kullanilan parasetamol grubu agri kesiciler var, doktora gittiginde sana gereken en uygun tedaviyi uygulayacaktir, icini rahat tut..
Cok gecmis olsun

Aysunsudenaz,anladigim kadariyla disinin mutlaka cekilmesi gerekiyor. sakin anestezi yaptirmadan cektirmeye kalkma, agrinin yogunlugundan dusuk yapabilirsin. Anestezik igneleri gebelikte guvenle kullaniyoruz, merak etme. Kendim de 2. ayimda dis tedavisi sirasinda igne yaptirmistim. Eger tedavi olmamakta direnirsen disin apse yapabilir ve bu kez antibiyotik kullanmadan cektiremezsin.
Gebelikte guvenle kullanilan parasetamol grubu agri kesiciler var, doktora gittiginde sana gereken en uygun tedaviyi uygulayacaktir, icini rahat tut..
Cok gecmis olsun

teşekkürler canım.doktorumu aradım bana ilaç ismi söyledi aldım.ama kafama takılan birşey var canım ya, ilacın plasını değil normalini aldım(doktorum öyle dedi)500 mg. ilaç.
bişey olmaz dedi ama korktum ben.
bebeğime bir zararı olmaz dimi?
birde 8 ay katlanabilsem diş ağrısına doğumdan hemen sonra diş tedavisine gidicem ama şimdi cesaret edemiyorum!

Son düzenleme:
hamileyken benimde olmuşdu doktor bana karanfil çiğne dedi ve ağri kesilmesede hafifledi işe yarıoyor bi zararı da yok denemkte fayda var derim

teşekkürler canım.doktorumu aradım bana ilaç ismi söyledi aldım.ama kafama takılan birşey var canım ya, ilacın plasını değil normalini aldım(doktorum öyle dedi)500 mg. ilaç.
bişey olmaz dedi ama korktum ben.
bebeğime bir zararı olmaz dimi?
birde 8 ay katlanabilsem diş ağrısına doğumdan hemen sonra diş tedavisine gidicem ama şimdi cesaret edemiyorum!

Sana verdigi antibiyotik mi agri kesici mi anlamadim ama doktor verdigine gore bir zarari olmaz..Ilacin adini verirsen ilac rehberinden de bakabilirim. 8 ay dis agrisina katlanmak icin cok uzun degil mi? unutma gebelikte disi agriyan ya da dis tedavisi yaptiran ilk insan sen degilsin:)

valla ben 20 lik disimi tam cikaramadim,cektirmek istedim ama hamile oldugumu ogrenince vazgectim.arada agriyor hicbirsey yapamiyorum.
bu arada ignesiz disi cekerler ama dayanamazsin canim,igne de bebege zarar verir ,,,bence sen ilacla idare et,yok dayanabilirim dersen cektir..ama dis agrisi cok zordur bilirim ben de cok cektim...

kızlar niye çekiyosunuz diş ağrısı iğne bebeğe zarar vermez özellikle 2. 3 aylık dönemde gidin doktora sorun isterseniz düşük veya erkekn doğun tehlikesi kendini sıkıp kasan korkan gebeler için ilk 3 ay ve son 3 ayda tehlikeli ben çektirdim 20 lik dişimi 16. haftada iğneyle hemde 2 tane allaha şükür hiçbişey olmadı ondan sonra 3 lü test falan vardı hepsi iyi çıktı bebeğin gelişimde iyi kulaktan duyma sözlere inanmayın gidin doktora eğrisini doğrusunu anlatır size diş ağrısı iltahabı çürüğü asıl bebeğin sağlığını bozan şeyler unutmayın..

oooff off diş ağrısı çok fenadır,bilirim.Acil şifalar diliyorum,hamile değilim ama tüp bebek tedavisi sırasında,kesimlikle ilaç kullanmam yasaktı ama yumurta toplama işleminden sonraki ağrılar için parol vermişlerdi,sanırım gebeliktete kullanılan bir ilaç...Ama sen sakın doktoruna sormadan ilaç içme,aman aman...

Diş hekimi arkadaşımızın gerekli açıklamalrı yapmış sağolsun,bence ihmal etme,kendi doktorunun tavsiyeleri doğrultusunda muhakkak diş hekimine git ve gerekli işlemleri yaptır.Hamilelikte dişlerin çok hassas olduğunu duymuştum,kalsiyumun çoğu bebeğe gittiği için dişlerde sorun çıkabiliyormuş,ne kadar doğru bilmiyorum ama...

Benimde 20 lik dişlerimin çekilmesi ve bi dolgumun yapılması lazım,bebiş gelmeden halledeyim bende onları bari,hamilelikte daha zor oluyor anladığım kadarıyla..

Hayırlısıyla sağlığıyla kucağına alıp büyüymen güzel günlerini görmen dileklerimle....

ayy bir diş hakimiyle karşılaşmak ne güzel, ben de aynı dertten muzdaripim, sanırım dolgum açılmış veee 20 lik dişlerimin dördü birden çürümeye başladı, tabii bu da ağrı yapıyor, diş hekimine gitmeyi öneriyorlar fakat, ben onun vereceği herhangi bir ilacı kullanmak , ya da dolgu yenilemek için diş etime yapacağı iğneyi yaptırmak istemiyorum.. dayanmayı düşünüyorum, bol bol süt içiyorum şimdilik..

Aybuke yazını geç farkettim, kusura bakma. aslında diş müdahalesi için en güvenli olan 4-6 aylar arasındasın, neden korkuyorsun? Diş tedavisi sırasında yapılan anestezik iğnenin bebişlere hiçbir zararı olmuyor ki..

sana verdigi antibiyotik mi agri kesici mi anlamadim ama doktor verdigine gore bir zarari olmaz..ilacin adini verirsen ilac rehberinden de bakabilirim. 8 ay dis agrisina katlanmak icin cok uzun degil mi? Unutma gebelikte disi agriyan ya da dis tedavisi yaptiran ilk insan sen degilsin:)

canim evet 8 ay çok uzun ama zaten kurtarilacak dişler değil.
Ben korkuyorum.
1 tane olsa yine neyse ama 2 tane çektirmem lazim.
Bana verdiği ilaci yazayim ama burdan hamile olan biri içerse diye yazmadim.
Minoset canim.

Cuma günü doktoruma çikicam ona da danişicam dişlerim için.

Ama zuhalcim şunu söyliyeyim ön 2 dişim kaplama onlari değiştircekler,

dolgu ve kanal tedavisi var.bunlari şuan yaptiramam tabiki ama diş ağrisi

olmazsa doğumdan sonra tamamen diş tedavisi olsun istiyorum.

Bu yüzden dayaniyorum.

Ama en büyük hatam hamile kalmadan yaptirmamiş olmam:!!!!!

Back
X