Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahh deme ya iyice içime kurt düştü. Ayrıntılıda doktor plazanta braz aşağıda gibi ama yukarı da çıkabilir bidaha geldiğinde bakalım bi demişti. Ama bende kanama falan olmadı hiç. İnşallah olmaz ya kafayı yerim herhalde ;( ay yarın kontrole gideceğim aşşağıdaysa eğer ne yapmam gerekiyor ki bide aşağıda olması rahim ağzını kapatması demek yani doğum nasıl olacak olamaz ki sezeryanla alınması gerekir. Ayy çok merak ettim şmdi. Ama daha 10 gün önce kendi doktoruma gittim plazanta hakkında hiç olumsuz bişey söylemedi olsa öyle bişey fark etmez miydi? Rahim ağzında önceden hiç bi problem yoktu şmdide olduğunu sanmıyorm ondan olsa anlardm herhalde ya ayy iyice korktum.Çatı ağrısının sebebini ben de anlayamadım ama 12. Haftadan 28. Haftaya kadar sürdü bende..Yatakta sağdan sola,aynı ayni sekilde soldan da sağa dönerken bile çok kötü agriyordu...Bendeki durum çok farklı olabilir benim soyleyeceklerime takılıp kalma lütfen çünkü çatı agrisiyla birlikte Plasenta aşagıdaydı bu da 27. Haftada düzeldi 27. Haftada çamur gibi bir kanamayla hastaneye yattım erken doğum riskinden dolayı ciğer geliştirici yapıldı.Şu an cok şükür bir sorun yok ağrı bile kalmadı ben de plasentanin aşağıda olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum doktorum da tam birşey demedi sadece proluton iğne yazmıştı 18. Haftadan 28. Haftaya kadar yapıldim ağrı tamamen bitti..Bir arkadaş da rahim ağzında yara vardı ondan oluyormuş...Sende böyle birşeyler var mi canım rahimde yara veya da plasenta aşağıda mi ?
İnşallah canım ileri haftalarda yukarı çıkabiliyomuş ama benim ondan kaynaklı mı bilmiyorum henüz. Amin inşallah rabbim herkese kolaylık versin inşallahBu arada plasenta da şu an yukarıda bir sorun yok :)) inşaAllah ağrıların geçer canım herkes sağlıklıca bebeğini kucağına alsin Allah'ın izniyle:)
Canım benim hiç korkma benim yanımda yardım edecek yemek bile yapacak kimse yoktu doktor plasenta yukarı çıkana kadar sürekli yatman gerekiyor demişti..Eşim sağolsun evleri supuruyordu hala da öyle.. .ama yemek ütü çamaşır bunlar illaki bana baktı ayakta oluyordum...Ayakta olmam etkilemis zaten hiçbir iş yapmasan bile ayakta olunca yercekiminden dolayı plasenta kendini aşağı çekermis...Yani yürüyüş bile yapicam diye düşünme bu onemli donemdesin sonra yukari cikinca o ağrı bile gidiyor :) Bir de plasenta yer degistirirken de kanaman olmus olabilir demisti çünkü kanamanin oldugu gun tesadufen plasenta da yukari çıkmıştı aglayarak gittigim hastaneden 2 gün sonra sevinerek eve döndüm burda da erken dogum riski diye konu acmistim ayni senin gibi korktum :) Onemli olan 28. Haftaya kadar yukarı çıkmış olmasıymis canım ben sormuştum doktora... Benim ki tam 27. Haftada yukarı çıkmıştı..Simdi hic aklini bir de sezeryan olursa diye karıştırma ben de düşündüm bunlari ama gereksizmis gerçekten dun kontrole gittim kızım normal doğum pozisyonu almış bile tabi değişir mi bilmem ama buna şükür: ) kanaman insaallah olmaz ama olsa bile korkma sakin canım 9 ay böyle geçirip de sağlıklıca bebeğini kucağına alanlar var :)Ahh deme ya iyice içime kurt düştü. Ayrıntılıda doktor plazanta braz aşağıda gibi ama yukarı da çıkabilir bidaha geldiğinde bakalım bi demişti. Ama bende kanama falan olmadı hiç. İnşallah olmaz ya kafayı yerim herhalde ;( ay yarın kontrole gideceğim aşşağıdaysa eğer ne yapmam gerekiyor ki bide aşağıda olması rahim ağzını kapatması demek yani doğum nasıl olacak olamaz ki sezeryanla alınması gerekir. Ayy çok merak ettim şmdi. Ama daha 10 gün önce kendi doktoruma gittim plazanta hakkında hiç olumsuz bişey söylemedi olsa öyle bişey fark etmez miydi? Rahim ağzında önceden hiç bi problem yoktu şmdide olduğunu sanmıyorm ondan olsa anlardm herhalde ya ayy iyice korktum.
Büyük ihtimal ondan olabilir canım..Benim plasenta yukarı çıktıktan sonra ağrım da kalmadı ve tarif ettiğin ağrıyı biliyorum kimseye anlatamıyorsun ne şekilde olduğunu yatsan olmuyor otursan ne şekilde oturacağını bilemiyorsun orda bi sızlama yanma tarzı bir ağrı.. .Çatı ağrısı neden olur niye var anlayamadım hiç ama ne olduysa plasenta yukarıda olduktan sonra o ağrı da bitti :)İnşallah canım ileri haftalarda yukarı çıkabiliyomuş ama benim ondan kaynaklı mı bilmiyorum henüz. Amin inşallah rabbim herkese kolaylık versin inşallah
Sana çok çok geçmiş olsun canım benim. Zaten ayakta dik durduğumda sıkıntı yok ama yürümeye başladığımda adım atamıyorum çok zorlanıyorum uykumda bile Sırt üstü buluyorum kendimi ama bacaklarım uyuşuk gibi çok kötü acıyor ay bi türlü anlayamadım ya yarın ultrasona gireceğim kesin orda belli olur artık inşallah öyle bişey değildir ya benim kız ne zman gitsem doğum pozisyonunda inşallah değişmez.Canım benim hiç korkma benim yanımda yardım edecek yemek bile yapacak kimse yoktu doktor plasenta yukarı çıkana kadar sürekli yatman gerekiyor demişti..Eşim sağolsun evleri supuruyordu hala da öyle.. .ama yemek ütü çamaşır bunlar illaki bana baktı ayakta oluyordum...Ayakta olmam etkilemis zaten hiçbir iş yapmasan bile ayakta olunca yercekiminden dolayı plasenta kendini aşağı çekermis...Yani yürüyüş bile yapicam diye düşünme bu onemli donemdesin sonra yukari cikinca o ağrı bile gidiyor :) Bir de plasenta yer degistirirken de kanaman olmus olabilir demisti çünkü kanamanin oldugu gun tesadufen plasenta da yukari çıkmıştı aglayarak gittigim hastaneden 2 gün sonra sevinerek eve döndüm burda da erken dogum riski diye konu acmistim ayni senin gibi korktum :) Onemli olan 28. Haftaya kadar yukarı çıkmış olmasıymis canım ben sormuştum doktora... Benim ki tam 27. Haftada yukarı çıkmıştı..Simdi hic aklini bir de sezeryan olursa diye karıştırma ben de düşündüm bunlari ama gereksizmis gerçekten dun kontrole gittim kızım normal doğum pozisyonu almış bile tabi değişir mi bilmem ama buna şükür: ) kanaman insaallah olmaz ama olsa bile korkma sakin canım 9 ay böyle geçirip de sağlıklıca bebeğini kucağına alanlar var :)
İnşallah benimde biter kuzum ya ne ağrısı onuda bilmiyorum sinirlerm bozuluyor. Otururken bile rahat oturamıyorum sürekli uzanmak istiyorum uzanınca bile rahat edemiyorm. Allah yardımcım olsun inşallahBüyük ihtimal ondan olabilir canım..Benim plasenta yukarı çıktıktan sonra ağrım da kalmadı ve tarif ettiğin ağrıyı biliyorum kimseye anlatamıyorsun ne şekilde olduğunu yatsan olmuyor otursan ne şekilde oturacağını bilemiyorsun orda bi sızlama yanma tarzı bir ağrı.. .Çatı ağrısı neden olur niye var anlayamadım hiç ama ne olduysa plasenta yukarıda olduktan sonra o ağrı da bitti :)
Sen kesinlikle yat bu ara bir tek tuvalete kalk canım önlemini alırsan Allah'in izniyle birşey olmaz
Sağol canım inşaAllah korkulacak birşey yoktur Allah şifa versin ne güzel kızın da doğum pozisyonundaymis annesiSana çok çok geçmiş olsun canım benim. Zaten ayakta dik durduğumda sıkıntı yok ama yürümeye başladığımda adım atamıyorum çok zorlanıyorum uykumda bile Sırt üstü buluyorum kendimi ama bacaklarım uyuşuk gibi çok kötü acıyor ay bi türlü anlayamadım ya yarın ultrasona gireceğim kesin orda belli olur artık inşallah öyle bişey değildir ya benim kız ne zman gitsem doğum pozisyonunda inşallah değişmez.
Geçici bir durumdur inşallah kuzum yarın gidince aklına takılan herşeyi sor mutlaka :))İnşallah benimde biter kuzum ya ne ağrısı onuda bilmiyorum sinirlerm bozuluyor. Otururken bile rahat oturamıyorum sürekli uzanmak istiyorum uzanınca bile rahat edemiyorm. Allah yardımcım olsun inşallah
İnşallah canım benim çok sağol yardımcı olduğun için yarını dört gözle bekliyorum inşallah biran önce geçer bu ağrı dualarını esirgeme canım rabbim sanada hayırlı kolay doğum nasip etsin inşallah.Geçici bir durumdur inşallah kuzum yarın gidince aklına takılan herşeyi sor mutlaka :))
Allah yardimcin olsun canım benim aminn Rabbim hepimize kolayca doğum yapmayı nasip etsinİnşallah canım benim çok sağol yardımcı olduğun için yarını dört gözle bekliyorum inşallah biran önce geçer bu ağrı dualarını esirgeme canım rabbim sanada hayırlı kolay doğum nasip etsin inşallah.
Canım merhaba, bugün gittim doktora, plasanta aşağıdaymış rahim ağzını kapatmş. Doktorum ondan olcağını zannetmiyorum başı aşağıda olduğu için baskı oluyo olabilir ondandır dedi. Ama yinede kendi doktoruma da göstercem sonuçlarımı oda bi baksın bakalım neden. Ama korktum senin yaşadıklarını yaşar mıyım acabaAllah yardimcin olsun canım benim aminn Rabbim hepimize kolayca doğum yapmayı nasip etsin
Doktorun dediği doğrudur canım başı dediği gibi baskı yapıyordur annesi inşallah yukarı çıkar 28. Haftaya kadar hiç korkmaIçin rahat etsin kendi doktoruna da göster tabi canım ama ultrasonda plasenta asagida gorunduyse kendi doktorun da aynı sekilde görecek önemli olan senin sürekli yatman lazım bana doktorum birtek tuvalet ihtiyacın için yataktan kalk demişti ben dinlemedigim için yaşadım o sıkıntıları kuzum... istersen doktoruna da sor yine plasenta aşağıda olduğu için nasil davranmam gerekiyor diye..Ben inanıyorum canım en geç 3-4 haftaya yukarı çıkar inşallah bir sorun kalmaz stres yapma kızın da üzülmesin annesiCanım merhaba, bugün gittim doktora, plasanta aşağıdaymış rahim ağzını kapatmş. Doktorum ondan olcağını zannetmiyorum başı aşağıda olduğu için baskı oluyo olabilir ondandır dedi. Ama yinede kendi doktoruma da göstercem sonuçlarımı oda bi baksın bakalım neden. Ama korktum senin yaşadıklarını yaşar mıyım acaba
Ay canım bi tanıdığı aradım baya korkuttu ya ağrın açılma ağrısıysa git bi baksınlar sancılarını ölçsünler dedi ondan geldim şmdi acile bekliyorm doktoru benim ağrım nasl tarif edemiyorum da sadece ağrım var diyebiliyorum. Kanamam yok neler yapmam lazım bilmiyorum çok merak ediyorum sonuç ne olacak korkuyorm..Doktorun dediği doğrudur canım başı dediği gibi baskı yapıyordur annesi inşallah yukarı çıkar 28. Haftaya kadar hiç korkmaIçin rahat etsin kendi doktoruna da göster tabi canım ama ultrasonda plasenta asagida gorunduyse kendi doktorun da aynı sekilde görecek önemli olan senin sürekli yatman lazım bana doktorum birtek tuvalet ihtiyacın için yataktan kalk demişti ben dinlemedigim için yaşadım o sıkıntıları kuzum... istersen doktoruna da sor yine plasenta aşağıda olduğu için nasil davranmam gerekiyor diye..Ben inanıyorum canım en geç 3-4 haftaya yukarı çıkar inşallah bir sorun kalmaz stres yapma kızın da üzülmesin annesi
Canım nts ye girdim sancım çıkmadı, ultrasonda bebeğimde bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. ağrı büyük ihtimalle plasantadan kaynaklı. Doktor zorlu bir sürç seni bekliyor dedi en ufak bişeyde kanaman olabilir olursa mutlaka gel hemen dedi ağrın sıklaşırsa da gel dedi yatış önerdi ama istemedim şuan. Hiç bişey yapmıcan yatçan dinlencen dedi. Herşey yasak dedi. Allahım beterinden korusun ama gerçekten baya zorlu ve ağrılı bi süreç.. Dualarını esirgeme canım en çok erken doğum riskinden korkuyorm. Pazartesi tekrar kendi doktoruma gideceğim Allah nasip ederse..
Canım nts ye girdim sancım çıkmadı, ultrasonda bebeğimde bi sıkıntı çıkmadı çok şükür. ağrı büyük ihtimalle plasantadan kaynaklı. Doktor zorlu bir sürç seni bekliyor dedi en ufak bişeyde kanaman olabilir olursa mutlaka gel hemen dedi ağrın sıklaşırsa da gel dedi yatış önerdi ama istemedim şuan. Hiç bişey yapmıcan yatçan dinlencen dedi. Herşey yasak dedi. Allahım beterinden korusun ama gerçekten baya zorlu ve ağrılı bi süreç.. Dualarını esirgeme canım en çok erken doğum riskinden korkuyorm. Pazartesi tekrar kendi doktoruma gideceğim Allah nasip ederse..
Merhaba canım, çok geçmiş olsun inşallah önemli bi durum değildir..mrb canım geçmiş olsun. bende çatı ağrısı yaşıyorum forumda ararken bu konuyu buldum.tamamını okudumşlu an nasılsın merak ettim.umarım yukarıya çıkmıştır plesanta.bende rahim ağzında yara tespit etti doktorum bu ağrı ondan mı kaynaklı bilmiyorum çok ilginç tarif edemediğim bi ağrı.plesantam yukarıda ama yara sebep olur mu nasıl geçer bu ağrıı bazen dayanamıyorum
Merhaba canım, çok geçmiş olsun inşallah önemli bi durum değildir..
Benim ağrı devam ediyor hala hatta biraz fazla yürüyeyim, ayakta kalayım mahvoluyorm uyuyamıyorum ağrıdan. Plasentanın durumunu henüz bilmiyorum kontrolüm 30. Haftadan sonra bende çıkmış olmasını temenni ediyorum ama acı hala devam ediyor, çıktığınıda pek zannetmiyorum
O tarif edilmez acını çok iyi anlıyorm, inşallah evlatlarımızı kucağımıza alınca hepsi geçecek..
Olmaz inşallah canım ya sadece normal doğum olmayabilir çocuk çıkarken mikrop onada bulaşmasın diye başkada bi zarar olcağını düşünmüyorum çünkü ikiside ayrı yerlerde bebiş kesenin içinde o dışarıda :)Amin canım. inşallah bir aksilik olmadan sağ salim sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız yavrularımızı.sen 29 .haftadasın ne güzel ben daha 23 teyim yaranın bi zararı olur mu allah korusun ondan korkuyorum. .