• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve adet arasındaki belirtiler nelerdir

iceguen

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
1
0
6
30
Merhaba arkadaşlar ben 8 aylık evliyim ve eşimle çocuk çok istiyoruz daha 3 aydır ugrasıyoruz ilk ay 12 gün adetim gecikti ve hamilelige dair bütün belirtilerim vardı tam hastaneye gidecektim ama hasta oldum 2. Ay 3 gün geciktim oldum bu ayda 5 gün sonra hasta olmam gerekiyo ama 15 gün öncesinden kasıklarımda agrı batma oluyor halsizlik baş agrısı başladı gögüslerimde ara ara agrı saplanıyodu ibtahap geliyo sürekli idrara sık sık çıkmaya başladım ama şimdi belimde acayip agrı oluştu bu hamileliktenmidir yoksa hastalıgım yaklasıyo diyemi ice stres olmaya başladım

Merhaba arkadaşlar ben 8 aylık evliyim ve eşimle çocuk çok istiyoruz daha 3 aydır ugrasıyoruz ilk ay 12 gün adetim gecikti ve hamilelige dair bütün belirtilerim vardı tam hastaneye gidecektim ama hasta oldum 2. Ay 3 gün geciktim oldum bu ayda 5 gün sonra hasta olmam gerekiyo ama 15 gün öncesinden kasıklarımda agrı batma oluyor halsizlik baş agrısı başladı gögüslerimde ara ara agrı saplanıyodu ibtahap geliyo sürekli idrara sık sık çıkmaya başladım ama şimdi belimde acayip agrı oluştu bu hamileliktenmidir yoksa hastalıgım yaklasıyo diyemi ice stres olmaya başladım
Adetten 15 gun once olan agrilar ovulasyon agrisidir saglikli bi kadin yumurtladiktan 14 gun sonra adet gorur eger dollenme olduysa zaten adet baslamaz yada normalden farkli olmak kaydiyla implantasyon yani yerlesme kanamasi gorur ve hamilelik sureci baslar. En bariz hamilelik belirtileri adet gecikmesi yasanmadan baslamaz cunku mide bulantisi bhcg hormonunun vucutta yukselmesiyle basgosterir ve bu da genellikle 6.hafta civarında ulastigi degerlerde yasanir. Bol idrarara cikma ihtiyaci da rahim buyudukce olur yani yine adet gecikmesinin olmasi beklenir. Tabiki adet onceside bazi sinyaller verir vucut ama bunlari adet belirtisinden ayirmak baya güç. Kisacasi adet gecikmesi olmadan bi belirti aramamakta fayda var psikolojik olarak herseyi yasadigini dusunuyo insan sonra adet gorunce daha beter husran oluyo. Bir de bi cok doktor iki adet arasi 35 hatta 40 gunu asmadigi takdirde gecikme oldugunu da dusunmuyor 5-10 gunluk gecikmeden fazlasini gecikme olarak kabul edio

Back