Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aysunsude kaçıncı ayındasın?
Gebeliğin ilk 3 ayında düşük, son 3 ayında da erken doğum riski olabilir diye diş müdahalesini çok doğru bulmuyoruz. Sana tavsiyem vakit geçirmeden doktora görünmen (rontgen çektirmemek kaydıyla) belki çürüğün ilerlemeden küçük bir dolguyla ağrıdanda kurtulabilirsin..ama beklemeden mutlaka doktora git, çok geçmiş olsun
Aysunsude kaçıncı ayındasın?
Gebeliğin ilk 3 ayında düşük, son 3 ayında da erken doğum riski olabilir diye diş müdahalesini çok doğru bulmuyoruz. Sana tavsiyem vakit geçirmeden doktora görünmen (rontgen çektirmemek kaydıyla) belki çürüğün ilerlemeden küçük bir dolguyla ağrıdanda kurtulabilirsin..ama beklemeden mutlaka doktora git, çok geçmiş olsun
Aysunsudenaz,anladigim kadariyla disinin mutlaka cekilmesi gerekiyor. sakin anestezi yaptirmadan cektirmeye kalkma, agrinin yogunlugundan dusuk yapabilirsin. Anestezik igneleri gebelikte guvenle kullaniyoruz, merak etme. Kendim de 2. ayimda dis tedavisi sirasinda igne yaptirmistim. Eger tedavi olmamakta direnirsen disin apse yapabilir ve bu kez antibiyotik kullanmadan cektiremezsin.
Gebelikte guvenle kullanilan parasetamol grubu agri kesiciler var, doktora gittiginde sana gereken en uygun tedaviyi uygulayacaktir, icini rahat tut..
Cok gecmis olsun
teşekkürler canım.doktorumu aradım bana ilaç ismi söyledi aldım.ama kafama takılan birşey var canım ya, ilacın plasını değil normalini aldım(doktorum öyle dedi)500 mg. ilaç.
bişey olmaz dedi ama korktum ben.
bebeğime bir zararı olmaz dimi?
birde 8 ay katlanabilsem diş ağrısına doğumdan hemen sonra diş tedavisine gidicem ama şimdi cesaret edemiyorum!
valla ben 20 lik disimi tam cikaramadim,cektirmek istedim ama hamile oldugumu ogrenince vazgectim.arada agriyor hicbirsey yapamiyorum.
bu arada ignesiz disi cekerler ama dayanamazsin canim,igne de bebege zarar verir ,,,bence sen ilacla idare et,yok dayanabilirim dersen cektir..ama dis agrisi cok zordur bilirim ben de cok cektim...
ayy bir diş hakimiyle karşılaşmak ne güzel, ben de aynı dertten muzdaripim, sanırım dolgum açılmış veee 20 lik dişlerimin dördü birden çürümeye başladı, tabii bu da ağrı yapıyor, diş hekimine gitmeyi öneriyorlar fakat, ben onun vereceği herhangi bir ilacı kullanmak , ya da dolgu yenilemek için diş etime yapacağı iğneyi yaptırmak istemiyorum.. dayanmayı düşünüyorum, bol bol süt içiyorum şimdilik..
sana verdigi antibiyotik mi agri kesici mi anlamadim ama doktor verdigine gore bir zarari olmaz..ilacin adini verirsen ilac rehberinden de bakabilirim. 8 ay dis agrisina katlanmak icin cok uzun degil mi? Unutma gebelikte disi agriyan ya da dis tedavisi yaptiran ilk insan sen degilsin:)