ben daha hic dogum yapmadim, biraz hizli uzadigim icin ergenlikte ve alinip verilen bikac kilo sayesinde bacaklarimin üst kisminda catlaklar cikti..ön asamasinda fark etmemistim, ne yazikki beyazlastiktan sonra farkina vardim ve cok gec kaldigimi düsünüyorum..artik korkudan her dustan sonra vucüdumun her yerini kremliyorum..belki o bi ise yarar..en azindan kurumasini engeller..ve daha cok su icmeye calisiyorum..Ilerde hamile kalirsam mutlaka böyle yaglardan karisimlarla catlaklara engel olmaya calisicam,3 cikcagina 1 cikar belkide ve o bile bi basari tümüne bakarsak..umarim sende bu karisimla iyi sonuclar elde edersin
ve bebegin simdiden hayirli olsun muffin :)
teşekkürler.öyle kokoş biri değilim makyajı sadece çokkk özel günlerde üşenmezsem yaparım.doğal güzellik gibisi yok.kozmetikten uzak duruyorum.çünkü cildi mahvediyor.ergenlikte bende de hızlı kilo alıp vermekten kalçada biraz vardı.ama bundan sonra çatlk savaşçısı oldum.selülit vb tedavisi var ama bunun yok malesef.bir sürü para ödemek gerekiyor güzellik salonuna.o da geçirmiyor deniyor.o nedenle vakit erkenken uygulamak lazım.
bir de böyle bir formül buldum.karışım uyguladığım şişemin içine jojoba ve buğday yağı da ekliycem.hem selülite de iyi gelir.1 taşla 2 kuş
Malzemeler(Çatlak nasıl geçer? sitesinden alıntıdır)
Fındık yağı
Kakao yağı
Kayısı yağı
Jojoba yağı
Badem yağı
Gliserin
Menekşe yağı
Hazırlanışı ve uygulanışı:
Yukarıda sıralamış olduğumuz tüm malzemeleri eşit miktarlarda temiz bir kabın içine koyun. Ardından iyice karıştırın. Bu karışımı çatlak oluşan bölgeye sürün. Karışım o bölgede bir gün kalmalı. Daha sonra duşa girerek o bölgeye masaj yapın ve durulayın. 1 ay kadar düzenli olarak uygulayın.
sağol canım paylaşımın için bende ilk gebeliğimde badem yağı ve saf zeytinyağı sürmüştüm pek çatlağim olmadı şimdide öle yapıyorum cildi nemli ve yağlı tutmak çok önemli ilk etapta
HAYIRLI olsun cnm sayfann .. bende ılık dustan sonraa her gece yatmadan once badem yagıı fındık yagı bebe yagını karıstırıp suruyorumm sımdıye kadar catlagımm hıc olmadıı ıns olmaz gunde 4 ltye yakın su ıcıyorumm bununda sanırım cok faydası var wc ye kackere gıttımı saymıyorum ama :))
merhaba annişler.ilk 3 ayımda göğüs kenarımda 1 tane kırmızı kılcal damar belirdi .ve çatlaklara karşı birşey kullanmaya başlamam gerektiğine karar verdim.ben kendi araştırmalarım sonucu kullandığım formulü yazayım.karın bölgemde şükür ki hiç olmadı.bu karışıma bağlıyorum.annem kilolu ve çatlak dolu biri.siz de kendi formulünüzü yazarsanız sevinirim.Yalnız bitkisel yağ alırken soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olmasına dikkat edin.bu teknik kullanılırsa yağın besin değeri kaybolmuyormuş.forumda bir arkadaş yazmış ben de internetten araştırdım.
eşit miktarda(aktardan aldım ama soğuk pres üretimi olan yağ markalarını araştırıyorum onlarla devam edeceğim) yağı karıştırdım.banyoda çatlak oluşacak bölgelere dairesel yöntemle hafif kese uyguluyorum.(göğüse fazla değil.erken doğumu tetikliyormuş özellikle karna dairesel keseleme yaptım)banyodan çıkınca buzdolabı poşetine bu karışım yapımı 2-3 yemek kaşığı kadar döküp sıcak suya poşeti tutuyorum.hafif ısınınca ve nemli vücutta daha etkili diye duymuştum.sonra ıslak ıslak sürüyorum.20 dk civarı bekliyorum ki cilt iyice emsin.sonra da feda ettiğim bir eşofman takımımı giyiyorum.şükür henüz karnımda oluşmadı.
- hodan yağı
- ceviz yağı
- kakao yağı
- hint yağı
- badem yağı
- doğal zeytin yağı
- içine e vitamini ampülü kırın(eczanede var)
Eki Görüntüle 414059
sizler de bilgilerinizi paylaşın.kızlar bir de beyin fırtınası yaparsak işimiz kolaylaşır.soğuk pres yöntemini siz de araştırın bildiğiniz markalar varsa nerden temin ediliyor internet vb paylaşırsanız sevinirim.çatlak olacaksa oluyor mantığına katılmıyorum.en azından o kötü görüntüyü engellemek için elimizden geleni yapıp gerisini Allaha havale edelim diyorum.Saldım çayıra mevlam kayıra olayı bana mantıklı gelmiyor.Hamilelikte de kişi doğal bir bakımla güzelleşebilir.
ben daha hic dogum yapmadim, biraz hizli uzadigim icin ergenlikte ve alinip verilen bikac kilo sayesinde bacaklarimin üst kisminda catlaklar cikti..ön asamasinda fark etmemistim, ne yazikki beyazlastiktan sonra farkina vardim ve cok gec kaldigimi düsünüyorum..artik korkudan her dustan sonra vucüdumun her yerini kremliyorum..belki o bi ise yarar..en azindan kurumasini engeller..ve daha cok su icmeye calisiyorum..Ilerde hamile kalirsam mutlaka böyle yaglardan karisimlarla catlaklara engel olmaya calisicam,3 cikcagina 1 cikar belkide ve o bile bi basari tümüne bakarsak..umarim sende bu karisimla iyi sonuclar elde edersin
ve bebegin simdiden hayirli olsun muffin :)
arkonun vucut yagını kullanıyorum ve karnımda nerdeyse hıc catlak yok sadece bı ıkı yerde kalcamda olusmusss ama onceden dıkkat etmedım varmıydı bılmıyorum acıkcası kakoo yagı bana fazla yaglı gelıo ama olmadı bugunde onu alır bır denerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?