• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik Öncesi

yasmin2013

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
319
140
333
34
Merhaba arkadaşlar
Ben 2 senelik evliyim. 3-4 ay kadar sonra hamile kalmayı düşünüyorum. Öncesinde yapmam gereken neler var tavsiyeleriniz neler olur? Yaptırmam gereken test vs.

Canım bende 1.5 yıllık evliyim bwnde birkaç aydır çocuk düşünüyorum artık korunmuyorum yani.ama bana hamile kalmayı düşünüyorsan doktora git dediler bende dün gittim muayenemi yaptırdım. Yumurtalıklarında bir sorun var mı,hamile kalmana engel bir durum var öı ona baktırıyorsun.sende git bir muayene ol bence.

bende yeni gittim ultrasonla muayene etti doktor.adetimin son günü olmasına rağmen çatlamamış bir yumurtam varmış .geçen aydan kalmış olabilir dedi.yumurtlama gününe göre kan testi yapmak lazımmış o zaman belli olacakmış.bir sıkıntı varsa tedavi olabilirsin dedi pek bir şey anlamadım ama çok da üzüldüm.keşke daha önce gitseydim.sende bir an önce git bence

Elinden geldiğince organik beslen, dondurulmuş gıdaları yeme, fast-food'dan uzak dur, tavuk yeme, çok seviyorsan eğer bulabilirsen köy tavuğu ye, yumurtayı da öyle organik olsun dikkat et. Kırmızı eti en az haftada 2 defa yemeye gayret et. Mevsim sebze ve meyvelerinden ye. Özetle sanki hamileymiş gibi beslen, içeriğinde katkı maddesi olan her şeyden uzak dur. Tabii ki de doktora git, 3-4 ay sonra ha deyince olmayabilir, öncesinde doktora gidip danışmak en güzeli.

Canım niye 3 - 4 ay sonra düşünüyorsun..bak bende o hataya düştüm pişmanım şimdi..Allaha şükür eşiminde benimde hiçbir problemimiz yok, her şeye bakıldı ama ağustostan beri olmuyor..bende nisan ayı gibi ağustosta bırakırım korunmayı demiştim ama hemen olur zannediyordum meğersem öyle değilmiş..bence sen şimdiden korunmayı bırak derim sonra istediğin zaman olmayınca çok üzülürsün niye daha erkenden bırakmadım korunmayı diye..3-4 ay korunmasız dene eğer olmassa doktora git derim ben..ya da aklına takılacaksa şimdiden git doktor zaten yönlendirir o seni..

canım bi doktora git :) o gereken muayene ve testleri yapar. bence de şimdiden korunmayı bırak

Canım bende 1.5 yıllık evliyim bwnde birkaç aydır çocuk düşünüyorum artık korunmuyorum yani.ama bana hamile kalmayı düşünüyorsan doktora git dediler bende dün gittim muayenemi yaptırdım. Yumurtalıklarında bir sorun var mı,hamile kalmana engel bir durum var öı ona baktırıyorsun.sende git bir muayene ol bence.

bende yeni gittim ultrasonla muayene etti doktor.adetimin son günü olmasına rağmen çatlamamış bir yumurtam varmış .geçen aydan kalmış olabilir dedi.yumurtlama gününe göre kan testi yapmak lazımmış o zaman belli olacakmış.bir sıkıntı varsa tedavi olabilirsin dedi pek bir şey anlamadım ama çok da üzüldüm.keşke daha önce gitseydim.sende bir an önce git bence

Canım niye 3 - 4 ay sonra düşünüyorsun..bak bende o hataya düştüm pişmanım şimdi..Allaha şükür eşiminde benimde hiçbir problemimiz yok, her şeye bakıldı ama ağustostan beri olmuyor..bende nisan ayı gibi ağustosta bırakırım korunmayı demiştim ama hemen olur zannediyordum meğersem öyle değilmiş..bence sen şimdiden korunmayı bırak derim sonra istediğin zaman olmayınca çok üzülürsün niye daha erkenden bırakmadım korunmayı diye..3-4 ay korunmasız dene eğer olmassa doktora git derim ben..ya da aklına takılacaksa şimdiden git doktor zaten yönlendirir o seni..

canım bi doktora git :) o gereken muayene ve testleri yapar. bence de şimdiden korunmayı bırak

Kızlar şimdi şöyle bir durum var. Ben ve eşim farklı şehirlerdeyiz, iş sebeiyle. Ben şimdi korunmayı bırakırsam eğer bi de aynı ay kalıverirsem çok zor durumda kalcam. Çünkü ev aldık ve o yapılıo şuan. Ben annemde kalıyorum o annesinde. Eğer şimdi hamile kalırsam tam eve taşınacağım dönemde son aylarımda olurum. O yüzden korkuyorum şimdiden korunmayı bırakmaya. Doktora da gidicem de oturacağım şehirde gidicem. Sürekli gidemiceğim için önceden burda testlerimi falan yaptırıp da öyle gitsem diyordum.

Elinden geldiğince organik beslen, dondurulmuş gıdaları yeme, fast-food'dan uzak dur, tavuk yeme, çok seviyorsan eğer bulabilirsen köy tavuğu ye, yumurtayı da öyle organik olsun dikkat et. Kırmızı eti en az haftada 2 defa yemeye gayret et. Mevsim sebze ve meyvelerinden ye. Özetle sanki hamileymiş gibi beslen, içeriğinde katkı maddesi olan her şeyden uzak dur. Tabii ki de doktora git, 3-4 ay sonra ha deyince olmayabilir, öncesinde doktora gidip danışmak en güzeli.

Off ne çok şey varmışş :(

Evet bu aklımda. Sanırım muayne için gittiğimde doktor verecek. Ben de yer fıstığında var folik asit en çok diye duymuştum. Onunla destekleme yaparım diye düşünüyordum.
hapı her ıhtımale karsı alın
cunku normalbesınlerden hap kadar alamıyorsunuz

Tek yapmanız gereken şey, bir kadın doğum uzmanına gidip bebek planınızı bahsetmek...

Gereken şeyler yapılır, sonrasında da sizi en doğru biçimde yönlendirirler...

Diş tedaviniz varsa yaptırın,hamilelikte kalsiyum eksikliğinden sağlam diş bile çürüyor.Folik asit alın, kansızlığınız varsa tedavi olun. Organik beslenmeye özen gösterin.Balık,et,meyve sebze,yeşillik,ceviz,badem bol bol yiyin ki dinç sağlıklı bir vücutla bebişe merhaba diyin :)

bizde 6 aydır deniyoruz henüz kısmet olmadı bebiş.biz planlamaya başladığımızda gitmedik doktora.sağlık ocağına gitmiştim.aile hekimimizde gerekli tahlilleri yaptı,adetimin düzenli olup olmadığını sordu,bide folidoce folik asit önerdi en iyisi bu dedi.içiyorum hapı hergün.geçen ay gittim kadın doğum uzmanına.oda adetlerimi sordu.düzenli deyincede 1 sene dolsun ondan sonra gel tahlillerin normal dedi.ha deyince olmuyor maalesef ama inşallah senin olur canım.

adetinin 2, yada 3, cü günü git hormon testi yaptır yumurtlıklara baktır ilk etapta bunlar yeterli olacaktır :)

Back