• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte böbrek büyümesi olduğunu öğrendim ama kateter taktırmaya korkuyorum

Sevgilianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
133
112
103
Merhaba arkadaşlar ben 20 haftalık gebeyim bugün kontrolde sağ böbreğimde hidronefroz geliştiğini öğrendim. 28 cm olmuş 25-30 arası kateter takılıyomuş galiba .Doktor bi hafta bekleyelim ilerliyo mu bakalım ona göre takalım dedi ama bu işlem sırasında düşük riski oluyomuş ben zaten 2 aydır evde yatıyorum ciddi düşük riskim var ne yapıcam bilmiyorum doktor kararı bana bıraktı şuan siz olsanız napardınız

Kateter taktıran kimse yok mu gerçekten şuan aşırı endişeliyim .Kateteri taktırmazsam böbreğimi kaybedebilirmişim

Kateter taktıran kimse yok mu gerçekten şuan aşırı endişeliyim .Kateteri taktırmazsam böbreğimi kaybedebilirmişim
Benim arkadaşım da aynı sorunla karşılaştı. Doktoru bekleyelim dedi. Son raddeye geldi sınıra geldi durdu. Taktırmasına gerek kalmadan aldı bebeği kucağına. Düşük riskiniz neden ?

Kanamam ve ağrım oldu 12. Haftadan sonra 2 kez .Bebekle rahmim arasında birden çok kanama alanı varmış doktor biraz daha kanarsa bebeğin düşer demişti.Kıpırdamadan yatıyodum evde acaba o yüzden mi oldu diye de düşünüyorum sürekli bi problem çıkıyo gibi moralim çok bozuldu artık

Kanamam ve ağrım oldu 12. Haftadan sonra 2 kez .Bebekle rahmim arasında birden çok kanama alanı varmış doktor biraz daha kanarsa bebeğin düşer demişti.Kıpırdamadan yatıyodum evde acaba o yüzden mi oldu diye de düşünüyorum sürekli bi problem çıkıyo gibi moralim çok bozuldu artık
Sağlıkla alırsın kucağına inşallah. Dediğim gibi arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. Doktoru bekleyelim dedi beklediler böbreğe zarar vermedi. Onun da seninki gibi son sınıra gelmişti. Şimdi bebeği 1 aylık oldu bile :)

Sağlıkla alırsın kucağına inşallah. Dediğim gibi arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. Doktoru bekleyelim dedi beklediler böbreğe zarar vermedi. Onun da seninki gibi son sınıra gelmişti. Şimdi bebeği 1 aylık oldu bile :)
Kaç haftalıktı sınırda dendiğinde acaba benim bide doğuma kadar 4 ayım var daha

Kaç haftalıktı sınırda dendiğinde acaba benim bide doğuma kadar 4 ayım var daha
Oda senin haftalarındaydı. Belki 2 3 hafta daha büyük olabilirdi. Tam hatırlamıyorum. Baya korkmuştu oda aynı şekilde bir sorun olmadı. Sende de olmaz inşallah sıkma canını.

İnşallah olmaz çünkü doktor takıldığı zaman da ayda bi onu değiştiricez dedi . Cevaplarınız için teşekkür ederim

Merhabalar baya uzun zaman geçmiş mesajınız üzerinden fakat merak ediyorum nasılsınız? Bebeğinizi alabildiniz mi kucağınıza? Aynı durumdayım aşırı kanamam oluyor ve içerde kanama alanım var. Sürekli yatıyorum kanamam aşırı derecede olunca da hastaneye yatıyorum. Bir de üstüne sağ böbrek grade 2 hidronefroz teşhisi koydular. 5 gündür yine hastaneye yattım antibiyotik tedavisi görüyorum. Fakat bugün tahliller olumsuz görünüyor doktor çıkartmayabilir. Düşük tehlikem den dolayı bende aşırı endişeliyim.

Back