• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Dans ve Egzersiz Üzerine

DansPerisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
26
4
36
İstanbul
Sevgili Kadınlar Kulübü'nün anne adayları;

Hayatınızın bu en önemli devresinde; fazlasıyla duygusal ama bazen fazlasıyla agresif, çok enerjik ama bazen uykulu saatler yaşadığınıza eminim. İnişli çıkışlı pek çok duyguyu peşpeşe yaşıyor kadınlar bu döneminde...

Bazen kara kara düşünüyor olabilirsiniz nasıl geçecek bu dokuz ay diye, öyle değil mi? Aman kızım kollarını havaya kaldırma çocuğunu düşürürsün, aman eğilme, aman uzanma aman aman aman… Geçmez tabiî ki; geçse de, böylesi sağlıklı geçmez.

Güzel anne adayları bu dönemde vücudumuzda ne oluyor biliyormusunuz? İşte HORMONLARIMIZ DANS ediyor. Ne güzel değimli? Peki o zaman biz neden dans etmeyelim bu dönemde; böylesi yoğun ve güzel duygular hissederken. Oğlum şimdi 3 yaşında ve ben hamileliğim boyunca dans ve egzersizi günlerimden hiç eksiltmedim. Hem de tam dokuz ay boyunca… Ama başlamadan önce sevgili doktorlarınıza danışın lütfen.:)

$2 copy_600x600.jpg

Size 3’ ümüzün bir fotoğrafını ekliyorum, belki size bir fikir verir… Sevgiler…​

Son düzenleme:

Hayatınızın bu en önemli devresinde; fazlasıyla duygusal ama bazen fazlasıyla agresif, çok enerjik ama bazen uykulu saatler yaşadığınıza eminim. İnişli çıkışlı pek çok duyguyu peşpeşe yaşıyor kadınlar bu döneminde...

Bazen kara kara düşünüyor olabilirsiniz nasıl geçecek bu dokuz ay diye, öyle değil mi? Aman kızım kollarını havaya kaldırma çocuğunu düşürürsün, aman eğilme, aman uzanma aman aman aman… Geçmez tabiî ki; geçse de, böylesi sağlıklı geçmez.

Güzel anne adayları bu dönemde vücudumuzda ne oluyor biliyormusunuz? İşte HORMONLARIMIZ DANS ediyor. Ne güzel değimli? Peki o zaman biz neden dans etmeyelim bu dönemde; böylesi yoğun ve güzel duygular hissederken. Oğlum şimdi 3 yaşında ve ben hamileliğim boyunca dans ve egzersizi günlerimden hiç eksiltmedim. Hem de tam dokuz ay boyunca… Ama başlamadan önce sevgili doktorlarınıza danışın lütfen.:)Eki Görüntüle 192545

Size 3’ ümüzün bir fotoğrafını ekliyorum, belki size bir fikir verir… Sevgiler…

süper tebrik ederim bende son ana kadar iş yaptım hiç oturmadan dinlenmeden ve çok rahat bir doğum yaptım

tabiiki tercihim dans olurdu bebeğiniz çok şanslı:61:

Güzel anne adayları bu dönemde vücudumuzda ne oluyor biliyormusunuz? İşte HORMONLARIMIZ DANS ediyor. Ne güzel değimli? Peki o zaman biz neden dans etmeyelim bu dönemde; böylesi yoğun ve güzel duygular hissederken. Oğlum şimdi 3 yaşında ve ben hamileliğim boyunca dans ve egzersizi günlerimden hiç eksiltmedim. Hem de tam dokuz ay boyunca… Ama başlamadan önce sevgili doktorlarınıza danışın lütfen.:)

Eki Görüntüle 192545

Size 3’ ümüzün bir fotoğrafını ekliyorum, belki size bir fikir verir… Sevgiler…​

süper olmuş böyle bir konu açtığınız hep merak ediyodum kime sorsam hayır yapma dedi bnm hamile kalmadan önce bir sopam vardı omuzlarımın üstüne koyup kollarımı üzerine uzatıp bir sağa bir sola dönüyodum bel inceltmek için birebir şimdi diyorum yapsam bi zararı varmı çünkü bnm göbekten önce belim çok kalınlaştı cevabıızı bekliyorum :49:

süper olmuş böyle bir konu açtığınız hep merak ediyodum kime sorsam hayır yapma dedi bnm hamile kalmadan önce bir sopam vardı omuzlarımın üstüne koyup kollarımı üzerine uzatıp bir sağa bir sola dönüyodum bel inceltmek için birebir şimdi diyorum yapsam bi zararı varmı çünkü bnm göbekten önce belim çok kalınlaştı cevabıızı bekliyorum :49:

Merhaba hayalim; çok sevindim bu konuya eğilmenize. Tabiki öncelikle bu konu çok hassas bir konu. Doktorunuz aksi bir şey söylemiyor ise, sizin canınızı yakmayan herşeyi yapabileceğini düşünüyorum. Ancak hamilelikte bel, ne yaparsanız yapın kalınlaşır. Bu korkunç birşey değil aslında. Hamilelikte hareket çok önemli ama büyük karnımızdan dolayı ister istemez bazı hareketleri doğal olarak tam yapamayabiliriz. Dediğim gibi canınızı yakmayan, karnını sıkıştırmayan tüm harketleri yapabilirsiniz. Sopa egzersizlerine ise doğumdan sonra çok ihtiyacınız olacak. Doğum sonrası egzersizleriyle ilgili sizlere önümüzdeki günlerde yazılar yazacağım.Şimdi içinizden geldiği gibi doğal hareket edin. Etraftaki güzelim hayvanlara bakın içiniz rahatlasın. Kediler hamileyken ağaca tırmanmıyor mu acaba. Bu size rehberlik etsin... bol sağlıklı ve bol hareketli günler diliyorum sizlere...:nazar:

süper tebrik ederim bende son ana kadar iş yaptım hiç oturmadan dinlenmeden ve çok rahat bir doğum yaptım

tabiiki tercihim dans olurdu bebeğiniz çok şanslı:61:

Harikasınız süper... Dans için ise hiç geç değil. Ailenizin her bireyi için. sevgiler...

Etraftaki güzelim hayvanlara bakın içiniz rahatlasın. Kediler hamileyken ağaca tırmanmıyor mu acaba. Bu size rehberlik etsin.

Öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve yazınızın tamamına bayılsam da bu bölüm güzel bir tebessüm yarattı yüzümde. Yeniden hoş geldiniz.

:49:

resmini görünce kendi hamileliğimi hatırladım :1: bende dans eğitmeniyim ve aynen dediklerine katılıyorum. hatta izninle bir kaç şey eklemek isterim. hamilelik döneminde dans doğru nefes tekniklerinide yanında getiriyor, ayrıca en zorlanılan son ayda bile bazı teknikler (yerden bir şey alma,kaldırma, düşme vs. ) hayatınızı kolaylaştırıyor. çünkü dans aslında hayatın bir parçası hergün farkında olmadan pek çok figür yineleriz.illaki müziğe gereksinimiz yoktur.
hatta kendi yaşadığım bir olaydır zor bir gebelik dönemi geçirmeme rağmen düşük riski erken doğum tehlikesi yaşamama rağmen doktorum hiç bir zaman bana yat dememişti rutin egzersizlerimi biraz daha yumuşatarak devam ettim hayatıma ve sonuç 8 saat sunni sancı verildiği halde ben ağrı hissetmedim. çünkü kaslar bu gerilmelere alışkındı.
ve bebeği olanlar için bir öneri avrupada yapılan bir deneyde müzik ve dansla ilgilenen çocukların diğerlerine oranla daha verimli oldukları ortaya çıkarılmış.

Hamile kalırsam dans konusunda favorim; horon :) çok hırpalayacı olabileceği için moden danslara yönlendirecektir eminim dr :)

Ama bende hamilelik döneminde mutlaka çocuğa müzik aşılaması ve dans eğiliminde bulunması taraftarıyım.Doğduklarında ciddi anlamada sosyallik farkı olduğunu gözlemledim.Müzikle ve sanatla ilgilenen annenin , bebeğinin daha başarılı olduğunu düşünüyorum... İnş kısmet olursa bende bebeğimi bu yönde eğitmeye, karnımda başlayacağım ....

Son düzenleme:
Hamile kalırsam dans konusunda favorim; horon :) çok hırpalayacı olabileceği için moden danslara yönlendirecektir eminim dr :)

Ama bende hamilelik döneminde mutlaka çocuğa müzik aşılaması ve dans eğiliminde bulunması taraftarıyım.Doğduklarında ciddi anlamada sosyallik farkı olduğunu gözlemledim.Müzikle ve sanatla ilgilenen annenin , bebeğinin daha başarılı olduğunu düşünüyorum... İnş kısmet olursa bende bebeğimi bu yönde eğitmeye, karnımda başlayacağım ....

dans perisi bu konuşmaya izninle burnumu sokucam :1:
candas cım horon hem ritmiyle hemde, karakteristik özelliğiyle belli bir performansa erişmeyen hiç kimseye verilmeyen bir türdür.(başka bir topiktede değindim yol hariç eğitmen ve para unsuru :50: ) fakat bu konuda geçmişin varsa vücudun zaten belli bir kapasiteye ulaşmış durumdaysa hamileliğin ilk üç ayı hariç çok rahatlıkla dans horon oynayabiliyorsun ( aslı horon tepmektir ) ki benim 8. ayında horonla sahneye çıkmış çok arkadaşım mevcut ve hiç bir sorun yaşamadılar. fakat dediğim gibi dans geçmişi çok önemli karadeniz yörelerinde. ama hem geçmişim yok hemde Karadeniz dolaylarından olsun dersen Iğdır yöre oyunlarını tavsiye edebilirim :34:

resmini görünce kendi hamileliğimi hatırladım :1: bende dans eğitmeniyim ve aynen dediklerine katılıyorum. hatta izninle bir kaç şey eklemek isterim. hamilelik döneminde dans doğru nefes tekniklerinide yanında getiriyor, ayrıca en zorlanılan son ayda bile bazı teknikler (yerden bir şey alma,kaldırma, düşme vs. ) hayatınızı kolaylaştırıyor. çünkü dans aslında hayatın bir parçası hergün farkında olmadan pek çok figür yineleriz.illaki müziğe gereksinimiz yoktur.
hatta kendi yaşadığım bir olaydır zor bir gebelik dönemi geçirmeme rağmen düşük riski erken doğum tehlikesi yaşamama rağmen doktorum hiç bir zaman bana yat dememişti rutin egzersizlerimi biraz daha yumuşatarak devam ettim hayatıma ve sonuç 8 saat sunni sancı verildiği halde ben ağrı hissetmedim. çünkü kaslar bu gerilmelere alışkındı.
ve bebeği olanlar için bir öneri avrupada yapılan bir deneyde müzik ve dansla ilgilenen çocukların diğerlerine oranla daha verimli oldukları ortaya çıkarılmış.

Çok sevindim paylaşımınıza revolucion.
hamileyken tango yapmaya devam ettim. Doğum yaptıktan sonra neye de faydası oldu biliyormusunuz?tango müzikleri bebeğimin sakinleştiricisi oldu. Şimdi 3 yşında ve tango müziklerinin türlerini bile ayırdediyor neredeyse...

aynı şey benim oğlumdada mevcut. hamilelikte dinlenen tür doğumdan sonra imdat kolu gibi oluyor bir şey hariç saatlerce aynı parçayı dinlemek zorunda kalabilirsiniz hazırlıklı olun :1:
hiç unutmam oğlum daha 4 aylıktı bir gün biz eşimle sahne düzeni üzerine uğraşırken oda yanımızda uyukluyordu bir an ağlıyor bir an sakinleşiyordu neden sonra farkettikki arada kullandığımız bir nakarat onu sakinleştiriyordu, bir kaç kez denedik acaba doğrumu algıladık diye evet gerçekten o bölümü resmen seçmişti aradan ve biz o gün tam 6 saat aynı şeyi dinlemek zorunda kalmıştık :1:

dans perisi bu konuşmaya izninle burnumu sokucam :1:
candas cım horon hem ritmiyle hemde, karakteristik özelliğiyle belli bir performansa erişmeyen hiç kimseye verilmeyen bir türdür.(başka bir topiktede değindim yol hariç eğitmen ve para unsuru :50: ) fakat bu konuda geçmişin varsa vücudun zaten belli bir kapasiteye ulaşmış durumdaysa hamileliğin ilk üç ayı hariç çok rahatlıkla dans horon oynayabiliyorsun ( aslı horon tepmektir ) ki benim 8. ayında horonla sahneye çıkmış çok arkadaşım mevcut ve hiç bir sorun yaşamadılar. fakat dediğim gibi dans geçmişi çok önemli karadeniz yörelerinde. ama hem geçmişim yok hemde Karadeniz dolaylarından olsun dersen Iğdır yöre oyunlarını tavsiye edebilirim :34:
Geçmiş sağlam canım, karadenizliyim ben.10 yıldır sağlam tepenlerdeniz :)Bende eminim 8.-9. ayda dahi horon tepenlerden olacağım.Yani o sesi duyupta oturmam mümkün değil.Teşekkürler tavsiyen için canım :) Önemli olan müzik olsun, bebek o sesi duysun.Hiç bir müziğe yabancı olmasın....

Back