Hamilelik ve Kurban Bayramı

hilalakay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
228
47
73
38
Kızlar hamile olduğumu 1 hafta önce öğrendim. Malum kurban bayramı geldi sayılır. Biz de Allah kabul ederse kurbanlığımızı aldık. Ben kesimine biçimine çok hevesliyimdir kurban etinin :) Bir arkadaşımla muhabbet ederken kanını alnıma sürerim korusun bizi dedim. Olur mu hiç alnında kırmızı leke çıkar çocuğunun dedi. İster hurafe olsun ister gerçek, ben önlemimi alırım. Alnıma sürmem :) Ama şöyle de bir şey var: çiğ ete dokunur da bir yerine sürersen orada leke çıkar, hamileler çiğ ete dokunmaz, ciğer yemez (zaten ciğeri sevmem ben) hayvanlara bakılmaz gibi şeyler de duydum.

Duyan, bilen var mı? Kurban bayramında nelere dikkat etmeliyim? Hayvan kesilirken orda durmamın, yardım etmemin, etleri kesip ayıklamamın vs bir sakıncası olur mu?

Cig ete dokunmak toksoplazma mikrobu kapmana sebep olur. Netten arastir bu mikrobu. Bi de hayvanin kaninda hastalik olsa zarar gorursun.dikkat et.

cig ete dokunmak bebekte leke yapmaz canim bu tam bir koca kari uydurmasi ama cig ete dókunmak icinde bulundurdugu bakterilerden dolayi sakincali ,Cig et,tavuk gibi besinlere mumkun oldugunca eldiven kullanarak yada ellesen bile ellerini cok iyi yikaman lazim.Iyi pismemis eti yememeli meyve ve sebzelerini bol suyla guzelce yikamalisin.bebeginde lekede asla elledigin yedigin biseyden olmaz olacagi varsa olur sadecesaglicakla kucagina alman dilegiyle

Bence hepsi çok saçma ben şuan haftada bir ciğer yiyorum kansızlığa çok iyi geliyo kan ilacı almıyorum. Ayrıca bol et yememiz gerekiyo ete dokunmadan nasıl pişirip yicez acaba? mikrop tabiki var ellerimizi sürekli yıkamamız gerekiyo zaten. Bu sadece kurban bayramıyla alakalı değil yani günlük hayatta sürekli yaptığımız şeyler değil mi?

Çok doğru... Nasıl pişirip yicez ete dokunmadan :) Yine de içime bi şüphe düştü işte :) İnşaallah leke meke hiçbişey olmasın bebişimde, pammmuk gibi çıksın :))

Çok doğru... Nasıl pişirip yicez ete dokunmadan :) Yine de içime bi şüphe düştü işte :) İnşaallah leke meke hiçbişey olmasın bebişimde, pammmuk gibi çıksın :))
Malesef bu dönemde çok kafa karıştırıyolar hurafe üretiyolar çok kafaya takmamak lazım. İnşaAllah hepimizin bebeği sağlıklı sorunsuz doğar pammuk gibi zaten hepsi

size et ya da ciğer yemeyin denmiyor zaten.. pişmemiş ette toksoplazmaya sebep olabilecek mikrop olabileceği için eldiven kullanmalısınız..
her markette kutular içinde doktor eldivenleri satılıyor.. ben hamile kalmadan önce de ellerim kokmasın die kullanırdım şimdi de kullanıorm kullanıp atıorm mis gibi vala.. kafam da rahat ellerim de tertemiz kalıo..

Bu yazdıklarınızın hepsi hurafe ve hiçbir gerçekliği yok. Ancak söyle bir durum ciğ etten ve kedi köpek inek v.b. tüylü hayvanlardan toksoplazma hastalığı kapabilirsiniz. Ayrıca et doğranan bıçak, kesme tahtası, kanlı ellerin silindiği bezler de sizin için toksoplazma riski taşır. Hayvanı kanı da aynı şekilde. Çocuğunuzda leke olmaz ama Allah korusun mikrop kapabilirsiniz.

bence bu bayram kendini yorma ve dinlen, kasaba biraz fazla para verin ve istediğin gibi kestirip parçalatabilirsin. bende hamile olduğumu yeni öğrendim ve doktorum kendini sakın yorma dedi,özellikle ilk 3 ay dikkat et dedi. hayırlısı olsun Allah analı babalı büyütsün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…