hamilelikte deniz ürünleri yemek?

tugba35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2
0
36
Denizli
:CüvCüv:herkese merhaba:) bende 7 haftalık anne adayıyım çok da mutluyum:) toksoplazma testim negatif çıktı:( deniz ürünlerine bayılıyorum sizce kabuklu deniz ürünleri yemem de bi sakınca olurmu? doktorumla henüz görüşemedim yardımcı olursanız çok sevinirim:)

bu konu hakkında bişey duymadım ama geçen gün tv de izledim midyeler asla sağlıklı değilmiş..normal insanlar için bile ki hamileler için daha riskli olur..
ben kabuklu deniz ürünlerinden nefret ettiğim için sorunum yok zaten..karides ıstakoz yengeç midye görünce midem bulanır resmen böcek yermişim gibi hissediyorum sadece balık yerim..
bence yememen daha iyi çok diplerde geziyorlar onlar..

bende ilk hamile kaldigimda deli gibi midye istemistim ama civa icerdigi icin doktorum yememe izin vermemisti...karar senin genedeakannehir

Amerikan Gıda ve İlaç dairesine göre (FDA) gebeler haftada 340 gr a kadar karides yiyebilirmiş. Civa içeriği olarak karidesin diğer deniz ürünlerine kıyasla en düşük seviyelerde yazıyor sitelerinde. Ancak taze ve iyi pişmiş olmasına dikkat edilmeli deniliyor.

karides kalamar için doktorum iyi pişerse hiçbir sakınca yok ama kabuklu deniz ürünleri heleki midye kesinlikle yasak dedi... ayyyy canım istedi yineeeeeeeeeemafoldumben

bende 6 haftalık hamileyim ve inanılmaz derece de canım midye çekmişti 5 tane yedim geçen gün yasak olduğunu bilmiyordum demekki tek canı midye çeken ben değilmişim :) midyeyide normalde sevmem.

Canım çiğ kalan ve kabuklu denız urunlerınden kacınmaız gerektıgını bılıyorum.Bır de buyuk balık cıva ıcerıyormus palamut lufer tavsıye etmıstı doktorum bana.

Hamilelikte deniz ürünleri tüketimine dikkat edin. Çiğ deniz ürünleri, zehirlenmeye sebep olabileceği için midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünlerini tüketmemek gerekiyor. Balık seçimi yaparken ise mevsim balıklarını tercih etmek ve civa içeren ton balığından uzak durmakta fayda var. Pişmemiş balık ya da füme balık yemeyin.

kabuklu deniz ürünleri ve ton balığı gebelerde yasak arkadaşlar. çok canınız çekerse tadımlık yiyin derim sadece. ben hamileyken hamsi, somon,çupra,lüfer vs envayi çeşit balık yedim haftada en az iki gün balık tüketmelisiniz.cokacimcoook

Back
X