Başınız sağolsun. İnşallah kalp atışını duyarsam rahatlayacağım umarım her şey sorunsuz ve güzel geçerStres olmanız normal bence .. Ağır kaldırma ilaç falan diyorsunuz..Ama inanın yaşayacak günü varsa hicbirsey olmuyor..Ben ilk çocuğuma hamileyken masa başı çalışıyordum ve çok ozenirdim istediğimiz için..aynı dönemde bir arkadaşım daha hamileydi..Arkadaşımın bir kanamasi oldu hastaneye zor yetistirmislerdi kesin gitti dedik yani bebek..Ama o bebek doğdu büyüdü benim bebeğim sebepsiz karnımda öldü..Allah büyük bol bol dua edin beslenmenize dikkat edin ve mutlu bir hamilelik gecirin..
Ay çok iyi anlıyorum seni ben de çok agır kaldırdım hamile oldugumu öğrneince bir pişmanlık geldi sonra kene yapıştı iki kere elektrik çarptı ciğer yiyilmezmiş yedim dokunmayın bile diyolar kendim yaptım. Neler neler nele çocuğun da leke olacak şu olacak bu olacak dediler ki bi görsen nasıl güzel bir bebek yersin yer hiç bişeyciği yokÖncelikle merhaba 2 gün önce akşam test ile hamile olduğumu öğrendim plansız bir gebelikti. Çok şaşırdım sevindim kafam karıştı dün de kan testi ve ultrason ile kontrol ettik ve gerçekten hamileyim.
Sorunum şu plansız bir gebelik olduğu için bilmeden bu 1 ayda çok ağır kaldırdım(işim beden gücü ile yapılıyor) 70-80 kg lar bile kaldırdığım oldu, röntgene girdim ve son olarak hamileliğimi test ile öğrenmeden önce 1 adet ibucold c içtim. Yani bir çok yanlışı yapmış oldum.
Sürekli bir aksilik çıkacak diye panik hissediyorum, dışarı yansıtmıyorum ama şuan nöbetteyim ve bir bahane ile hastaneye gidip ultrason ile iyi mi diye baktırmak istiyorum ve sanırım kalp atışını duyana kadar hep böyle olacağım sizce normal mi? Bu arada cidden yarın acile gidip baktırasım var ama sanki hastaneden kovarlar diye de korkuyorum. Aşırı stresliyim.
Yazınızı okuyunca çok rahatladım inşallah sorunsuz olurAy çok iyi anlıyorum seni ben de çok agır kaldırdım hamile oldugumu öğrneince bir pişmanlık geldi sonra kene yapıştı iki kere elektrik çarptı ciğer yiyilmezmiş yedim dokunmayın bile diyolar kendim yaptım. Neler neler nele çocuğun da leke olacak şu olacak bu olacak dediler ki bi görsen nasıl güzel bir bebek yersin yer hiç bişeyciği yokkorkularını geri bırak hamileliğin tadını çıkar ben hamileliğimi çok özlüyorum umarım sağlıklı kolay bir gebelik süreci geçirirsin
Evet doktor da öyle söyledi ama işte insan düşünüp duruyor burda sizlerin örneklerini okuyunca iyi hissettimBunları bende yaptım canım hatta bende çok korktum ama tıpta ilk 10 hafta ya hep ya hiç kuralı varmış yani güçlü bir bebekse etkilenmiyormuş
Yorumunuz için teşekkür ederim evet artık daha dikkatli olacağımBen çok daha ağır ilaçlar kullanmıştım öğrenene kadar,geç de öğrenmiştim bayağı,oğlum çok şükür gayet sağlıklı doğdu..Boşuna evham yapmayın bu saatten sonra dikkat edin.
İlk 12-14 hafta en riskli zamanmış koşma zıplama ağır kaldırma bu tarz şeyleri önermiyorlar ama haklısınız olan oldu inşallah bir sorun çıkmazRöntgen cekilmek ,ilaç kullanmak ok ama ağır kaldırmak ne alaka. Hıcbırsey olmaz birde hamılelıgı ogrenene kadar korunur derler
Büyükler oyle derdı yani
Acile filan gitmeyın bakmazlar .
Daha cok erken bence rahatlamaya calısın
Artık olan olmus
Kendınızı üzdügünüzle kalırsınız
Çok doğru söylemişsiniz sanırım haftaiçi randevu alıp bir daha gideceğim yorumunuz için teşekkür ederimBebiş daha nohut kadar bile değil . Kendini korkutma tabi ki gidip ultrasona baktirip içini rahatlat neden seni kovsunlar. Bu endişelerinden bahsedersin gidip hem doktora . Bana doktorum şey demişti bir bebek yaşama tutunacaksa sen git yüz kilo kaldır , sürekli zıpla hiçbir şey olmaz diye. Tabi ki bundan sonra dikkat edin ama bilmeden olan şeyler için de kendinizi üzmeyin
Çok üzüldüm inşallah yine olurStres olmanız normal bence .. Ağır kaldırma ilaç falan diyorsunuz..Ama inanın yaşayacak günü varsa hicbirsey olmuyor..Ben ilk çocuğuma hamileyken masa başı çalışıyordum ve çok ozenirdim istediğimiz için..aynı dönemde bir arkadaşım daha hamileydi..Arkadaşımın bir kanamasi oldu hastaneye zor yetistirmislerdi kesin gitti dedik yani bebek..Ama o bebek doğdu büyüdü benim bebeğim sebepsiz karnımda öldü..Allah büyük bol bol dua edin beslenmenize dikkat edin ve mutlu bir hamilelik gecirin..
Uzun uzun yazmışsınız böyle şeyleri okuyunca içim rahatlıyor. Bende keseyi gördü doktor ama kalp atışını 2 hafta sonraki kontrolde duyacağımızı söyledi bakalım 2 hafta sabredeceğim sanırım çevre de etkili oldu bir çok kişi olumsuz bir şey olursa çok erken söylemeseydin vs dedi yoksa aslında pek olumsuz düşünmüyordum ama bu yorumlar da beni düşünmeye itti ama burayı okuyunca baya rahatladım biraz boşuna evham yapmışım gibi hissettim.Arkadaşım plansız gebe kaldı. Alkol kullanmıştı, çok ağır hasta olmuştu ağır antibiyotikler kullanmıştı, sizin gibi ağır kaldırdığımız bi işte çalışıyorduk. Şimdi 16 aylık bıcır bıcır bi kız oğlumun kankisi :) her şey olacağına varır emin olun. Eğer doğacağı varsa hiç bişey engel olamaz zaten
Bu arada sizi de çok iyi anlıyorum. Bende plansız gebe olduğumu öğrendim. 1 haftayı geçti. Sigara içiyordum, yediklerim içtiklerim hiç bakmıyodum vücuduma, dahası insülin direnci, önceki doğumdaki tansiyon problemleri, kilo sorunu, önceki doğumun sezaryen olup daha üstünden 2 yıl geçmemiş olması. Üstelik mental olarakta hiç hazır olmadığımı düşündüğüm bi zamanda. Daha sadece kan testinde doğrulandı, pazartesi kontrol için gidicem. Hala daha gerçekmiş gibi gelmiyor. Bazen eşim yaptığım bişeye dikkat etsene hamile değil misin diyo öyleyim ama öyle hissetmiyorum diyorum. Kabullenmek zaman alıcak galiba. Yani bu kararı tek başıma verecek olsaydım vazgeçmeyi bile düşünebilirdim. Ama eşimle birlikte altından kalkabileceğimi umut ediyorum. Daha keseyi bile görmemişken hala gerçek gelmiyor. İlk hamileliğimde de öğrenmeden bi gün önce iş yerinde 50-60 kiloluk koliler kaldırmıştım. Tabiki keşke bilincinde olsaydınız. Ama değilmişsiniz bundan sonrası için dikkatli olmayı ihmal etmeyin sağlıkla kucağınıza alın
Bence çok düşünmeyin. Bizimde bir akrabamız vardı çocuğu olunca düşsün diye ilaç içmişdi düşmedi sonrada zaten doğurmaya karar cerdi çocuk sağlam oldu yani. Şimdi bende hamileyim sizin gibi plansız oldu bizimkide alrımaya kıyamadım. 3 cü bebeyim olacak inşallah. Bende bilmediyimcin sinirler sakitleşdirici ilaç içmişdim bildiyimdede tabiki içmedim amma 11 haftalık sağlıklı şükürArkadaşım plansız gebe kaldı. Alkol kullanmıştı, çok ağır hasta olmuştu ağır antibiyotikler kullanmıştı, sizin gibi ağır kaldırdığımız bi işte çalışıyorduk. Şimdi 16 aylık bıcır bıcır bi kız oğlumun kankisi :) her şey olacağına varır emin olun. Eğer doğacağı varsa hiç bişey engel olamaz zaten
Bu arada sizi de çok iyi anlıyorum. Bende plansız gebe olduğumu öğrendim. 1 haftayı geçti. Sigara içiyordum, yediklerim içtiklerim hiç bakmıyodum vücuduma, dahası insülin direnci, önceki doğumdaki tansiyon problemleri, kilo sorunu, önceki doğumun sezaryen olup daha üstünden 2 yıl geçmemiş olması. Üstelik mental olarakta hiç hazır olmadığımı düşündüğüm bi zamanda. Daha sadece kan testinde doğrulandı, pazartesi kontrol için gidicem. Hala daha gerçekmiş gibi gelmiyor. Bazen eşim yaptığım bişeye dikkat etsene hamile değil misin diyo öyleyim ama öyle hissetmiyorum diyorum. Kabullenmek zaman alıcak galiba. Yani bu kararı tek başıma verecek olsaydım vazgeçmeyi bile düşünebilirdim. Ama eşimle birlikte altından kalkabileceğimi umut ediyorum. Daha keseyi bile görmemişken hala gerçek gelmiyor. İlk hamileliğimde de öğrenmeden bi gün önce iş yerinde 50-60 kiloluk koliler kaldırmıştım. Tabiki keşke bilincinde olsaydınız. Ama değilmişsiniz bundan sonrası için dikkatli olmayı ihmal etmeyin sağlıkla kucağınıza alın
Bence çok düşünmeyin. Bizimde bir akrabamız vardı çocuğu olunca düşsün diye ilaç içmişdi düşmedi sonrada zaten doğurmaya karar verdi çocuk sağlam oldu yani. Şimdi bende hamileyim sizin gibi plansız oldu bizimkide aldırmaya kıyamadım. 3 cü bebeyim olacak inşallah. Bende bilmediyimcin sakitleşdirici ilaç içmişdim bildiyimdede tabiki içmedim ama 11 haftalık sağlıklı şükür.Öncelikle merhaba 2 gün önce akşam test ile hamile olduğumu öğrendim plansız bir gebelikti. Çok şaşırdım sevindim kafam karıştı dün de kan testi ve ultrason ile kontrol ettik ve gerçekten hamileyim.
Sorunum şu plansız bir gebelik olduğu için bilmeden bu 1 ayda çok ağır kaldırdım(işim beden gücü ile yapılıyor) 70-80 kg lar bile kaldırdığım oldu, röntgene girdim ve son olarak hamileliğimi test ile öğrenmeden önce 1 adet ibucold c içtim. Yani bir çok yanlışı yapmış oldum.
Sürekli bir aksilik çıkacak diye panik hissediyorum, dışarı yansıtmıyorum ama şuan nöbetteyim ve bir bahane ile hastaneye gidip ultrason ile iyi mi diye baktırmak istiyorum ve sanırım kalp atışını duyana kadar hep böyle olacağım sizce normal mi? Bu arada cidden yarın acile gidip baktırasım var ama sanki hastaneden kovarlar diye de korkuyorum. Aşırı stresliyim.
Tabiki boşuna evhamUzun uzun yazmışsınız böyle şeyleri okuyunca içim rahatlıyor. Bende keseyi gördü doktor ama kalp atışını 2 hafta sonraki kontrolde duyacağımızı söyledi bakalım 2 hafta sabredeceğim sanırım çevre de etkili oldu bir çok kişi olumsuz bir şey olursa çok erken söylemeseydin vs dedi yoksa aslında pek olumsuz düşünmüyordum ama bu yorumlar da beni düşünmeye itti ama burayı okuyunca baya rahatladım biraz boşuna evham yapmışım gibi hissettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?