Gebeliğe Hazırlık Hamilelik psikolojisi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elifkbr

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
975
170
23
29
4 haftalık hamileyim , ve haberi aldığım dakikadan itibaren kaplumbağa gibiyim. Yavaş haraketler , aşırı duygusallık , ve en önemlisi onu kaybedicem düşüncesi bununla birlikte çevremdeki herkesi annemi, babamı, eşimi. Neden böyle oldu neden bunları düşünmeye başladım anlam veremiyorum, henüz susam büyüklüğün de biliyorum. Daha çok yeni olduğu icin kasiklarim da olan bu agrilar, gece yarısı bu agrilarin beni uyandırması. Sikayet bile edemiyorum bu durumdan , tam tersi ne kadar küçük olsa da bu vücudumdaki değişiklikler kalp atışlarım baş donmeleri kasiklarimdaki agrilar bi an hissetmesem neden agrimiyo diye düşünüyorum. Bu süreç daha stresliymiş , her ne kadar dikkat etsem de dusuk tehlikesinden korkuyorum ya da ne bileyim o kadar çok şey duydum ki daha sonra kalbi durmasından , hareketsiz olmasından. Korkularımı nasil yenebilirim bilmiyorum , sizce normal mi hamilelik psikolojisi mi ? Siz neler hissettiniz bu süreçte ?

Merhaba bende senin gibiyim stres yapma ay ben ağrılarımi bile seviyorum çünkü hamileyim başka bir hastaliktan baska bir sebepten olmuyor agrilarvalla bende kaplumbağa gibiyim korkularimizla onları koruyoruz annesii

Merhaba bende senin gibiyim stres yapma ay ben ağrılarımi bile seviyorum çünkü hamileyim başka bir hastaliktan baska bir sebepten olmuyor agrilarvalla bende kaplumbağa gibiyim korkularimizla onları koruyoruz annesii
Bu ağrılar sevilmez miii :) Bazen elimi sanki karnıma yapıştırmışlar gibi düşünmeden de edemiyorum :) Her agri hissettiğim de elim ister istemez göbüşe gidiyor , susam tanesi diyip küçümseyemiyorum onu :)

O korku hep oluyor ama onemli olan o ani yasamak ve mutlu olmak .Su an ortada somut bir sey olmayinca insan belirtiler kaybolunca panikliyor .9.haftada ultrasonda gordum ayagini kaldirdi oyle bir mutluluktu ki o goruntuyle yatip kalkiyorum .Iyi ki esim video cekmis .Bu gunleri gulumseyerek hatırlayacağız dogdukladinda

O susamcik hormonlara halay çektiriyor işte sabret 12. Haftadan sonra rahatlarsin

Şükredin bu sikayetler içn bz nekdr uzulyoruz

Şükredin bu sikayetler içn bz nekdr uzulyoruz
Şükrediyoruz tabi ki agrilardan şikayetçi değiliz bunu dile getirdik tam tersi o agrilar olmadığında korkup üzülüyorum :) Sorum çok farklıydı yanlış anlamışsınız , umarım sizin de herşey gönlünüzce olur :)

önecelikle tebrik ederim sizi yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız dilerim. ben bu psikolojiyi çok iyi biliyorum çünkü bu tehlikeleri yaşadım. size tavsiyem onu kaybetme korkusu yerine onun için yapıcağınız hazırlıkların planını yapmaya başlamanız.ebeveyinlik yada bebek bakımı ile ilgili kitapalr edinip onları okumanız.her zaman olumlu olmak olumsuz fikirleri aklınıza geldiğinde dahi olumluya çevirmeniz. onu ya kaybedersem değilde onunla yeni bir hayatın nasıl olacağına odaklanın. asla ama asla hiçbir olumsuzlıuğu dinlemeyin ve okumayın doktor ne diyorsa doğrusu o dur.inşallah herşey yolunda gidecek ve yavrunuza sağ salim kavuşup musmutlu yarınlarınız olacak.sevgiyle kalın

Çok teşekkür ederim tek duam ve istegim bu sağ salim kucağıma alabilmek :) Tavsiyeler icin de teşekkür ederim kitap araştırmalarına girdim bile en kısa zaman da okuyup daha çok bilgi edinmeyi planlıyorum :)

Duygusallik felan normalde ama bence bu kadar cabuk kaplumbaga gibi olma (olmamaya calis) son aylari hic kalkamazsin yerinden :) (benim son gunlerim)

Yani kipirdak ol bence hic biseyden geri kalma, sadece agir kaldirma gibi seyler yapma, Allahin izniyle eger bebeginin bu dunyada kismeti varsa hic biseycik olmaz :) bide hep pozitif olmaya caliski bebisinde pozitif olsun

Kaplumbağa olmamak mümkün mü :)) psikolojik olarak bile yavaşlıyorsun iki çizgiyi gördükten sadece beş dakika sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…