dun doktora gıttım ıdrar yolu ıltahabımın oldugunu soyledı doktorum ve bı fıtıl ıle AZOSILIN antıbıyotık verdı
antıbıyotık 500mg ve gunde 3 defa ıcecekmısım sızce agr degıl mı emın olamadım sabah 1 kere ıctım bıdaha ıcmedım
29 haftalık hamıleyım bebege zarar verır dıye korktum
kullanan varmı aramızda ?
Bende antibiyotik kullandim idrar yolu enfeksiyonundan dolayi ve gecmedi iltihap birde üstüne kaşinti yapti antibiyotik kasinti yapiyormus fitil verdi o gecirdi ama iltihap hala devam edlyo. Geçmiş olsun inş. Seninki geçer
Bende antibiyotik kullandim idrar yolu enfeksiyonundan dolayi ve gecmedi iltihap birde üstüne kaşinti yapti antibiyotik kasinti yapiyormus fitil verdi o gecirdi ama iltihap hala devam edlyo. Geçmiş olsun inş. Seninki geçer
dun doktora gıttım ıdrar yolu ıltahabımın oldugunu soyledı doktorum ve bı fıtıl ıle AZOSILIN antıbıyotık verdı
antıbıyotık 500mg ve gunde 3 defa ıcecekmısım sızce agr degıl mı emın olamadım sabah 1 kere ıctım bıdaha ıcmedım
Canım penisilin bazlı antibiyotikler plesantaya geçmez, dolayısıyla bebeğe bir zararı yoktur. Sana verilen antibiyotik de bu türden. Günde 3 kez verdiğine göre ağır bir enfeksiyon geçiriyorsun, mutlaka iç canım, korkma bir şey olmaz. Ben de Gebeliğim süresince 2 kez dişimden dolayı 2 kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldım..
Canım penisilin bazlı antibiyotikler plesantaya geçmez, dolayısıyla bebeğe bir zararı yoktur. Sana verilen antibiyotik de bu türden. Günde 3 kez verdiğine göre ağır bir enfeksiyon geçiriyorsun, mutlaka iç canım, korkma bir şey olmaz. Ben de Gebeliğim süresince 2 kez dişimden dolayı 2 kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldım..
Canım ben de idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bir hastaneye gittim. Kendi doktoruma gidemedim çünkü hafta sonuydu. Kendisi hafta sonu çalışmıyor. Gittiğim hastanedeki kadın doğum uzmanı monurol ve azosilin verdi. Bunlar her zaman verdiğimiz ilaçlar, bir zararı olmaz dedi. Monurol ü içtim. Azosilinden de bir tane içtim. Doktorumla ertesi gün sabah iletişime geçtiğimde biz azosilin önermiyoruz dedi. Monurol durumun için yeterli dedi ve azosilin i bıraktırdı. Şimdi yine idrar yolu enfeksiyonum var. Bu sefer yine acil gece gittiğimiz doktor sef 1 gr verdi. Doktorum onu içebilirsin dedi. Çünkü bu sefer bakteri de görüldü. Yani anlıcağın bir doktor verirken diğeri gereksiz buldu. Bıraktırdı. Ama ben internette azosilin için başka bir doktora daha danışmıştım. 28haftalık hamileyken. İçebilirsiniz sorun yok demişti. Bence için rahat olsun. Doktorun verdiyse gereklidir.
Bu arada dip not: Azosilin idrar yollarını turuncuya boyar. İdrar sonrasında sakın korkma :)
Bacim su an o ilaclarini kullanmayarak dogumunu one cekiyorsun haberin olsun...
Bende 35 haftalikken zorunlu sezeryan oldum....
Neden mi ???
Idrar yolu enfenksiyonu yuzunden....
Kanima bile gecmisti enfenksiyon dusun...
Bence fazla ilerlemeden ilaclarini kullanmalisin ....
Hicbir doktor kolay kolay sana ve bebegine zarar verecek ilac yazmaz ♥
Hamilelikte A ve B grubu ilaçlar tehlikesizdir, prospektüsü okuyun ve hamilelerde kullanımına bakın, eczacımıza bile sorsanız sise gerekli bilgiyi verirler...
Bacim su an o ilaclarini kullanmayarak dogumunu one cekiyorsun haberin olsun...
Bende 35 haftalikken zorunlu sezeryan oldum....
Neden mi ???
Idrar yolu enfenksiyonu yuzunden....
Kanima bile gecmisti enfenksiyon dusun...
Bence fazla ilerlemeden ilaclarini kullanmalisin ....
Hicbir doktor kolay kolay sana ve bebegine zarar verecek ilac yazmaz ♥