Hamilelik Çatlaklarına Denenmiş Formül-2012 Ağustos Anneleri Çatlaklarla Savaşıyor

Muffinnn

Şans Meleğim Geliyorrrrr
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
3.454
5
106
Diğer
merhaba annişler.ilk 3 ayımda göğüs kenarımda 1 tane kırmızı kılcal damar belirdi .ve çatlaklara karşı birşey kullanmaya başlamam gerektiğine karar verdim.ben kendi araştırmalarım sonucu kullandığım formulü yazayım.karın bölgemde şükür ki hiç olmadı.bu karışıma bağlıyorum.annem kilolu ve çatlak dolu biri.siz de kendi formulünüzü yazarsanız sevinirim.Yalnız bitkisel yağ alırken soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olmasına dikkat edin.bu teknik kullanılırsa yağın besin değeri kaybolmuyormuş.forumda bir arkadaş yazmış ben de internetten araştırdım.

eşit miktarda(aktardan aldım ama soğuk pres üretimi olan yağ markalarını araştırıyorum onlarla devam edeceğim) yağı karıştırdım.banyoda çatlak oluşacak bölgelere dairesel yöntemle hafif kese uyguluyorum.(göğüse fazla değil.erken doğumu tetikliyormuş özellikle karna dairesel keseleme yaptım)banyodan çıkınca buzdolabı poşetine bu karışım yapımı 2-3 yemek kaşığı kadar döküp sıcak suya poşeti tutuyorum.hafif ısınınca ve nemli vücutta daha etkili diye duymuştum.sonra ıslak ıslak sürüyorum.20 dk civarı bekliyorum ki cilt iyice emsin.sonra da feda ettiğim bir eşofman takımımı giyiyorum.şükür henüz karnımda oluşmadı.

• hodan yağı
  • ceviz yağı
  • kakao yağı
  • hint yağı
  • badem yağı
  • doğal zeytin yağı
  • içine e vitamini ampülü kırın(eczanede var)

sizler de bilgilerinizi paylaşın.kızlar bir de beyin fırtınası yaparsak işimiz kolaylaşır.soğuk pres yöntemini siz de araştırın bildiğiniz markalar varsa nerden temin ediliyor internet vb paylaşırsanız sevinirim.çatlak olacaksa oluyor mantığına katılmıyorum.en azından o kötü görüntüyü engellemek için elimizden geleni yapıp gerisini Allaha havale edelim diyorum.Saldım çayıra mevlam kayıra olayı bana mantıklı gelmiyor.Hamilelikte de kişi doğal bir bakımla güzelleşebilir.

Son düzenleme:
ben daha hic dogum yapmadim, biraz hizli uzadigim icin ergenlikte ve alinip verilen bikac kilo sayesinde bacaklarimin üst kisminda catlaklar cikti..ön asamasinda fark etmemistim, ne yazikki beyazlastiktan sonra farkina vardim ve cok gec kaldigimi düsünüyorum..artik korkudan her dustan sonra vucüdumun her yerini kremliyorum..belki o bi ise yarar..en azindan kurumasini engeller..ve daha cok su icmeye calisiyorum..Ilerde hamile kalirsam mutlaka böyle yaglardan karisimlarla catlaklara engel olmaya calisicam,3 cikcagina 1 cikar belkide ve o bile bi basari tümüne bakarsak..umarim sende bu karisimla iyi sonuclar elde edersin

ve bebegin simdiden hayirli olsun muffin :)

teşekkürler.öyle kokoş biri değilim makyajı sadece çokkk özel günlerde üşenmezsem yaparım.doğal güzellik gibisi yok.kozmetikten uzak duruyorum.çünkü cildi mahvediyor.ergenlikte bende de hızlı kilo alıp vermekten kalçada biraz vardı.ama bundan sonra çatlk savaşçısı oldum.selülit vb tedavisi var ama bunun yok malesef.bir sürü para ödemek gerekiyor güzellik salonuna.o da geçirmiyor deniyor.o nedenle vakit erkenken uygulamak lazım.

bir de böyle bir formül buldum.karışım uyguladığım şişemin içine jojoba ve buğday yağı da ekliycem.hem selülite de iyi gelir.1 taşla 2 kuş

Malzemeler(Çatlak nasıl geçer? sitesinden alıntıdır)

Fındık yağı
Kakao yağı
Kayısı yağı
Jojoba yağı
Badem yağı
Gliserin
Menekşe yağı

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Yukarıda sıralamış olduğumuz tüm malzemeleri eşit miktarlarda temiz bir kabın içine koyun. Ardından iyice karıştırın. Bu karışımı çatlak oluşan bölgeye sürün. Karışım o bölgede bir gün kalmalı. Daha sonra duşa girerek o bölgeye masaj yapın ve durulayın. 1 ay kadar düzenli olarak uygulayın.

Son düzenleme:

güzel bi karisim..mutlaka az yada cok ise yariyordur..dedigin cok dogru,ne yazikki catlagin tedavisi hala yok.. herseye bi care buldular su catlaklara bulamadilar..beyazlastiktan sonra gecmedigini bende duydum..canli ispatiyim da ayni zamanda..bende daha fazla cikmasindan korktugumdan böyle kendi kendime formuller ariyorum iste..ama bu yazdigin karisim hosuma gitti,dedigin gibi 1 tasla 2 kus gercektende..bu yaz tr den aktarlardan doldurcam böyle yaglari..ve uygulamaya basliycam,umarim ise yarar..

dün gazetede okduğum suna dumankaya formülü

eşit miktarda

hindistan cevizi yağı
kakao yağı
buğday özü yağı
limon suyu

karıştır hergün temiz cilde uygula.

arkadaşlar cilt temizliği özellikle önemli banyodan sonra hafif ıslak cilde sürünce daha etkili.tabi bol su içmek de önemli.bu arada formüllerin çoğunda kakao yağı var.ne mübarek bişeymiş.

Vücutta oluşan çatlaklar için;

Çatlak oluşan bölge keselendikten sonra,
20.şer gr
badem yağı,
kakao yağı,
kayısı yağı
gliserin,
10 ar gr.
çörekotu yağı,
kantaron yağı,
z.yağı ve
keten yağını

karıştırıp bu karışımı sürülmesi ve işlemin her gün tekrarlanması öneriliyor…

Karın ve Bacaklarda oluşan çatlaklar için;

İşe kese yaparak başlayın, çünkü temiz cilt uyguladığınız karışımları daha çabuk ve iyi şekilde emer. Keseden sonra
20′şer gram
kakaoyağı,
bademyağı,
kayısı yağı
ve gliserin,
10′ar gram
ketenyağı,
saf zeytinyağı,
çörekotu yağı
kantaron yağını
karıştırıp bununla sorunlu bölgelere masaj yapın.

Uygulamanın yine her gün tekrarlanması öneriliyor..

sağol canım paylaşımın için bende ilk gebeliğimde badem yağı ve saf zeytinyağı sürmüştüm pek çatlağim olmadı şimdide öle yapıyorum cildi nemli ve yağlı tutmak çok önemli ilk etapta

katılıyorum canım.biraz yağlı güreşe çıkcakmış gibi olsa da önemli.ben streç filmle kaplamıyorum.20 dk civarı bekleyip eşofmanı çekiyorum.

HAYIRLI olsun cnm sayfann .. bende ılık dustan sonraa her gece yatmadan once badem yagıı fındık yagı bebe yagını karıstırıp suruyorumm sımdıye kadar catlagımm hıc olmadıı ıns olmaz gunde 4 ltye yakın su ıcıyorumm bununda sanırım cok faydası var wc ye kackere gıttımı saymıyorum ama :))

canım tebrik ederim 4lt su için.ben 2 lt ancak içiyorum.ondan önce günde 2-3 bardak içen biriydim.su çokk önemli.teşekkürler bu arada.

bu işin genetik boyutu var, çatlayacaksa çatlıyo biz sadece azaltabiliriz.
saf sızma zeytinyağı ve kakao yağı kullanıyorum ben. bir de bebe yağı, nemlendirici vs.

kilo alıp vermekten çatlaklarım var eğer hamilelikte çatlamazsam mucize olucak.
yalnız henüz çatlamadım demek için çok erken 20li haftalar. doğuma 3 gün kala çatlayanlar var

kizlarr ilk gebeligimde bebek yagi badem yagi kullanmistim birde vazelin ama badem yagi killanma yapti
simdi en iyi en temiz tarif hangisini onerirsiniz burada bicok tarif var birde yurtdisindayim hepsini bulmam imkansiz bana oneri sunacak olan varmiiiiiiii

Resimdeki göbek gerçek mi arkadaşlar, ben böyle bir şey hiç görmedim ve çatlat diyince de aklıma buruşuk karın derisi geliyordu. Korktum valla

kızlar lierac ampul kullannın..kırmızı ve mor çatlakları geçirdiği neredeyse kesinmiş..sadece beyaz çatlaklara yaramıyomuş...bir araştırın çıkıyor deneyimler...yağların kıllandırmasından korkarım ben..hamile değilim ama olcam inşallah

aynı şey bendede oldu canım,ergenlik çağında birden büyüdüm çatlağın ne olduğunu bile bilmiyordum önlem alamadım ama şimdi senin gibi her banyodan sonra krem sürüyorum,hamile kalıncada tek korkum çatlaklar

yazdığım jel değil lıerac ampul....bazıları hamileykende kullanıyor ama doktora sorun derim ben...genç bayanlarada önerim vaseline nin cocoa butter kremi...geçirmiyo tabii ama hafifleme hissediyorum ben renginde..aslında 9 10 yaşından itibaren cildi nemlendirmek lazm

arkonun vucut yagını kullanıyorum ve karnımda nerdeyse hıc catlak yok sadece bı ıkı yerde kalcamda olusmusss ama onceden dıkkat etmedım varmıydı bılmıyorum acıkcası kakoo yagı bana fazla yaglı gelıo ama olmadı bugunde onu alır bır denerım

canım eğer önceden varsa rengi beyaza dönmüştür..ama kırmızımsı ise hamileliktendir..ben çoğu yorumu okudum ve lıerac ampulu çok övüyorlar..sende stokta bulundur:) az kalmış bebişine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…