hamileliginde Elevit kullananlar bir bakın lütfen

ozed_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
478
58
Hanımlar gebeliginizde Elevit kullandiniz mi bir zararını gördünüz mü?

elevıt yerıne decavıt kullanmanı tavsıye ederım
elevıt dıye netde bı arastır ıstersen

merhaba, bende altı haftalık hamileyim ve elevit kullanıyorum. ve iki doktora gittim ikiside aynı şekilde elevite devam etmemi söyledi elevit folibo vitamin bir zararı olabileceğini düşünmüyor ama yok içinizde şübhe varsa internet araştırmak yerine bence doktorunuzla görüşün.

doktorla gorusurz zaten ınternetde arastırsın dememın bı sebebı var
elevıtı bende kullanıyordum bıraktım cunku domuz jelatını var ıcınde
fırmasını arar sorarsanız onlarda kabul edecektır
once bayana domuz jelatını tuketmek ıstermı onu sorun ıstersenız

Domuz katkısı olayını burda bir formda okudum rahatsız oldum kafam karıştı bazıları da çok memnun olduğunu yazmış bir taraftanda domuz katkısı olayı gerçek Olsa yasaklanmaz mıydı diyorum

saglık bakanlıgı saglık ıcın onemlı olan madelerde belırlı oranlarda ızın verıyor
saglık bakanlıgı ıcın onemlı olan saglıga ıyı gelmesı :)
bununda belırlı oranları var

bunuda arastırdım benım doktorum kendısı soyledı eczacıya sordum bılmıyorum dedı
baska bı doktora sordum sanmam dedı
baska eczası da olabılır dedı
suphe oldugu surece benım ıcın olumsuzdur
bu domuz jelatını bu arada bıcok seyde var
ıcı jole kıvamlı kekten tutunda
küp sekere kadar
sıgır jelatını daha pahalı oldugu ıcın sıgırla domuzun jelatınını karıstırıyorlar
kuzenımde kadrolu gıda muhendısı buyuk bı labaratuarda oda onayladı
hepsının belırlı oranda olcude ızınlerı var
bazı cıkolatalarda bocek kalıntısı
gazozlarda neyse ayrıntıya gırmıyım
kısacası ben artık hazır gıda yemıyorum hıc evıme sokmuyorm

Sağlık açısından bir zararını gördünüz mü bayanlar

ben ilk gebeliğimde gebelik zehirlenmesi yaşamıştım son aylara doğru. ciğerlerimin değerleri yani ast alt deniliyor o değerler aşırı yüksekti ve aşırı kaşıntım oluyordu.doktorum hemen bıraktırdı ilaçlarımı. o zamanlar elevit ve kan ilacı kullanıyordum. eleviti de bırakmış oldum yani. şimdiki gebeliğimde doktorum hiç başlatmadı bile gerek yok zaten besleniyorsun dedi.hamilelikte bir yerden sonra iştah zaten açılıyor ve herşeyden yeniliyor. önemli olan kanın düşük olmaması.başka bir arkadaşımda ne birincide ne ikinci hamileliğinde yine vitamin kullanmamış.bende kullanmıyorum sonuç olarak. etkileri de cabası.
bu benim yaşadığım şimdi kalkıp kimseye kullanmayın gerek yok demek bana düşmez.doktorunuz tabiki daha iyi bilir. ama benim doktorum ki çok memnunum kendisinden gerek görmedi ast alt değerlerim yükselmesin diye.arada tahlillerle de b12 vitaminine falan bakılıyor ve normal çıkıyor.

kısacası zararlarıda olabiliyor.ama herkeste farklı etkileri oluyordur mutlaka.

Arkadaşlar selamlar, bende 3 aylık hamileyim ve elevit kullanmaya başladım. Hatta başlamadan önce doktorumla yabancı sitelerde dahil olmak üzere araştırmalar yaptık ve gebelikte ihtiyaç duyulan tüm vitamin ve minarellerin bebeğin gelişimi ve düşüklerin önlenmesi için çok iyi bir etken olduğunu gördüm. Diğer konulara takılmayın. İstesenizde bu suni ve hormonlu gıdalardan yeteri kadar vitamin alamıyorsunuz. Söz konusu anne ve bebeğin sağlığı olduğunu düşünerek kullanımında bir olumsuzluk düşünmüyorum.

Benim ilk hamileligimde gebelik zehirlenmesi ile karşılaştım. İkinci hamileligimdede o risk olmasın diye elevit veya herhangi bi vitamin kullanmadim zaten Dr umda gerek gormedi.su anda 3 aylık bi oğlum var bi sıkıntı yok gibi. Yeterince beslendikten sonra ilaca gerek olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta eskiden ilaç mi veriyorlardı annelerimize:)

a rastirdiginiz konu neydi bilmiyorum ancak Elevit için
söz konusu olan içindeki mineral ve vitamin değil domuz katkısı. içinde bu katkının olmadığı vitamin mineral ilaçları mevcut. ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…