HAMİLELİKTE ANTİDEPRESAN :(:(:ACIL YARDIM

berdem6

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
18
6
37
kızlar 3 aylık hamıleyım. uc ayım bu hafta doluyor. ama bu uc ayı doldurana kadar cektıgımı bır ben bır allah bılır. hamıle kalmadan once zaman zaman yaygın kaygı bozukluğuyla ılıglı ılac alıodum .hamıle kalmadan once bırakmıştım 10 aydır kullanmıodum. ancak hamılelıkle beraber sanırım tetıkledı ve buna depresyonda eslık edıo su an. sabahları mutsuz uyanıorum hayattan keyıf almıroum sankı. zaman hıc gecmıo. sureklı ıcımde bı korku basa cıkamıycam cok zorlanıcam yapamıycam gıbı dusunceler gelıo. psıkoterapı goruorum bır aydır fakat pek bı yararı olmadı. kadın doğumcum dayanabıldıgın yere kadar dayan cok mecbur kalırsak baslarız ılaca dedı. gebelıgını takıp ettgm bır suru hasta var hıcbırnın cocugunda bı sorun çıkmadı hatta unıvesıteye gdıen var dedı. bır tarafdan dırenıorum bı taraftanda aşırı zorlanıorum. ne yedıgımden ne ıctıgımden keyıf alıorum. bole bı hamılelık gecrdıgım ıcın kendımı sansız hıssedıorum suçlu hısedıorum canım ıse gıtmek bıle ıstemıyor. aranızda antıdepresan kullanıp bebeklerı sağlıklı olan yada antıdepresan kullanıp hamılıgı güzel gecıren düzelen varmı. kotu ornekler olmasın ama nolur cunku kotulerı duydukça daha kotu oluorum bendemı ole olcuam dıe. umut veren cumelelre o kdr cok ıhtycm varkı

Yarin doktora git cem ilaç verir mi verirse kullanirmiyim 16 haftalık oldum bende
Canimm bende 12 + 3 um bende persembe gidicem dr.ilac verirse kullanicam galiba.cunku bole ne yemek yiyebiliorum ne uyku bebege daha cok zarar veririz bole.kadin dogumcm mecbur kalirsak kullaniriz dedi.bir cok gebem var takibini yaptigim kullandilar bi sorunla karsilaamadik dedi.hattaa cocugu univesiteye giden bile varmis.sen naptin yazdimi de ilac

Ilaç icememgaliba.Ama doktora gitmedim. Kadın dogumcum kullan diyo da.atarax var evde onu bile azcik iciyom

Umudunu kaybetme dua et ben öyle yaptm emin ol bende sırf başkalarına sorabilmek için buraya üye olmuştum bi umut diye ilacı ama hiç bırakmadım bırakırsam evladım için daha kötüydü 9 ay kullndim ocak 23 doğum yaptım allah nasip etti sağlıklı bir oğlum oldu rabbim bilir herşeyi ilaç kullanmayıp bebegi sağlıksız doğan o kadar çok anne varki sen allaha bırak elini aç dua et

Merhabalar. Forumda yeniyim ben ama yıllardır takip ediyorum. Aynı kaderi paylaşanlardan biriyim bende burda okuduklarımı görünce bir umut oldu bende. Bende 10 seneden beri panik atak hastasıyım bu hastalık öyle bir illet ki bunu yaşamayan hiç kimse bilemez öyle telkşnle filan olacak iş değil kesinlikle. 7 yaşında bir kızım var ona hamileyken ilk zamanlarda ilacımı kestim fakat 15 gün geçti geçmedi atakları yaşamaya başladım. Kalp atışlarım 150 lerin altına inmiyordu. Dünyam tepetaklak oldu. Hiçbişeyden zevk almıyor sürekli ağlıyordum bebeğimden vazgeçmeyi düşündüğüm anlar oldu. Hamileliğimde çok ağır geçiyordu mide bulantılarım hat safadaydı. Doktorum bu şekilde giderse bebeğinde zarar gördüğünğ söyledi ve ilacımı içmek zorunda kaldım. Çok kötü bir durumdu bir yandan da vicdan azabı dıyuyordum. Gebeliğimin sonuna kadar kullandım. Allaha şükür sağlıklı bir kızım dünyaya geldi. Şimdi 7 yaşında. Şimdi ikinci çocuğuma 7 haftalık hamileyim yine aynı kabus dolu günler. Bırakamadım ilacımı gene atak geçirdim. Doktorum içmemden yana değil ama one yaparsam yapayım olamadığını çok kötü olduğumu söyledim oda kararı bana bıraktı. Mide bulantılarım çok fazla yanlızım bir o kadarda vicdan azabından sıkıntılıyım. Ben cipram kullanıyorum 10 yıldan beri. Sizler ne yaptınız nasıl oldu doğum yaptınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…