- 12 Mart 2013
- 319
- 140
- 333
- 34
- Konu Sahibi yasmin2013
-
bizde 6 aydır deniyoruz henüz kısmet olmadı bebiş.biz planlamaya başladığımızda gitmedik doktora.sağlık ocağına gitmiştim.aile hekimimizde gerekli tahlilleri yaptı,adetimin düzenli olup olmadığını sordu,bide folidoce folik asit önerdi en iyisi bu dedi.içiyorum hapı hergün.geçen ay gittim kadın doğum uzmanına.oda adetlerimi sordu.düzenli deyincede 1 sene dolsun ondan sonra gel tahlillerin normal dedi.ha deyince olmuyor maalesef ama inşallah senin olur canım.
Folik asit kullan. Fazla kilom varsa ver. Ev düzenini oturt :)
adetinin 2, yada 3, cü günü git hormon testi yaptır yumurtlıklara baktır ilk etapta bunlar yeterli olacaktır :)
Bu testleri de yazdım şimdi doktora gidince hepsini yaptırmasını isticem. Zaten benim yüzümde, göbeğimde fazla tüylenme var öncden doktorum hormon bozukluğu olabilir demişti.
Aaa olabilir diye suphelendi ve test yapmadi mi :s
Kist tedavisi için gitmiştim o zman hatırlayamadım sanırım yapmadı. Ya da yaptı da sorun çıkmadı ben mi hatırlamıyorum. Yaşım küçüktü bilemedim şimdi. Ama her ihtimale karşı tekrar yaptırmam lazım.
Ay ben dun doktora gittim bebis plani icin yerinden bile kalkmadi dogum kontrol ilaci verdi 6 ay sonra gel dedi adetim bazen 5 gun kadar gecikiuir ama bazen gecen ayda 1ay gelmedi insan bi kontrol eder burda okuyunca simdi iyice sinir oldum
Kesinlikle. Vakit kaybetme.
en az 3 ay folik asit kullan zorunlu değil ama bence magnezyum kalsiyum tabletlerinden de kullanmalısın
karnini simdiden bol bol nemlendir,arada karin egzersizleri yap elastikiyetini artir ki bebek gelip yerlesince catlaklar olmasin :)
Magnezyum ve kalsiyumu da not aldım onlara da baktırayım kan tahlilinde bakalım ne seviye de
doktora söylersen gebelik istiyorum kontrole geldim diye gerekli olanları yaptıracaktır zaten hayırlı olsun
Oooo yooo çatlamasınnnn
simdiden bakimina bakmalisin ki catlak olmasin.bunun genetikle de alakali oldugunu soyluyorlar ama isini sansa birakma derim.heraksam karnina zeytinyagi gibi e vitamninden zengin urunlerle masaj yap.bol bol su ic ozaman bisicik olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?