• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikde troid

Stres bu hastalık için çok önemli gerçekten..
Gerçi çoğu hastalığın başı..
Uzak durmak lazım..

Ben dahiliye doktoruna gidiyorum ama endokronolojiye randevu alamıyorum..
Doktorum beni "takip gerektiren hasta" olarak kaydetmeli sanırım..
Sen endokronolojiye nasıl gidebiliyorsun?

Geçmiş olsun.
Devlet hastanelerinde zaten yok.Eğitim ve araştırma hastanelerinde var ondanda randevu almak mümkün değil.Özel hastaneyi tercih edeceksiniz mecburen.Medical park bahçelievler şubesi çok iyibu konuda endokrinci Mustafa gürkan taşkele var.Onu tercih ediyorum
Neden dahiliye ile arada fark var söyleyeyim.Hamileliğimi öğrendiğimde TSH ım 4.9a kadar çıkmış BCGH arttıkça yükselmeye devam edecekmiş.Kadın doğumcum mutlaka artırmamı söyledi.Dahiliye hekimi bir yakınım var.O gerek olmadığını aynı dozda almamı söyledi.Endokrincimde dozumla oynadı.Sırf ilaçla oynamak iyi doktor kötü doktor anlamına tabiki gelmiyor.Sadece tirod bir bağışıklık sistemi hastalığı endokrininde bakabilecek alanlarından en iyisi...
Şöyle bir gerçek var ömür boyu ilaç almak zorundayız şifamız nerde ise bulup gitmek gerektiğini düşünüyorum.Konuyu açan arkadaşın yaşadıı paniği anlayabiliyorum.Çok şükür çaresi var.İnş şifa buluruz.

Geçmiş olsun.
Devlet hastanelerinde zaten yok.Eğitim ve araştırma hastanelerinde var ondanda randevu almak mümkün değil.Özel hastaneyi tercih edeceksiniz mecburen.Medical park bahçelievler şubesi çok iyibu konuda endokrinci Mustafa gürkan taşkele var.Onu tercih ediyorum
Neden dahiliye ile arada fark var söyleyeyim.Hamileliğimi öğrendiğimde TSH ım 4.9a kadar çıkmış BCGH arttıkça yükselmeye devam edecekmiş.Kadın doğumcum mutlaka artırmamı söyledi.Dahiliye hekimi bir yakınım var.O gerek olmadığını aynı dozda almamı söyledi.Endokrincimde dozumla oynadı.Sırf ilaçla oynamak iyi doktor kötü doktor anlamına tabiki gelmiyor.Sadece tirod bir bağışıklık sistemi hastalığı endokrininde bakabilecek alanlarından en iyisi...
Şöyle bir gerçek var ömür boyu ilaç almak zorundayız şifamız nerde ise bulup gitmek gerektiğini düşünüyorum.Konuyu açan arkadaşın yaşadıı paniği anlayabiliyorum.Çok şükür çaresi var.İnş şifa buluruz.

Evimin yanında eğitim araştırma hastanesi var..
Ben oraya gidiyorum dahiliyeye..
Ama bir dahaki gidişimde doktoruma söyleyeceğim.. Beni endokronolojiye sevk etsin..
Veya "takip gerektiren hasta" olarak kaydetsin..
Bu durumda internet üzerinden randevu alabilirim..

Bu troidi dusurene kadar geçen sürede bebegimize zarar veriyormudur bu hastalık yazılanları okuyorumda uzun bir süreçte düştü diyor bazı arkadaslar doktorlar ne diyor peki bebekle ilgili hemen dusurebilecekleri bir yöntem yokmu yaa bunu kızlar bileniniz varmi?

Geçmiş olsun.
Bende sordum orayı biraz pahalı 400lirayi geçiyor muayene test fln ne yapalım bebeklerimiz sağlıklı olsu nda gerisi önemli degil devlet hastanelerinde yer yok netten baktım cok zor randevu almak buna bir çözüm bulmalilar
:(

endokrinoloji randevusunu aile hekimi alıyo kızlar aklınızda olsun internetten randevu alınmıyo metabolizma hastalıkları olduğu için.. ben de tiroid hastasıyım hamile kalmadan 1 ay önce farkedilmişti ilaca başlamıştım hamileliğimin başından beri bi de endokrinoloji doktoruna gidiyorum 50 lik ilaç kullanırken t3 üm düştüğü için dozu 75 e çıkardık

endokrinoloji randevusunu aile hekimi alıyo kızlar aklınızda olsun internetten randevu alınmıyo metabolizma hastalıkları olduğu için.. ben de tiroid hastasıyım hamile kalmadan 1 ay önce farkedilmişti ilaca başlamıştım hamileliğimin başından beri bi de endokrinoloji doktoruna gidiyorum 50 lik ilaç kullanırken t3 üm düştüğü için dozu 75 e çıkardık
Aile hekiminemi muayene olacağız omu gönderecek endokrinolojiye..seninde tsh mi yüksek çıktı ilaç kullanirken t3 nasıl düşüyor

Aile hekiminemi muayene olacağız omu gönderecek endokrinolojiye..seninde tsh mi yüksek çıktı ilaç kullanirken t3 nasıl düşüyor

aile hekimine endokrinolojiden randevu almak istediğini söyle o sana alıyor.. tsh yüksekti hamile kalmadan önce.. hamile kaldığımda ölçtürdüm 2,49 du şu an 1,80 falan ama t3 düşmüş bu sefer de onun için dozu arttırdı endokrinoloji doktorum :31:

Kızlar bende haşimato hastasym ocak ayindan beri bir artiyor bi dusuyr artik biktm we cok korkmaya basladım 1.5ay once gittgmde tsh 9du antikorumda ocak ayında 300lerde falandı heray husrana ugruyorum simdi dereotu ymege bsladim hormonlari dengeliyormus 6aydir bebek istyrum hormonlarm izn wermiyor kafam tamamen durdu sanki zaman aleyhime isliyormus gibi dktr hamile kalir kalmaz ona gtmemi soledi hafta ici 100 hafta snu 150mlg lewotirn kulanyrum birde 2aydir folige basladim ama caresizim cok uzuluyorum :(((

Kızlar bende haşimato hastasym ocak ayindan beri bir artiyor bi dusuyr artik biktm we cok korkmaya basladım 1.5ay once gittgmde tsh 9du antikorumda ocak ayında 300lerde falandı heray husrana ugruyorum simdi dereotu ymege bsladim hormonlari dengeliyormus 6aydir bebek istyrum hormonlarm izn wermiyor kafam tamamen durdu sanki zaman aleyhime isliyormus gibi dktr hamile kalir kalmaz ona gtmemi soledi hafta ici 100 hafta snu 150mlg lewotirn kulanyrum birde 2aydir folige basladim ama caresizim cok uzuluyorum :(((

üzülme canım bunun çaresi var endokrinolojiye git o sana yol gösterir ben de ilacı kullanmaya başladığım ay hamile kaldım daha 30 tane falan içmiştim hamile kaldım o ay inşallah senin de meleğin gelir çok bekletmeden :31:

üzülme canım bunun çaresi var endokrinolojiye git o sana yol gösterir ben de ilacı kullanmaya başladığım ay hamile kaldım daha 30 tane falan içmiştim hamile kaldım o ay inşallah senin de meleğin gelir çok bekletmeden :31:

İns cnim ya buay tekrar kntrlum war bkalm dusmusmu ins oluck heray yni bi umudum war destegn icn tesekur edrim rabim bebegne saglikli kucagna almayi nasip etsn ins :)

Benimde mayıstan bu yana TSH hormonum yüksek çıkıyor.Hamilelikte bebeğe zararlı olabileceğini duyduğum için tsh normal seviyeye gelene kadar bebek işine ara verdim 4-5 aydır.Boşuna mı ara verdim:30: :1:MaşAllah topikte okuduğum kadarıyla sorununuz yok:nazar:

Son düzenleme:
Benimde mayıstan bu yana TSH hormonum yüksek çıkıyor.Hamilelikte bebeğe zararlı olabileceğini duyduğum için tsh normal seviyeye gelene kadar bebek işine ara verdim 4-5 aydır.Boşuna mı ara verdim:30: :1:MaşAllah topikte okuduğum kadarıyla sorununuz yok:nazar:
Canim Rabbim hepimize sağlıklı bebisler nasip etsin inşallah.ilk işim aile hekimine gitmek olacak tsk ederim yardımın için :)

Arkadaşlar sizinle sorunlu geçen hamileleğimi paylaşmak istiyorum. ben ilk kızımı doğurduktan sonra haşimato tiroidi hastası oldum. Sekiz sene sonra tekrar hamile kalmak istedim bebeğin hemen olmaz dediler.değerlerim 2 ye düşünce hemen hamile kaldım.düzenli ilaçlarımı kullandım.ilk ay kanamam oldu ilaç kullandım.sekiz haftalık hamileyken büyük kızım suçiçeği geçirdi. Benim bağışıklığım olmasına rağmen doktorlar korkuttular .idrar yollarımda sorun çıktı yemyeşil bir akıntım vardı antibiyotik ve fitil kullandım hiç faydası olmadı. -yeşil akıntım doğumdan sonra hemen geçti-.gebelik şekerim çıktı günde 7 kez evde şekerimi ölçtüm diyet yaptım.
spinal anesteziyle doğum yaptım 6 gün başımı yataktan kaldıramadım. Felaket bir ağrıydı günde 5 litre su ve bir o kadar kahve içtim. hemşire ağrı kesici iğneleri bacağıma yaptı, bir ay bacağımı sürüklemek zorunda kaldım.ve doğuda görev yapıyorduk o zaman. çok çektim çok…..;)
Şimdi kızım 2 yaşında ve çok sağlıklı. umarım yazdıklarım bazılarına umut olur.

6haftalik gebe olduğumu öğrendim testlerimde tsh hormonum 6.21 çıktı çok üzgünüm lütfen konu ile ilgili beni aydinlatin kızlar :(

canım benımde hamılelıgımın ılk haftalarında yapılan tahlılde cıkmıstı daha önce tıroıd sorunum yoktu hamılelıkde cıkabılıyomus yanı aslında normalde senınkıde sınır sayılır ama hamılelıkde düşük olması gerekıyomus buyuzden ılaca baslamıstım bende hemen ılk basta 4 küsür cıkmıstı sonra 1küsüre kadar düştü ilaçla doktorum hamıleleık sonuna kadar kullanman gerekır bebegın gelısımı ıcın demıstı hiç endıselenme ve stres yapma ilaçlarını duzgun kullanırsan sorun olmaz allahın izniyle rabbım hayırlısıyla bebegını kucagına almayı nasıp etsın

Back