Öncelikle belirttiğim gibi sözleşmenizde her yıl yenilenir gibi bir ibare varsa, ya da orada teamül hale gelmiş bir şekilde çalışanların sözleşmesi yenileniyorsa işe iade davası ve haksız fesih sebebiyle dava açabilirsiniz.
Meslektaşlarımı kötülemek istemem fakat sonuçta siz dava açılmasını isteyerek bir avukata gidiyorsunuz, davayı kaybettiğiniz zaman avukata sorduğunuzda 'bu hakimin kararı siz dava açılmasını istediniz biz açtık ve elimizden geleni yaptık' diyecek, ben burada size ücret veya karşılık beklemeden cevap veriyorum ne kadar kazanırım hesabı yaparak değil.
Maaşınızı elden alarak, bordrolarda düşük gösteriliyor bu ileride sizin aleyhinize olacak. Bir daha işe girerken buna dikkat edin, bu şekilde maaşı elden vererek sosyal güvenlik primlerini düşük gösteriyor yani kazancını düşük göstermek maliyeti azaltmak için bunu yapıyor. Fakat priminiz eksik yattığı için emekli maaşınız düşük olacak.
Yani i özete gelelim; size söyledikleri 'tazminatını vereyim sen istifa et biz çıkarmış olmayalım' işi değiştiriyor, (konuyu yukarıda ilk yazdığınızda sözleşmemin süresi doluyor ve uzatmayacaklarını söylediler yazmışsınız bu işverenin özgürlüğüdür) bu durumda haksız fesih sebebiyle kötüniyet tazminatı talep edebilirsiniz , fakat dediğim gibi işe iade davası açarsanız davayı kazanabileceğinizi sanmıyorum neticede belirli süreli iş sözleşmesi yapmışsınız ve süresi dolmuş. Madem bu kadar kararlısınız davanızı açın, ama işverenin tazminatı vereyim sen istifa et dediğini ispatlamak zorundasınız, kolay gelsin.