- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
benim normalde yağlı bir cildim vardır ona rağmen şuan kollarım ve bacaklarımda dediğin gibi kuruluk var..bol su içmeyi ihmal etmeyelim :) konuyu takipteyim :)Merhabalaaar.
Normalde kupkuru bi cildim yoktur. Asiri kuru degildirr yani. Ama kuru bi cilde sahibim.
Hamilelikte bu kuruluk arttida artti. Mesela pantolonumu cikardigimda pantolonun bacaklarima temas eden ic kisminda ufak beyaz noktalar seklinde kepek gibi seyler goruyorum. Cildim kurudugu icin bu sekilde dokuluyo. Saclarimda ve burun kenarimda egzama var. Hamile oldugum icin losyon vs kullanmiyorum. Egzamam saclarimda artmadi ama burun kenarlarimdaki biraz artti. Yanaklarimda bacaklarim gibi beyaz beyaz. Tirnagimi hafif surtsem derim dokulucek sanki.
Hamilelikte boyle bisi yasadiniz mi?
Bana ne tarz bi nemlendirici veya yag onerebilirsiniz?
Bi tanidigim bebey yagiyla beraber aktardan alabilcegim 2 yag daha onerdi. Bunlari karistirmami ve dustan sonra vucudumu bu karisimla ovmami soyledi. Catlaklara ve kuruluga iyi gelir dedi. Suan hatirlamiyorum isimlerini hatirlayinca yazicam.
Cook tesekkur ederim. Peki ne sıklıkla kullandin. Ne zamanlar kullandin.Hindistan cevizi yagı benim derdime çare oldu canım.Tıpkı senin dediğin gibi heryerim pullanmıştı.Şuan oldukça rahatladım.Hem zararsız kimyasal değil hemde çatlağı önlüyor.
Tesekkur ederim yorum icin. Aklima geldikce su iciyorum bende. Bol bol icmeye calisiyorummbenim normalde yağlı bir cildim vardır ona rağmen şuan kollarım ve bacaklarımda dediğin gibi kuruluk var..bol su içmeyi ihmal etmeyelim :) konuyu takipteyim :)
Cook tesekkur ederim. Peki ne sıklıkla kullandin. Ne zamanlar kullandin.
O tanidigim sanirim bebe yagi kakao yagi(emin degilim) bide hindistan cevizi yagini karistir demisti bana. Dustan sonra islak vucuduna sur demisti. Sen nasil kullanmistinn
Bende kullanicam sanirim tesekkur ederim oneri icin. Basen ve baldirlarimdada var. Karnim haric her yerim oyle.Canım ben gün aşırı kullanıyorum ama şöyle mesela banyodan sonra tüm vücuduma masaj yapar gibi az miktar yediriyorum o baya rahatlatıyor.Banyo yapmadıgım gün ise vücudumun sadece pul pul olan yerlerine oturduğum yerde masaj yapıp sürüyorum.Kafa derisindeki kuruluk için bir kac defa banyodan once saç derime masaj yaptım o günden sonra daha saç diplerim pullanmadı.Karın ve baldır kısımları pullanmasa bile gün aşırı mutlaka yağı kullan.Çatlaklarda oldukça etkili.
Saydığın yağların bazıları bende tüylenme yaptığı için sadece hindistan cevizi kullanıyorum canım.Badem yagı, zeytin yağı gibi yağlar bende tüylenme yapıyor onları sadece saç bakımında kullanıyordum önceden... Hindistan cevizinide banyodan çıķtıktan sonra bornozla kurulanıp hemen o an nemli vucuduma süruyorum.Bende kullanicam sanirim tesekkur ederim oneri icin. Basen ve baldirlarimdada var. Karnim haric her yerim oyle.
Ben o tanidigimi arayip sordum. Badem yagi hindistan cevizi yagi ve bebe yagini karistir demistim dedi. Bide zeytin yagida besler vucudu ama kokusu rahatsiz edebilir dedi.
Dustan sonra islak vucuduna mi yapiyosun canim
Cok tesekkur ederimm. Bebe yagida tuylenme yapiyodu sanirimmSaydığın yağların bazıları bende tüylenme yaptığı için sadece hindistan cevizi kullanıyorum canım.Badem yagı, zeytin yağı gibi yağlar bende tüylenme yapıyor onları sadece saç bakımında kullanıyordum önceden... Hindistan cevizinide banyodan çıķtıktan sonra bornozla kurulanıp hemen o an nemli vucuduma süruyorum.
Merhabalaaar.
Normalde kupkuru bi cildim yoktur. Asiri kuru degildirr yani. Ama kuru bi cilde sahibim.
Hamilelikte bu kuruluk arttida artti. Mesela pantolonumu cikardigimda pantolonun bacaklarima temas eden ic kisminda ufak beyaz noktalar seklinde kepek gibi seyler goruyorum. Cildim kurudugu icin bu sekilde dokuluyo. Saclarimda ve burun kenarimda egzama var. Hamile oldugum icin losyon vs kullanmiyorum. Egzamam saclarimda artmadi ama burun kenarlarimdaki biraz artti. Yanaklarimda bacaklarim gibi beyaz beyaz. Tirnagimi hafif surtsem derim dokulucek sanki.
Bi tanidigim bebey yagiyla beraber aktardan alabilcegim 2 yag daha onerdi. Bunlari karistirmami ve dustan sonra vucudumu bu karisimla ovmami soyledi. Catlaklara ve kuruluga iyi gelir dedi. Suan hatirlamiyorum isimlerini hatirlayinca yazicam.
Bana onerilenler. Bi kisi Badem yağı bebeyagi hindistan cevizi yagi karışımi onerdi. Birisi sadece hindistan cevizi yagi onerdi. Bide birisi kayisi yagi onerdi canim. Bi tanidigi kullanmis catlak vs. olmamis. Catlaklar ciltten cilde degisir ama faydasini gormusler yani.Merhaba :) Benim de başım cilt kuruluğuyla dertte :/ Önceden de kuruydu fakat şu an özellikle elim kolum pul pul oluyor dediğiniz gibi ve kaşınıyor.Doğal yağlar denedim ama tüylenme yapar mı gerçekten tereddüt ediyorum.Bebe yağı da denedim alerji yaptı ve hiç nemlendirmediKrem kullanmak istemiyordum ama Arko Clasic çok iyi geldi,şimdiye kadar hiç bi krem böyle nemlendirmemişti,iki gün boyunca vücut nemli kalıyor.
Çatlaklar için de kakao yağı ve badem yağı dedi aktar.Evde kayısı ve kantoron yağı da var ,bunları az miktarda karıştırıp bi denicem bakalım nasıl olacak.
Bana onerilenler. Bi kisi Badem yağı bebeyagi hindistan cevizi yagi karışımi onerdi. Birisi sadece hindistan cevizi yagi onerdi. Bide birisi kayisi yagi onerdi canim. Bi tanidigi kullanmis catlak vs. olmamis. Catlaklar ciltten cilde degisir ama faydasini gormusler yani.
Badem yagi ve bebe yaginin tuylenme yaptigini biliyorum bende canim
Ben hic kullanmadim. Kokusuna bakip alicam bende. Hindistan cevizi yaginin kokusunu begenmezsem kakaoya yonelicem bende. Ama kayisi yaginida metheden var. Deneyerek bulcaz artik.Evet,hepimizdeki etkisi farklı olabilir tabi. O zaman badem yağını çok az miktarda koyarım. Hindistan cevizi yağını çok methediyorlar ama kokusuna dayanamıyorum. Yine bana kakao yağı ve kayısı yağı kalıyor geriye. Çok teşekkürler :)
Ben hic kullanmadim. Kokusuna bakip alicam bende. Hindistan cevizi yaginin kokusunu begenmezsem kakaoya yonelicem bende. Ama kayisi yaginida metheden var. Deneyerek bulcaz artik.
Zeytinyağınıda öneren var. Ama bende kokusuna dayanamam zeytinyağının.
Evet lutfen yazar misinnBen de hiç kullanmadım ama hani hindistan cevizli çikolatalar falan var ya hiç sevmem,coconut koklu parfüm,şampuan falan çok fena.O yüzden hiç denemedim bile,belki yağ o kadar ağır kokmuyordur.Kakao yağı çikolata gibi kokuyor,doğal deodorant yaptım ondan.Krem kıvamı vermek için ikisinden biri şart sanırım.Kayısı yağını da eklicem kesin.Zeytinyağı koymam zaten kantaron zeytinyağlı,annem yapıyor.
Hepsi çok faydalı yağlar,hele kantaronun güneşten fena yanmış yüzü nasıl bebek gibi yaptığını gözlerimle gördüm.Fakat kokusu nasıl olur kim bilir,yarın yaparsam inşallah sonucu yazarım :)
Evet lutfen yazar misinn
Yeterince su tüketmediğini düşünüyorum bu yağların dışında bol bol su tüketmeni tavsiye ederimMerhabalaaar.
Normaldede cok su tuketen bi insan degildim. Hamilelikte dikkat etmeye her firsatta su icmeye calisiyorum ama gunluk ibtiyacima yetiyo mu bilmiyorumYeterince su tüketmediğini düşünüyorum bu yağların dışında bol bol su tüketmeni tavsiye ederim
Cok tesekkur ederim. Ugrasip yazmissiniz sagolun :)İyi akşamlar :) Bugün yağ karışımını hazırladım ve denedim :) Miktarları kendi isteğime göre ayarladım.Bütün yağları karıştırıp minicik cam bir kavanoza koydum, biraz buzdolabında beklettim krem gibi oldu,şu an dışarda ve pekmez kıvamında gibi.Çok sıcaklarda dolapta tutmak gerekir sanırım.Ya da biraz daha kakao yağı eritip eklerim katılaşsın diye.
-Katı kakao yağı (benmari usulu erittim yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar)
- Malzemeler:
-Portakal yağı (2 tatlı kaşığı)
-->İçerdiği C vitamini sayesinde cildi korur.
Selülit oluşumunu azaltır.
Akne ve deri iltihabını yok eder.
Ciltteki kollajen üretimini arttırır. Bunun sonucunda kırışıklık oluşumunu engeller.
Ciltte koyu leke oluşumunu yavaşlatır.
Antioksidan özelliği sayesinde zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlar.
Cildi hava kirliliği ve toksisite zararından korur.
-Tatlı badem yağı (2 tatlı kaşığı) -->Çatlakları önlemek için
-Sarı kantaron yağı(3 tatlı kaşığı) --> Hücre yenileyici,ağrı kesici etki
-Gliserin (1 tatlı kaşığı) -->Nemlendirici
-Yasemin yağı (1 çay kaşığı)-->Doğum sürecine destek olur: Yasemin esansiyel yağı, doğum sürecinde ve doğumdan önceki günlerde gerek duyulan ciddi doğum ağrılarını azaltmada uzun bir geçmişe sahiptir. Yasemin yağının doğum sonrası iyileşme sürecine yardımcı olduğu ve iyileştirici niteliklerinin doğum sonrası depresyondaki mücadeleye de yardımcı olabileceğine dair birçok kanıtı bulunmaktadır.
-Kayısı Yağı(3 tatlı kaşığı) -->Cildi besler,temizler.
Yazdıklarım dışında yağların daha bir çok faydası yazıyor internette. Denemek için ellerime ve kollarıma sürdüm 2 saat önce,gayet güzel nemlendirdi ve çok şükür her hangi bir alerjik reaksiyona sebep olmadı.Kollarımı yıkamama rağmen hala nemli.Kokusu biraz ağır ama kötü değil,eşime sordum fena değil, rahatsız etmiyor dedi.
Haftada iki gün kullanıcam şimdilik,umarım faydalı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?