Merhaba. Hamilelikte baslangictan itibaren sari akinti normal. Bu akinti son aylara dogru artiyor. Akintinin sebebi hormonal, amaci ise rahim agzini tikayarak mikrop girisini engellemek. Nisan denen sey de doguma yakin akintidan olusan bu rahim agzi tikacinin dusmesi. Akintiniz yesil veya kirmizi renkli, kokulu ise mutlaka doktora danisin. Enfeksiyon olmasin Allah korusun. Ben ped kullanmiyorum, onun yerine sik sik camasir degistiriyorum, ped bence mikrop uremesine veya tahrise neden olabilir. Bu benim sahsi fikrim. Doktorum son iki ayda idrar kacirma olabilecegini, idrarin amniyon sivisindan farkinin idrari durdurabilecegimizi ama amniyon sivisi gelmeye baslarsa durduramayacagimizi soyledi. Yani gulerken, kosarken, oksururken gelen azicik sivi cogu zaman idrarmis. Bebegin basi idrar torbasini sikistiriyor, ondan. Ama azar azar surekli bir sivi akisi varsa, akintidan farkli, bayagi sivi bence doktorunuzu arayin.
Bu arada ben hamileligimi akintidan anlamistim ilk sefer. Baska bir isaret yoktu.