Hamilelikte Diş Ağrısı

Sifa Duran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
7
2
1
30
Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim gebeler için diş doktoruna gittim kanal tedavisi yapmamız gerekiyor ama 3 ay dolmadığı için yapamam deyip antibiyotik verdi ama ilacın içeriğine baktığım da hamilelerin kullanması uygun değil yazıyordu bende kullanmadım ama çok fena dişim ağrıdığı için parol içtim siz yaşadınız mı nasıl çözüm buldunuz?

Hamileyken kullanılanilen antibiyotikler de var. Diş hekimi yazdıysa kullanabilirsiniz aslında yada kendi kadın doğum uzmanınıza sorun içebilirmiyim diye

Karanfil yağı diş ağrısına çok iyi geliyor eşim dişini yaptırdıktan sonra ağrı kesicilerin etkisin pek görememişti ama karanfil yağının çok iyi geldiğini söyledi

Hamileyken kullanılanilen antibiyotikler de var. Diş hekimi yazdıysa kullanabilirsiniz aslında yada kendi kadın doğum uzmanınıza sorun içebilirmiyim diye
Randevum var ama biliyorsunuzdur sonraya oluyor hep perşembe soracağım doktoruma da ama güvenemedim yazan doktora. Yazarken de şey dedi zaten bu tedavi etmez çok ağrırsa ağrı kesici yazayım bende parol var deyince yazmamıştı o yüzden de içmek istemedim

Karanfil yağı diş ağrısına çok iyi geliyor eşim dişini yaptırdıktan sonra ağrı kesicilerin etkisin pek görememişti ama karanfil yağının çok iyi geldiğini söyledi
Tamam onu alıp deniycem bende

Bende bir aydır çekiyorum hamile kaldığımdan beri başımı duvarlara vurasım geliyordu.Doktor antibiyotik verdi parol verdi ben kullanmadım korktum ne olur nolmaz diye.Karanfil yagı aldim taşikardi yaptı yok o yok bu en on sarımsağı duydum bir ince dilim kestim ağrıyan bölgeye günde iki kez yaptim okadar acı yanma koku bir yandan afedersiniz ağzından salyalar aktı dayandım bu arada arkasından kaynamış ılık suya tuzlu su yaptim gargara olarak kullandın suan ince ince ağrıyor olsada Antibiyotiksiz halletmeye çalışıyorum herzaman dr nederse o Ben korktum kullanmadım ama bu şekilde biraz daha idare edebilirim
Tabiki apse vardi indi ŞİMDİ IYIYIM ama yinede dr kararını dinleyin benimki basında olan bir ornek geçmiş olsun.

Ben başka nedenlerle kullanmıştım antibiyotik. Ama kullanmadan önce kendi kadın doğum doktorunuza sorun bence. Yok bu olmaz derse onun önerdiği bir antibiyotik yazsın diş hekiminiz.

Gebelikte enfeksiyon düşük sebebi. Mutlaka tedavi görmeniz gerek. Hele diş apsesi sizin içinde zararlı olabilir. Karanfil yağını gebe değilken kullanın ona birşey diyemem ama içindeki etken maddesinin bebeğe zararı var mı bilmiyoruz. Yağlar çok yoğun olduğu için size bile zararı olabilir. Sonuç olarak doğal bir ürün olduğu için zararı olmaz gibi geliyor. Doğal ürün zararsızdır diye düşünmek aldatmaca oluyor biraz. Mesela baldıran diye bir ot var maydanoz benziyor doğal bir ot ama yediğimizde ölümcül oluyor. O yüzden gebelikte kanıtlanmış yöntemlerle tedavi olmak en doğrusu. Augmentin gebelerde güvenli, çocuk doktoru ya da kadın doğumcuya danışarak kullanın

Haklısınız kafam çok karışık perşembeye kadar ne yapabilirim bilmiyorum doktorama randevum o zaman

Bende kadın doğumcuma sormak istiyorum belki geçici de olsa bir tedavi önerir şimdilik dayanmaya çalışıyorum perşembeye kadar elimden bir şey gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…