• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikde troid

Hatice2834

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
52
0
6
34
İstanbul
6haftalik gebe olduğumu öğrendim testlerimde tsh hormonum 6.21 çıktı çok üzgünüm lütfen konu ile ilgili beni aydinlatin kızlar :(

Bende de var bi endokrinciye git hemen ilaca baslatsin korkma halledilebilir bi durum ama ihmal etme hemen git

canım hamileyim ben eğer ilaç kullanmassan etkiliyo malesef duşuğe kadar gidebiliyo bebeğin gelişimini etkileyebiliyo o yuzden bıran önce tedaviye başlamalısın

Gittim doktora bugun çok önemli dedi ilaç yazdı 50mg günde bir tane iç dedi cok korkuyorum yaa :( Allah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucagimiza alabilmeyi nasip etsin..

Gittim doktora bugun çok önemli dedi ilaç yazdı 50mg günde bir tane iç dedi cok korkuyorum yaa :( Allah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucagimiza alabilmeyi nasip etsin..

aksatma yanlız ilacı içmeyi unutma ben 25 mg kullanıyorum ultrosondanda baktımı doktorun

Senin bebis kac haftalık canim sen nasil öğrendin troid olduğunu..benimki hasamito diye biseymis :(

ilk hamilemiyim diye gittiğimde doktorum detaylı test yaptırdı şeker troid ne varsa baktı hemen endokrıne git dedi o da işte ultrasonla boğazıma falan baktı hemen ilaca başlattı her ay duzenli endokrıne gidiyorum testleri yeniliyo 25 gr kullanıyorum ilacı her sabah kahvaltıdan yarım saat once içiyorum çok şukur bi sorun olmadı şu ana kadar 24+3 gunluğum

ilk hamilemiyim diye gittiğimde doktorum detaylı test yaptırdı şeker troid ne varsa baktı hemen endokrıne git dedi o da işte ultrasonla boğazıma falan baktı hemen ilaca başlattı her ay duzenli endokrıne gidiyorum testleri yeniliyo 25 gr kullanıyorum ilacı her sabah kahvaltıdan yarım saat once içiyorum çok şukur bi sorun olmadı şu ana kadar 24+3 gunluğum

Maşallah nazar değmesin sağlıklı bebisin olur Insallah..baktı boğazıma hasamitosun dedi düzenli kontrole gel dedi ama dogru düzgün birsey anlatmadı üzüntüdende birsey soramadim içim içimi yiyor..
Baska doktora gidecegim ptesi test yaptıracağım yine strese girdim hep aklımda :(

Maşallah nazar değmesin sağlıklı bebisin olur Insallah..baktı boğazıma hasamitosun dedi düzenli kontrole gel dedi ama dogru düzgün birsey anlatmadı üzüntüdende birsey soramadim içim içimi yiyor..
Baska doktora gidecegim ptesi test yaptıracağım yine strese girdim hep aklımda :(

stres sanada bebeğede yaramaz biraz rahatla ilacını duzenli kullan kontrolune gıt tedavisi var sonuçta inan çok kişide var bu troid

6haftalik gebe olduğumu öğrendim testlerimde tsh hormonum 6.21 çıktı çok üzgünüm lütfen konu ile ilgili beni aydinlatin kızlar :(
canım benim hamileliğimde de tiroidim yüksek çıkmıştı doktor ilaç vermişti her gün kullanıyordum ve her ay gidip kan veriyordum tsh değerime bakıyordu doktor. Şuan bebeğim 7 aylık çok şükür sağlığı da gayet iyi. kontrol altında oldukça bi problem olmaz merak etme ilacını ihmal etme yeterli. Bir de stres yapıp hamileliğini zehir etme en güzel zmnlar tadını çıkar :34:

kızlar ben 32 haftalık hamileyim,hipotroid/haşimoto var bende.hamile kalmadan 2 ay önce ortaya çıktı,ilaca başladım.hala kullanıyorum ama doz arttırıldı tabi.çok şükür bebeğimde bi sorun yok ama sık sık kontrole gidiyorum.yani kontrol altında olduğunuz ve ilacınızı düzenli kullandığınız sürece bir şey olmaz Allahın izniyle.Geçmiş olsun,Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım benim de bir ay önce tsh 5 çıkmıştı..
25 mg ilaç kullandım. Dün test yaptırdım 3e düşmüş..
Sen hamile olduğun için bebek de düşünülerek 50mg vermiş..
Hiç korkma, ilaç kullanarak sağlıklı bir hamilelik geçirirsin..
Yeter ki her ay kontrol altında ol:)

Kızlar çok teşekkür ederim destekleriniz ve beni aydinlatip rahatlattiginiz için Allah hepimize şifa versin bebeklerimiz saglikli olsun.sağolun

Forumlari okudum bugun bu troid denen illet ne kadar cok kişide varmış inanamadım.
Buna yakalanmamanin bir çaresi yokmu.kızlar diyeti varmi bunun lahana yenmemeliymis baska ne yenmemeli acaba..

Bende iki yıldır haşimato tiroid hastasıyım.Yoğun belirtilerle gittiğimde tiroidim 32 idi ! sen düşün artık.Çocukda düşünmeye başlayınca önce tirodimi düşürmeye çalıştık birkaç ayda toparladım çok şükür artık 2leri 3leri görüyorum.Yalnız ağustos ayında hamile kaldım doktor birkaç test istedi bunların içerisinde TSH da vardı. Yaptırdım ve birde ne göreyim tirodim 4.9 yine yükselmiş....Doktorum dediki gebelik hormonu tiroid hormununu bozar ,bu yüzden hamileliğin boyunca en çok buna dikkat edeceksin.Dozumu artırdım hemen.Aklında olsun artık tiroid teşhisin konduğuna göre kendine iyi bir edokrin uzmanı bul ve seni hep o takip etsin.Dahiliyicide bakıyor ama bu bir bağışıklık sistemi hastalığı,bu yüzden iyi bir endokrinci bul kadın doğumcunla birlikte seni takip etsin.Allah şifa versin.Hepimiz sağlıklı ,eli yüzü düzgün hayırlı güzel bebekler doğururuz inş.Birbirimize duacı olalım :)

Forumlari okudum bugun bu troid denen illet ne kadar cok kişide varmış inanamadım.
Buna yakalanmamanin bir çaresi yokmu.kızlar diyeti varmi bunun lahana yenmemeliymis baska ne yenmemeli acaba..

%50 genetik bir hastalık .Sonradan da kazanımlı ama ağırlık bu yönde.Mutlaka ailenizde birinde vardır.Diyet hakkında bilgim yok ama koyu renkli sebze ve meyvelerin tehlikeli olduğunu biliyorum turp karalahana gibi...Yalnız dereotunun bir mucize olduğunu söyleyebilirim.Dr ibrahim saraçoğlu nu izlerken günde bir miktar dereoutunu aç karnına iki ay boyunca kullanmanın tiroide çok iyi geldiğii bazı vakalarda hastalığını bitirdiğini bile söylemişti.Abartıyor diye düşünmüştüm ama geçtiğimiz temmuz ayında bunu bir ay süreyle denedim.sonuca inanamadım TSH 0.70 :) ve enteresan olan ağustosta hamile kalmışım.İlaçlarınızı sabah erken aç karnıan ama kesinlikle aksatmayın Stres ten uzak durun iyi ve kaliteli beslenin hastalığınız geçmese bile Allahın izniyle gayet sağlıklı yaşarsınız.

Tekrar geçmiş olsun :)

slm arkadaşlar bende de Hipertiroid tanısı rastlandı 9 haftalıkta ortaya çıktı 3 gün boyunca hastanede yattım ve serum tedavisi gördüm bu üç ay benim için çok zor geçti şuan daha yeni yeni kendime geliyorum tiroid bezlerim çok hızlı çalışıyor önce bir haftalık tedavi gördüm günde 3 tablet propycil kullandım kan verdim ama değerler daha çok yüksek çıkmıştı ve ben gittikçe kötü oluyordum ve doktor tozumu artırtı artık günde 4 tablet içiyordum şimdi çok şükür 5 gün önce kontrole gittim kan değerlerim normale indi şuan 15 haftadayım ama ilaçlara devam doğuma kadar belkide ömürlük olacak bunlar bana ama çok şükür bebeğim şuan sağlıklı bu bana yetiyor

%50 genetik bir hastalık .Sonradan da kazanımlı ama ağırlık bu yönde.Mutlaka ailenizde birinde vardır.Diyet hakkında bilgim yok ama koyu renkli sebze ve meyvelerin tehlikeli olduğunu biliyorum turp karalahana gibi...Yalnız dereotunun bir mucize olduğunu söyleyebilirim.Dr ibrahim saraçoğlu nu izlerken günde bir miktar dereoutunu aç karnına iki ay boyunca kullanmanın tiroide çok iyi geldiğii bazı vakalarda hastalığını bitirdiğini bile söylemişti.Abartıyor diye düşünmüştüm ama geçtiğimiz temmuz ayında bunu bir ay süreyle denedim.sonuca inanamadım TSH 0.70 :) ve enteresan olan ağustosta hamile kalmışım.İlaçlarınızı sabah erken aç karnıan ama kesinlikle aksatmayın Stres ten uzak durun iyi ve kaliteli beslenin hastalığınız geçmese bile Allahın izniyle gayet sağlıklı yaşarsınız.

Tekrar geçmiş olsun :)

Stres bu hastalık için çok önemli gerçekten..
Gerçi çoğu hastalığın başı..
Uzak durmak lazım..

Ben dahiliye doktoruna gidiyorum ama endokronolojiye randevu alamıyorum..
Doktorum beni "takip gerektiren hasta" olarak kaydetmeli sanırım..
Sen endokronolojiye nasıl gidebiliyorsun?

Back