- Emoji Skoru
- 4.928
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi itsmylife_
-
Evet farkettim de yorulunca oluyor genelde, dinlendigimde geçiyor :) kan değerlerim çok düşüktü. Baştan beri bir ton ilaç kullanıyorum zaten o yüzden hiç bilemiyorum geç mi değil miMerhaba bende bugün itibariyle 25+2deyim. Bazen karın sertleşmesi bende oluyor sonra geçiyor. Ama aklıma takılan magnezyum takviyesi için geç değil mi ben 5.haftadan itibaren kullanıyorum tabii doktor tavsiyesi ile.
İlk gebeliğimde 22. haftadan itibaren, şimdikinde ise 26. haftadan itibaren kasılmalarım başladı. İlkinde 38+6'da doğum gerçekleşti. Bunda da henüz doğum yapmadım, 38. haftadayım. Haftalardır nst'ye giriyorum, hep kasılma çıkıyor, hem de bazen şiddetli şekilde. Önemli olan düzenli olup olmadığı, ağrılı olup olmadığı, gerçek sancı mı yalancı kasılmalar mı onu doktor daha iyi bilir tabi. Ama ben alıştım artık, herkesin vücudu ve hamilelik süreci farklı. Bende böyle oluyor. Endişelendiğim zamanlar oldu ama doktor her gittiğimde ultrasonda rahim ağzıma da bakıyordu ve kısalma yok diye teyit ediyordu. Kasılmaların başladığı ilk haftalarda doktor bir iğne yaptırdı durdurmak için, işe yaramadı bende. Sonra bir ilaç yazdı ağızdan alınan ama o da işe yaramadı. Hiçbir şey durdurmadı yani. Her kasılması olan endişe etmesin, bazılarında oluyor. Çok erken başlayabiliyor. Erken doğum yapacaksınız anlamına gelmiyor illa ki. Ama mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.Doğum yaptın mı canım sertleşme sorun oldu mu ? Aynısını yaşıyorum ayağa kalkınca karnım hemen sertleşiyor
Merhabalar dün doktorumdaydım nst yapıldı sancı çıkmadı ama ben hissediyorum nasıl oluyorsa anlamadım rahim ağzım ölçüldü şükür uzun ve kapalıydı ilaç yazmadı magnezyum önerdi ama korkuyorum yinedeİlk gebeliğimde 22. haftadan itibaren, şimdikinde ise 26. haftadan itibaren kasılmalarım başladı. İlkinde 38+6'da doğum gerçekleşti. Bunda da henüz doğum yapmadım, 38. haftadayım. Haftalardır nst'ye giriyorum, hep kasılma çıkıyor, hem de bazen şiddetli şekilde. Önemli olan düzenli olup olmadığı, ağrılı olup olmadığı, gerçek sancı mı yalancı kasılmalar mı onu doktor daha iyi bilir tabi. Ama ben alıştım artık, herkesin vücudu ve hamilelik süreci farklı. Bende böyle oluyor. Endişelendiğim zamanlar oldu ama doktor her gittiğimde ultrasonda rahim ağzıma da bakıyordu ve kısalma yok diye teyit ediyordu. Kasılmaların başladığı ilk haftalarda doktor bir iğne yaptırdı durdurmak için, işe yaramadı bende. Sonra bir ilaç yazdı ağızdan alınan ama o da işe yaramadı. Hiçbir şey durdurmadı yani. Her kasılması olan endişe etmesin, bazılarında oluyor. Çok erken başlayabiliyor. Erken doğum yapacaksınız anlamına gelmiyor illa ki. Ama mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.
Kaç haftalık hamilesiniz? Korkmayın, düzensiz kasılmalar rahim ağzını açamıyor. Açsa benimkini açardı. Nerdeyse kasılmasız günüm olmadı yani. Bazı günler sabahtan akşama kadar aralıksız oluyordu. Bir de yalancı kasılmalar genelde rahmin ön duvarında oluyormuş. Öyle bir şey okumuştum. Tüm rahim kasılmıyor, bölgesel oluyor.Merhabalar dün doktorumdaydım nst yapıldı sancı çıkmadı ama ben hissediyorum nasıl oluyorsa anlamadım rahim ağzım ölçüldü şükür uzun ve kapalıydı ilaç yazmadı magnezyum önerdi ama korkuyorum yinede
31+2 yim sanki düzenli olduğu da oluyor bazen yarım saatte bir gibiKaç haftalık hamilesiniz? Korkmayın, düzensiz kasılmalar rahim ağzını açamıyor. Açsa benimkini açardı. Nerdeyse kasılmasız günüm olmadı yani. Bazı günler sabahtan akşama kadar aralıksız oluyordu. Bir de yalancı kasılmalar genelde rahmin ön duvarında oluyormuş. Öyle bir şey okumuştum. Tüm rahim kasılmıyor, bölgesel oluyor.
Benim yarım saat içinde 4-5 kasılmam olduğu oluyor inanın ki. Sonra, atıyorum 2-3 saat hiç olmuyor. Bazı günler sabahtan akşama kadar üst üste olurken bazı günler toplam 3-5 tane ancak oluyor. Rahatlatmak için söylemiyorum. Ki haftanız da zaten ilerlemiş. Benim çoook daha erken haftalarda vardı. Şimdiki kasılmalarım daha güçlü ve mesela öncekilerde karnımın bir tarafı sertleşip yamulurken şimdi tüm karnım taş gibi oluyor. Süre olarak her kasılma daha uzun sürüyor ama hala yalancı kasılmalar. Bazılarında hafiften ağrım bile oluyor.31+2 yim sanki düzenli olduğu da oluyor bazen yarım saatte bir gibikasılmayla birlikte kasıkta ufak batma da oluyor benim
Birebir aynısını yaşıyorum bazı günler rahatım bazı günler oluyor, tüm karın sertleşmesi ayaktayken oluyor o sebepten ayağa kalkmaya korkar oldum dediğiniz gibi hafif ağrı bile yaptığı oluyor dün yaptı mesela. İnşallah sizin haftalarınıza ulaşabilirim bende ilaç kullanıyor musunuz suan ? Benim doktorum rahat mı davranıyor emin olamadım ilaç vs vermediBenim yarım saat içinde 4-5 kasılmam olduğu oluyor inanın ki. Sonra, atıyorum 2-3 saat hiç olmuyor. Bazı günler sabahtan akşama kadar üst üste olurken bazı günler toplam 3-5 tane ancak oluyor. Rahatlatmak için söylemiyorum. Ki haftanız da zaten ilerlemiş. Benim çoook daha erken haftalarda vardı. Şimdiki kasılmalarım daha güçlü ve mesela öncekilerde karnımın bir tarafı sertleşip yamulurken şimdi tüm karnım taş gibi oluyor. Süre olarak her kasılma daha uzun sürüyor ama hala yalancı kasılmalar. Bazılarında hafiften ağrım bile oluyor.
Hayır şu an ilaç kullanmıyorum. Toplamda 2 hafta ancak kullanmışımdır ilacı geçmiş haftalarda. Epeydir kullanmıyorum, öyle kasıla kasıla geziyorumBirebir aynısını yaşıyorum bazı günler rahatım bazı günler oluyor, tüm karın sertleşmesi ayaktayken oluyor o sebepten ayağa kalkmaya korkar oldum dediğiniz gibi hafif ağrı bile yaptığı oluyor dün yaptı mesela. İnşallah sizin haftalarınıza ulaşabilirim bende ilaç kullanıyor musunuz suan ? Benim doktorum rahat mı davranıyor emin olamadım ilaç vs vermedi
Açılma yapmaz değil mi bu sancılar yaHayır şu an ilaç kullanmıyorum. Toplamda 2 hafta ancak kullanmışımdır ilacı geçmiş haftalarda. Epeydir kullanmıyorum, öyle kasıla kasıla geziyorumalıştım artık. Sizin nst'de çıkmadığı için belki doktor ilaç veya iğne vermiyodur.
Bende yapmadı. İnşallah sizde de yapmaz.Açılma yapmaz değil mi bu sancılar ya
Yürürken yada ayağa kalkınca karında sertlesip kasılma oluyor mu sizde yürüyemez oldumBende yapmadı. İnşallah sizde de yapmaz.
İlk hamileliğimde evet hep ayaktayken olurdu. Ama bunda yatmak kalkmak oturmak hiç farketmiyor.Yürürken yada ayağa kalkınca karında sertlesip kasılma oluyor mu sizde yürüyemez oldum
Peki sertleşmede hafif ağrılar oluyor mu canım sende ?İlk hamileliğimde evet hep ayaktayken olurdu. Ama bunda yatmak kalkmak oturmak hiç farketmiyor.
Başlarda olmuyordu, şimdi oluyor.Peki sertleşmede hafif ağrılar oluyor mu canım sende ?
1 haftadır bu şekildeyim umarım ciddi bişeye yol açmaz hayat kalitem düştü resmenBaşlarda olmuyordu, şimdi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?