• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelığin ilk ayında oruç

Canim bende de dusuk riski var ilac kullaniyorum doktora sordum beni azarlamaktan beter etti.bu konuyi hic konusmayalim bile hamileler oruc tutmaz dedi.ben de oruc tuyamadigim icin diger ibadetlere agirlik verdim her gun teravih kilmaya niyetlrndim hatime basladim.sen de oyle yap en azindan kendini daha iyi hissediyorsun.sonucta allah izin vermis kendini zorlama ilk aylar onemli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende oyle yaoıyrm canım oruç tutnuyorm ama diğer ibadetlere agırlık verıyorm Rabbım islama kurana hadım olacak evlatlar ihsan etsın amınn

Bence hamileyken oruc tutmak bencillik jimse kusura bakmasın sırf kendi günaha girmiyim derken bebeginizin gelisimini engelliyosunuz illa oruc mu tutmak lazım namazini kıl duanı et teraviye git sen bi annesin ya kendini dusundugun kadar biraz bebeginide dusunmelisin bu konuda lutfen

Bu cahillik meselesi değil Allah rızası için yapılan bir şeyin karşılığında Allahın da kulunu üzmeyeceğine dair bir inanç meselesidir. Tabi kendi fikrinde olmayanlara hemen cahil yaftasını yapıştıranların bunu anlaması da mümkün değildir.
Kesinlikle Dr. ile görüşüp kan değerlerine baktırılıp öyle tutun..Belkide vücudunuz kaldıramayacak..Ben hamile kaldığımı bilmediğim zamanlardı orucun ilk günleriydi ve oruçluydum 3 gün kalkamadım yorgunluktan zor nefes alıyordum..

Bende şuan kendi hesabima göre 4 haftalik hamileyim cnm evde iki kez test yaptım pozitif cuma günü kan verdim sonucu yarın alacam şuan oruç tutuyorum ama yarın dr soracam zarari olur mu diye

Bence hamileyken oruc tutmak bencillik jimse kusura bakmasın sırf kendi günaha girmiyim derken bebeginizin gelisimini engelliyosunuz illa oruc mu tutmak lazım namazini kıl duanı et teraviye git sen bi annesin ya kendini dusundugun kadar biraz bebeginide dusunmelisin bu konuda lutfen

Siz islam dininin kolayligi hakkinda bilginiz varmiki bencillik olarak sucluyorsunuz sana o mucizeyi veren kim hic dusundunmu verdigi gibide geri alir o dine bencillik dedigin icin.. zaten rabbimiz diyorki hastaligin varsa tutma kefaretini ver diyor.. eger eravi ile ayni olsa oruc tutan teraviye gitmeain denirdi yazik!!!

Son düzenleme:
Siz islam dininin kolayligi hakkinda bilginiz varmiki bencillik olarak sucluyorsunuz sana o mucizeyi veren kim hic dusundunmu verdigi gibide geri alir o dine bencillik dedigin icin.. zaten rabbimiz diyorki hastaligin varsa tutma kefaretini ver diyor.. eger eravi ile ayni olsa oruc tutan teraviye gitmeain denirdi yazik!!!

Oruç tutan veya tutabilirsin diyenlere cahil diyen birini gördüm okurken lafım direkt olarak sana.sen oruç tutma dediğinde insanlar seni yargılıyor mu. .sen ne hakla insanlara cahil diyebiliyorsun yaptığın çok ayıp seni kınıyorum ve bence özür dilemelisin

Burada herkes özgürce düşüncesini yazabilir kimse kimseyi cahil olarak aşağılayamaz

Oruç konusuna gelince hamilelik hastalık değildir sadece dikkat edilmesi gereken bi süreçtir..benm hamileligim biraz zorlu geçiyor tutamiyorum..beslenmesini ayarlayabilen bi insan sıkıntısı da yoksa dr unun izni ile ibadetini yerine getirebilir kimsede bunu yapan veya yapabilecegini söyleyen kisiye cahil diyemez

CAHILLIK karşısındaki insanın düşüncesine karşı çıkmakla baslar.

Oruç tutan veya tutabilirsin diyenlere cahil diyen birini gördüm okurken lafım direkt olarak sana.sen oruç tutma dediğinde insanlar seni yargılıyor mu. .sen ne hakla insanlara cahil diyebiliyorsun yaptığın çok ayıp seni kınıyorum ve bence özür dilemelisin

Burada herkes özgürce düşüncesini yazabilir kimse kimseyi cahil olarak aşağılayamaz

Oruç konusuna gelince hamilelik hastalık değildir sadece dikkat edilmesi gereken bi süreçtir..benm hamileligim biraz zorlu geçiyor tutamiyorum..beslenmesini ayarlayabilen bi insan sıkıntısı da yoksa dr unun izni ile ibadetini yerine getirebilir kimsede bunu yapan veya yapabilecegini söyleyen kisiye cahil diyemez

Yazdigimi iyi oku kimse cahil demiyor bencillik yazmis bende nasil bencillik oouyor diye yazdim lutfen yazdigimi tekrar oku bende onu diyorum oruc tutan bir insana bencillik yapiyorsun diyemez madem ozgurce fikrini sunuyorsa bende sunuyorum neden zoruna gittiki

Yazdigimi iyi oku kimse cahil demiyor bencillik yazmis bende nasil bencillik oouyor diye yazdim lutfen yazdigimi tekrar oku bende onu diyorum oruc tutan bir insana bencillik yapiyorsun diyemez madem ozgurce fikrini sunuyorsa bende sunuyorum neden zoruna gittiki
Ben sana yazmadım canm konuya cevap ver dedım ama senn yazının altında çıktı bi yanlışlık oldu sanırım yazı da yazdım zaten cahil diyen kişiye yazdım onları k.bakma

Ben sana yazmadım canm konuya cevap ver dedım ama senn yazının altında çıktı bi yanlışlık oldu sanırım yazı da yazdım zaten cahil diyen kişiye yazdım onları k.bakma

Bende diyorum ben birsey demedim niye cahil diyor bana :) sende kusura bakma canim:1:

Kimseden ozur dilemem cok sukur iyi biliyorum ve hala soyledigimin arkasindayim ayrica ben dine brncillik demedim sendr iyi okumalisin .. Evet sana cok yazik gercekten .. hamileyken oruc tutan insan bencildir sadece kendini dusunuyodur sonucta o seninle besleniyo sevaba giriyim derken gunaha girme senin icinde ki de bi can

Ben kimsenin dusuncesine karsi cikmiyorum din dil veya baska bisey de ayirmiyorum evet tuttma dedim lafimin arkasindayim ama hamileyken tutma dedim su yazilari duzgun okuyup ona gore cevap verin yada vermeyin cunku boyle dusunen biriyle muhaattap bile olmam ben

Ben kimsenin dusuncesine karsi cikmiyorum din dil veya baska bisey de ayirmiyorum evet tuttma dedim lafimin arkasindayim ama hamileyken tutma dedim su yazilari duzgun okuyup ona gore cevap verin yada vermeyin cunku boyle dusunen biriyle muhaattap bile olmam ben

Tutma diyebilirsin fikrini söyleyebilirsin ama kimseyi cahil olarak nitelendiremezsin

Insan insandır.bi insanla muhattap olamamak kişinin üstünlüğünü değil bilgisizliğini gösterir çünkü insanlar konuşarak anlasir muhattap olamayacaksan konuşmanın mantığı da yok ama lütfen insanları küçümseyerek egonu tatmin etmeye calisma

kızlar şaka mısınız ya? Allah bile izin vermiş hamileye ya . bir sorun olmayacak olsa dinimiz hamilelere tutma demez. bence kimse kimseye ben tuttum sen de tut demesin. sizin yüzünüzden başkası zarar görebilir. tamam biz de tutamıyoruz biz de üzülüyoruz. ama kazasını yaparım çocuğumun sağlığıyla asla kumar oynamam. lütfen arkadaşlar tamam siz tuttunuz bişey olmadı. ama ya olursa. siz dr değilsiniz. lütfen yanlış bilgi vermeyin kimseye. dr tut dese tamam. ama siz nerden biliyorsunuz. sende olmadı diye başkasında olmayacak değil. olmuş örnekleri de var.

Back