Hamilelik depresyonu geciriyorum .. Arkadaslar yardım edin

didemms23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
744
0
46
Malatya
suan o kadr kötüyümki anlatamam suan deil 20gündür böyleyim.sürekli içimde bi sıkıntı war boguluorum ewimde duramıorm .yardımınıza ihtiyacım war bbenm gibi hamileliginde depresyon geciren warmıydı .prozac die bi ilac önerdi doktor kullananız warmıydı

O kadar haklı bi durum içindesin ki kendine önce hak ver. Tüm vücudun hormonların, yapabildiklerin tamamen değişti. Ama lütfen kullanma o ilacı, nihayetinde o tarz ilaçlar seni sakinleştirdiği gibi bebeğini de sakinleştirecek. Bende hamileyim, sana şunu yap, bunu yap diyemiyorum. Eminim desem sende "yaaa tabi tabi" dersin içinden :)))))))))) Bebişini sev annesi :))))

geçmiş olsun..normal bir süreç yaşıyorsun bende hamıleyım ınan bı dakıkam bı dakıkama uymuyor ama bencede lütfen o ılactan içme dayanabıldıgın kadar dayan..
farklı şeylere yönel mesela yürüyüşe cık, varsa sahıl kenarına in, kurslara katıl (nakıs,dıkış,ahşap boyama gibi ) evden uzaklas sosyal hayat brıseylerle oyalanmak belkı yıı gelebılır.

Canım depresyonu yaşamayan onu basit bir üzüntü ve kısa süreli bunalım zanneder.İyi vakit geçirirsen durumununda iyileşeceğini düşünür çünkü yaşamamıştır bilemez.Öncelikle sakin ol.Ben bir aylık gebeyim fakat ücüncü ayın sonunda bir yıldır devam ettiğim Prozac a devam edeceğim.Lohusalık depresyonu daha da kötü.Şimdi müdahale etmezsen doğumdan sonra durumun çok daha ağırlaşabilir.Bebeğini benimseyemeyen,emzirmek istemeyen,ağlasa bile dönüp bakmayan ve hatta korkutmak istemem ama durumun ciddiyetini belirtmek için örneklemek zorundayım bebeğine zarar veren vakalar var.Önce senin sağlıklı olman lazım ki ona iyi bakabilesin.Prozac öyle ayıltan bayıltan bir ilaç değildir.Beynin stres yüzünden salgılamadığı bir takım iyi hormonları tekrar salgılamasına yardım eder.Yani ilacı aldığın gün öyle bulutlarda falan gezmeyeceksin.Tedavi edici bir ilaçtır ve sürekli kullanımla faydasını görürsün.Sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin.Korkma inan üstesinden gelebiliyorsun.Çooooooook geçmiş olsun.

Gebelikte kullanımına devam edilebiliyor mu?

Canım arkadaşımında dediği gibi doktorla bir görüş; lohusa depresyonuda sık yaşanıyor. Kendini rahatlatmaya çalış, ben işin üstesinden gelirim de...Herşey yoluna girer...

arkadaşlar doktor prozac vermiş diyor arkadaşımız, siz kullanma diyorsunuz. hangi vasıfla kullanma diyorsunuz? içinizde psikiyatr olan var mı? depresyon ilaç artı terapi ile tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. hele ki doğum sonrası depresyon çok daha hassas yaklaşılması gereken bir hastalıktır. sakın üzülme arkadaşım. bu gecici bir süreç. bebeğinle ilgilendikçe, ilaçlarını düzenli kullandıkça gececektir. çok geçmiş olsun.

canım Allah yardımcın olsun benim bebeğim yok belki seni anlayamam ama şöyle söyleyim rahatla ben okadar çok istiyorum ki bebeğim olsun 7 aydır bekliyorum ama bebeşim gelmedi daha hep dua ediyorum anne olmayı o kadar isterim ki benim gibi 7 ayı 7 yıl gibi geçenleri düşün şükret haline bebeğine bak o mucizene şükret bence bizim gibileri düşün bak nasıl mutlu oluyosun gecem gündüzüm duayla geçiyor ama hayırlısı işte Rabbim hayırlısı ile bir verse .o yüzden mutlu olmaya çalışşşş

Konu eski ama aynı şeyleri bende yaşıyorum evde tek kalmamak için kayınvalidem de kalıyorum artık ve içinde bulunduğum durumu hiç kimse anlamıyor sabah kalkıyorum en ufak sese karşı kalbim çarpmaya başlıyor huzursuzum hep eşimi yanımda istiyorum o eve gelene kadar aklım çıkıyor yemek bile yiyemiyorum artık elden ayaktan düştüm dilimde hep dua hep dua içim biraz olsun rahatlıyor ama ben hamile kaldığım gibi selectra kullanmayı bırakmış bir insanım şu an ki halimi yalnızca Allah biliyor herkes bebeğini düşün diyorlar ama ben bendeki halden çıkıp düşünemiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…