Hamilelik ve Kurban Bayramı... Bu konuda bilgisi olan var mı???

hilalakay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
228
47
73
38
Kızlar hamile olduğumu 1 hafta önce öğrendim. Malum kurban bayramı geldi sayılır. Biz de Allah kabul ederse kurbanlığımızı aldık. Ben kesimine biçimine çok hevesliyimdir kurban etinin :) Bir arkadaşımla muhabbet ederken kanını alnıma sürerim korusun bizi dedim. Olur mu hiç alnında kırmızı leke çıkar çocuğunun dedi. İster hurafe olsun ister gerçek, ben önlemimi alırım. Alnıma sürmem :) Ama şöyle de bir şey var: çiğ ete dokunur da bir yerine sürersen orada leke çıkar, hamileler çiğ ete dokunmaz, ciğer yemez (zaten ciğeri sevmem ben) hayvanlara bakılmaz gibi şeyler de duydum.

Duyan, bilen var mı? Kurban bayramında nelere dikkat etmeliyim? Hayvan kesilirken orda durmamın, yardım etmemin, etleri kesip ayıklamamın vs bir sakıncası olur mu?

canım tam olarak kaç haftalık hamilesin bilmiorm o sebeple bu gerek hayvanlardan gerekse çiğ etten geçen bir hastalığa karşı toksoplazma testi yaptırıp yaptırmadığını bilemiorm..

batıl inançlar bir yana çiğ etten hastalık kapma olasılığın olabilir.. hayvan kesilirken de ortamda olmasan o kokuyu almasan bence senin için daha sağlıklı olur.. boşver hamilesin sen kessinler parçalasınlar getirsinler sana afiyetle yemek kalsın :)

Daha 4 haftalık :) Annelerim, görümcelerim yardım ederler mutlaka ama ben de çok severim etle uğraşmayı :) Bu bayram da dokunmayayım bari, napalım... :)

etle uğraşırsan toksoplazma mikrobu kapabilirsin. üstelik hayvanın kanı temiz mi değil mi bilemezsin.dikkat et.

Hayırlı olsun öncelikle canım bende bugün öğrendim gebeliğimi test yaptım daha doktora gitmedim. et kesip parçalamakda bir problem olurmuş gibi gelmiyor agır kaldırıp kendını cok yormadıkdan sonra ama ciger olayını duymuştum genede inanmam ben böyle şeylere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…