• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik tedavisi için neler yapılıyor

Birminisannesiiii

rabbi yessir velâ tuassir rabbi temmim bi'l-hayr
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
531
237
23
Merhabalar kızlar. Ben 14 aydır evliyim ve 8 ay oldu çocuk düşüneli adetim her zaman düzlenli. Bir kere regl olmadım hormon testi yapıldı prolaktin yüksek çıktı sonra ilaçla düştü. Neyse bir daha düzensizlik olmadı yumurtalama günlerinede çok dikkat ettik hatta yumurta çatlaması da görmeme rağmen hala bir bebek haberi alamadık. Tekrar doktora gittim ve benden yine hormon testi istedi bugün yaptırdım hormonlarda bi sıkıntı çıkmamış benim baktığıma göre. Sizlerde böyle bir durumla karşılaştınız mı neler yaptınız doktor size neler önerdi. Bu konuda stres yapmamak gerekiyor ama icgüdüsel olarak sanırım aklım sürekli bebek olayında yardımcı olur musunuz bu konuda

Merhabalar kızlar. Ben 14 aydır evliyim ve 8 ay oldu çocuk düşüneli adetim her zaman düzlenli. Bir kere regl olmadım hormon testi yapıldı prolaktin yüksek çıktı sonra ilaçla düştü. Neyse bir daha düzensizlik olmadı yumurtalama günlerinede çok dikkat ettik hatta yumurta çatlaması da görmeme rağmen hala bir bebek haberi alamadık. Tekrar doktora gittim ve benden yine hormon testi istedi bugün yaptırdım hormonlarda bi sıkıntı çıkmamış benim baktığıma göre. Sizlerde böyle bir durumla karşılaştınız mı neler yaptınız doktor size neler önerdi. Bu konuda stres yapmamak gerekiyor ama icgüdüsel olarak sanırım aklım sürekli bebek olayında yardımcı olur musunuz bu konuda
Eşiniz tahlil verdi mi? Bazen sebebi aciklanamayan infertilite de olabiliyor. Bir de rahim filmi de önemli. Rahimde sekil bozuklugu var mi, tüpleriniz acik mi kapali mi? Devamlı bir doktora giderseniz o hepsini sirasiyla isteyecektir.

Eşim pazartesi günü gidicek ben geçen haftalarda gittiğimde bana da rahim filmi vs bakılabilir dedi hormon testinden sonra kan sonucunda da bi sıkıntı çıkmadı. Rahim filminde nasıl oluyor peki bu süreç hemen geçip bitiyor mu 😑

Eşim pazartesi günü gidicek ben geçen haftalarda gittiğimde bana da rahim filmi vs bakılabilir dedi hormon testinden sonra kan sonucunda da bi sıkıntı çıkmadı. Rahim filminde nasıl oluyor peki bu süreç hemen geçip bitiyor mu 😑
Benim de kanda sıkıntı yoktu esimde de bir sorun cikmadi. Rahim filminde 2 tup de tikali cikti. 5 dakikalik bir islem hemen bitiyor 10 gun de antibiyotik kullandim o kadar.

Benimde 1 senedir olmuyor bu konuda yapman gereken önce araştırıp iyi bi doktor bulmak
Daha sonrasında yumurta takibi yumurtan büyüyor mu çatlıyor mu
Ben onu yaptım
Sorun o da değilse mutlaka rahim filmi hsg çekmelisin bende cuma günü çektirdim tüplerim kapalı dedi doktor o yüzden olmuyordu demekki Allah’ın takdiri ama yine de bu dediklerimi yap canım

Rahim filmi 5 dk bi işlem anestezili oluyorsun zaten yani benimki öyle oldu uyandığımda tüplerin kapalı olduğunu öğrendim umarım sizin öyle değildir hsg çok önemli mutlaka bakın derim eşiniz de mutlaka sperm testi versin

Rahim filmi 5 dk bi işlem anestezili oluyorsun zaten yani benimki öyle oldu uyandığımda tüplerin kapalı olduğunu öğrendim umarım sizin öyle değildir hsg çok önemli mutlaka bakın derim eşiniz de mutlaka sperm testi versin
Sperm testi verdi sayı değeri iyi çıktı ama hareketlilik sıkıntısı varmış. Bununla ilgili bir bilginiz var mı sorun oluyor mu çocuk konusunda

Takviye kullanması gerekebilir hareketliliği arttıran vitaminler bar imprly sanırım bu konuda iyiydi
Doktor ona bir vitamin vermiş bugün başlicak dua edin lütfen benimde artık bir bebeğim olsun 🥺 insan her ne kadar düşünmicem kafama takmicam desede üzülüyormuş 😑

Sizi çok iyi anlıyorum, bizde başladık tedaviye Prolaktin hormonum yüksek çıktı biraz birde polip çıktı bende sanırım ameliyat olacağım eşimde de hareket sayısı azdı keçiboynuzu özü deneyin işe yarıyor diyorlar

Prolaktinden hiç korkmayın o hemen bir ilaçla düşüyor bende de çıktı ama hemen iki haftada düştü. Keçi boynuzunu bizde araştırırken gördüm denemeyi düşünüyoruz umarım sizinde hemen değerler normale döner. Sonra da burdan güzel haber yazarız 🥰

Prolaktinden hiç korkmayın o hemen bir ilaçla düşüyor bende de çıktı ama hemen iki haftada düştü. Keçi boynuzunu bizde araştırırken gördüm denemeyi düşünüyoruz umarım sizinde hemen değerler normale döner. Sonra da burdan güzel haber yazarız 🥰
İnşallah hepimiz güzel haberler alırız kısa zamanda siz kaç yıllık evlisiniz?

Back
X