Hamilelikte alt karın sertleşmesi

itsmylife_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.928
Puanlar
133
Kızlar selam. 25+2 deyim. 2-3 gündür akşam saatlerinde ayaktayken birden alt karnımın sertlestigini hissediyorum. Gerilip semsert oluyor. Bel ağrısıyla birlikte vuruyor. Ama karın ya da kasık bölgemde herhangi bir ağri/sizi yok. Yatıp dinlenince geçiyor fakat ayağa kalktığımda hemen yine sertleşiyor.
Gün içinde kendimi fazla yoracak hiçbir şey yapmıyorum normalde de. Mesela bugün sadece 2 oda supurdum (şarjlı süpürge ile) ve yemek yaptım. Bunları yaparken de gayet enerjiktim yorulmadim. Takviye olarak Multivitamin kullanıyorum ama magnezyuma yeni baslayacagim.
Bu sertlesmeler normal midir? Böyle bir durum yaşayan var mı aranizda?

Merhaba bende bugün itibariyle 25+2deyim. Bazen karın sertleşmesi bende oluyor sonra geçiyor. Ama aklıma takılan magnezyum takviyesi için geç değil mi ben 5.haftadan itibaren kullanıyorum tabii doktor tavsiyesi ile.

Merhaba bende bugün itibariyle 25+2deyim. Bazen karın sertleşmesi bende oluyor sonra geçiyor. Ama aklıma takılan magnezyum takviyesi için geç değil mi ben 5.haftadan itibaren kullanıyorum tabii doktor tavsiyesi ile.
Evet farkettim de yorulunca oluyor genelde, dinlendigimde geçiyor :) kan değerlerim çok düşüktü. Baştan beri bir ton ilaç kullanıyorum zaten o yüzden hiç bilemiyorum geç mi değil mi günlük multivitamin, demir, magnezyum, D vit damla, bulanti ilacı kullanıyorum. Haftalık da B12 iğne.
Hamilelikten önce hiç doktora gitmeyen ve ilaç kullanmaya alışık olmadigim için şuan bunlari bile aklımda tutup kullanmak zor geliyor

Doğum yaptın mı canım sertleşme sorun oldu mu ? Aynısını yaşıyorum ayağa kalkınca karnım hemen sertleşiyor

Doğum yaptın mı canım sertleşme sorun oldu mu ? Aynısını yaşıyorum ayağa kalkınca karnım hemen sertleşiyor
İlk gebeliğimde 22. haftadan itibaren, şimdikinde ise 26. haftadan itibaren kasılmalarım başladı. İlkinde 38+6'da doğum gerçekleşti. Bunda da henüz doğum yapmadım, 38. haftadayım. Haftalardır nst'ye giriyorum, hep kasılma çıkıyor, hem de bazen şiddetli şekilde. Önemli olan düzenli olup olmadığı, ağrılı olup olmadığı, gerçek sancı mı yalancı kasılmalar mı onu doktor daha iyi bilir tabi. Ama ben alıştım artık, herkesin vücudu ve hamilelik süreci farklı. Bende böyle oluyor. Endişelendiğim zamanlar oldu ama doktor her gittiğimde ultrasonda rahim ağzıma da bakıyordu ve kısalma yok diye teyit ediyordu. Kasılmaların başladığı ilk haftalarda doktor bir iğne yaptırdı durdurmak için, işe yaramadı bende. Sonra bir ilaç yazdı ağızdan alınan ama o da işe yaramadı. Hiçbir şey durdurmadı yani. Her kasılması olan endişe etmesin, bazılarında oluyor. Çok erken başlayabiliyor. Erken doğum yapacaksınız anlamına gelmiyor illa ki. Ama mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

Merhabalar dün doktorumdaydım nst yapıldı sancı çıkmadı ama ben hissediyorum nasıl oluyorsa anlamadım rahim ağzım ölçüldü şükür uzun ve kapalıydı ilaç yazmadı magnezyum önerdi ama korkuyorum yinede

Kaç haftalık hamilesiniz? Korkmayın, düzensiz kasılmalar rahim ağzını açamıyor. Açsa benimkini açardı. Nerdeyse kasılmasız günüm olmadı yani. Bazı günler sabahtan akşama kadar aralıksız oluyordu. Bir de yalancı kasılmalar genelde rahmin ön duvarında oluyormuş. Öyle bir şey okumuştum. Tüm rahim kasılmıyor, bölgesel oluyor.

31+2 yim sanki düzenli olduğu da oluyor bazen yarım saatte bir gibi kasılmayla birlikte kasıkta ufak batma da oluyor benim

31+2 yim sanki düzenli olduğu da oluyor bazen yarım saatte bir gibi kasılmayla birlikte kasıkta ufak batma da oluyor benim
Benim yarım saat içinde 4-5 kasılmam olduğu oluyor inanın ki. Sonra, atıyorum 2-3 saat hiç olmuyor. Bazı günler sabahtan akşama kadar üst üste olurken bazı günler toplam 3-5 tane ancak oluyor. Rahatlatmak için söylemiyorum. Ki haftanız da zaten ilerlemiş. Benim çoook daha erken haftalarda vardı. Şimdiki kasılmalarım daha güçlü ve mesela öncekilerde karnımın bir tarafı sertleşip yamulurken şimdi tüm karnım taş gibi oluyor. Süre olarak her kasılma daha uzun sürüyor ama hala yalancı kasılmalar. Bazılarında hafiften ağrım bile oluyor.

Birebir aynısını yaşıyorum bazı günler rahatım bazı günler oluyor, tüm karın sertleşmesi ayaktayken oluyor o sebepten ayağa kalkmaya korkar oldum dediğiniz gibi hafif ağrı bile yaptığı oluyor dün yaptı mesela. İnşallah sizin haftalarınıza ulaşabilirim bende ilaç kullanıyor musunuz suan ? Benim doktorum rahat mı davranıyor emin olamadım ilaç vs vermedi

Hayır şu an ilaç kullanmıyorum. Toplamda 2 hafta ancak kullanmışımdır ilacı geçmiş haftalarda. Epeydir kullanmıyorum, öyle kasıla kasıla geziyorumalıştım artık. Sizin nst'de çıkmadığı için belki doktor ilaç veya iğne vermiyodur.

Açılma yapmaz değil mi bu sancılar ya

Bende de oluyor bu sertleşme işi ama gazım varken genelde Gaz bitince sertlik de bitiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…