hamilelik öncesi folikasit ve demir vitaminleri alınmalı mı.?

D

derin__

Ziyaretçi
iki ay önce doktora gittim ve hamilelik öncesi tahlil yaptırdım .hiç bir sorunum olmadığını söyledi .ve bilgi verirken salata çok tüketip tüketmediğimi sordu.bende çok sevdiğimi sık tükettiğimi söyledim .doktorumda bana o zaman sana folikasit vermiycem dedi.çevremdeki arkadaşlarımdan duyduğum ise bize doktorumuz vermişti sana neden vermemiş. ayrıca hamile kaldığında çocuk annenin deposundan yediği için.sen gerekli vitamini karşılayamıyacaksın dediler.benim sorum hamile kalmadan önce bu vitaminleri almalımıyım.yanıtlarsanız sevinirim.hihoyyyt

iki ay önce doktora gittim ve hamilelik öncesi tahlil yaptırdım .hiç bir sorunum olmadığını söyledi .ve bilgi verirken salata çok tüketip tüketmediğimi sordu.bende çok sevdiğimi sık tükettiğimi söyledim .doktorumda bana o zaman sana folikasit vermiycem dedi.çevremdeki arkadaşlarımdan duyduğum ise bize doktorumuz vermişti sana neden vermemiş. ayrıca hamile kaldığında çocuk annenin deposundan yediği için.sen gerekli vitamini karşılayamıyacaksın dediler.benim sorum hamile kalmadan önce bu vitaminleri almalımıyım.yanıtlarsanız sevinirim.hihoyyyt

Tabikide almanda fayda var. Çünkü folic asidin hiçbir yan etkisi yok. Bende 2 aydır kullanıyorum bebek istediğim için dr.uma sordum oda hamile kalındığı vakit en erken 3 hafta sonra öğreniyoruz buda bebeğin gelişimi için uzun bi süre eğer gerekli vitamini alamamışsan ki folic asit genellikle çok bilinmiyor, anne zayıf kalabiliyor bebek kendine hepsini çekicektir çünkü dedi. Kullanmanda yarar var dedi. Bence sende kullan mutlaka aksatma, çünkü gebeliklerin ilk 3 ayında mide ile ilgili problem yaşayıp anne kendini iyi besliyemiyebiliyor önceden vitamin desteği de almadıysa way haline... Yan etkisi olsa düşün derimde şu durumda madem bebek düşünüyorsun alman lazım. Bİr dost :)

canım ben hamile kalmadan 2 ay önce gitmiştim, folik asit ve elevit vitamin ilacı vermişti doktorum. Hatta eleviti hala kullanıyorum ve doktorumun tavsiyesi üzerine emzirme dönemindede kullanmayı düşünüyorum.

canım folik asit yeşilliklerde bol bulunur,ondan sordu galiba.Ama sen mutlaka kullan.Folik asit anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin-beyin,omurilik-gelişmesi için şart.Ayrıca eksikliğinde erken doğum da olabiliyor.Demirin iyiyse şuan gerek yok,zaten gebeliğinin 20.haftasından sonra dr veriyor

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

bende cumartesi hemilelik öncesi kontrol için doktora gittim doktorum folik asit ve çinko hapı verdi ve folik asit her gebelik düşünenen yada gebeye ilk üç ay veriyoruz bunun için herhangi bir ölçüm yada değere bakmıyoruz dedi bence kullanmanda fayda var çünkü bebeğin beyin gelişimi için çok önemli

X