Benim bebeğimde ayrıntılı ultrason zamanı bu sorun çıktı. Hatta +2 sorunumuz daha vardı bizim. Fetal DNA testimiz de var bu arada. Bana da amniyosentez dedi. Güvensizlik sebebi başka bir profesör perinatoloğa gittim, bizi korkuttuklarını anlattım. Onun ölçümlerinde böbrek gayet normal çıktı. O ölçümde genişleme çıkmış olabilir, şuan yok çocuk çişini tutmuştur o an dedi. Hatta profa amniyosentez yaptırmamı önerir misiniz diye sordum , hayır dedi. Daha sonra başka doktora devam ettim ultason cihazı çok iyi, bir kontrolde normal bir kontrolde hafif geniş çıktı. Erkek bebeklerde özellikle olabiliyormuş. Bizim durumumuz için söyledikleri eğer hep geniş çıkarsa doğduktan sonra kontrol edilmesi.
Şunun bilgisini de vereyim eğer kromozomsal sorun varsa amniyosentez veya doğumdan sonra belirlenmesi kesin tanı. Onun dışında her doktorun dediği şey hamileliğin kapalı kutu olması. Ben devletin yaptığı taramayı yaptırmadım, sadece başka doktora yolum düştü 3lü tarama yaptırdım. Fetal DNA tarama testi bana daha kesin gibi geliyor diğer tarama testlerinden.