hamilelığin ilk ayında oruç

Ben tuttum cocugumda cocugumun gelisimi hep onde gitti hem bedensel hem zihinsel su an 3 yasinda zehir gibi. Anne almasi gereken gidalari sahurla iftar arasina yayabilir yemesine icmesine dikkat ettikten sonra. Bana da doktorun tutmasan iyi olur dedi ama ben tuttum suyu fazla bile cikti. Gelisimi de gayet iyiydi hatta 3 hafta once aldi doktor tosuncuk olmus dedi. Sonradan tutmak daha zor arkadasim simdi cocuk buyudu 6 orucu zor tutuyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet oruc tuttugu icin bebegin vucudu minerallere eksik kalmis oyuzden kaslari gelismemis

Iftardan sonra 1 sise maden suyu icmesi lazim ben tutarken oyle yaptim hamilelerin zaten gunde 1 sise maden suyu icmesi gerekir o mineral destegi yapiyor

Allah kabul etsin

Burda ne kadar çok cahil var. Sizin anlayacağınız dilden bir soru sorayım. Ben tuttum sıkıntı olmadı diyenler eğer bir kişi sizin yazdığınızdan etkilense ve tutsa bebeğine bir hal gelse bunun vebalini alabilecek misiniz.

Bu mantıkla 3 ay sürekli kusan hiçbirşey yiyemeyen bütün kadınların çocuklarının sakat olması lazım. Ayrıca bana tutabiliyorsan tut diyen dr um da bayağı cahil demek ki.

Şoktayım şu an böyle bir şeyi düşünmeniz bile çok cani ve cahilce. Dini bir yükümlülüğünüz olmamasına rağmen neyin ısrarı bu? Bebeğiniz için çok üzüldüm umarım problemli doğmaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kizlar bu hafta gebeligimin ilk haftasi olabilir yani haftaya adet günüm eğer hamile kaldiysam tuttuğum oruclarin bu donemde bebegin tutunmasına ya da gelişimine etkisi olur mu merak ediyorum ayrıca katiliyorum bu neyin israri

Hayır yani arkadaşım derdiniz ne anlamadım. Hem doktorlar hem dini hocalar tutmayın diyor. Hayırdır neyin kahramanlığı bu bebeğin sağlığından daha mı önemli.

Bende 28 haftalık hamıleyım ıkı gun tuttum bı gun tutmadım tutsamda tutmasamda vıcdan azabı cekıyorum doktor onermıyorım dedı şeker yuklemesınde şekerım cok dusuk cıktı ac bırakma kendını dedı bende ıkı gun tutup bıgun tutmayayım olmadı dıyotım bılmıyorum ne yapayım ıbadete de fazla zaman ayırmaya calısıyorum hatıme basladım oglum ıcın ıcımı rahatlattınız aslında korkuyordum bende acaba gelısımını etkıletmı omur boyu vıcdan azabı cekmekten de korkuyorum

Bu cahillik meselesi değil Allah rızası için yapılan bir şeyin karşılığında Allahın da kulunu üzmeyeceğine dair bir inanç meselesidir. Tabi kendi fikrinde olmayanlara hemen cahil yaftasını yapıştıranların bunu anlaması da mümkün değildir.

Arkadaslar bahsettgnz gbi 7 aylik bilmm vs diosnz bu arkadas yeni gebe ve bebegin tam olusma bicimlenme zamani lutfen bsy olmz demeyn gaziantbn en iyi uzman doktrna gidiyorum 8 aylik olmama ragmen tutulmucak dedi ve 3 ay kusan dien arkadsm o 3 ayda ister istmz bogazndan su bile olsa emn ol onun yararina olck bi madde geciyodur oruc gbi olmaz kmseyi kotu yargilamayin

Oruçluyken 1 ay boyunca full aç duruluyor zaten hiçbirşey yenilip içilmiyor.

Bebek ilk 3 ay anne kanından besin alır. Bu yüzden kan şekeriniz çok önemli öğün atlarsanız bebeğiniz ihtiyacı olan enerjiyi alamaz gelişimi olumsuz etkilenir.

Son düzenleme:
En iyisini dr bilir ama ben tutmaya cesaret edemezdim sanırım. 17 saat açlık, susuzluk olumsuz etkileyebilir.

Bu mantıkla 3 ay sürekli kusan hiçbirşey yiyemeyen bütün kadınların çocuklarının sakat olması lazım. Ayrıca bana tutabiliyorsan tut diyen dr um da bayağı cahil demek ki.
Sürekli kusan biri istese de oruç tutabilir mi? Sizin dediğiniz gibi 3 ay yiyemiyor sanki adam. Doktorunuz kim merak ettim. Aklımda bulunsun kimse gitmesin ona.
Aklıma gelmişken anlatayım. Camide hoca vaaz veriyor. Işte kimler oruç tutar kimler tutamaz diye. Eğer kişinin sürekli rahatsızlığı varsa tutmaz parasını verir, yok rahatsızlığı geçiciyse yine tutmaz ama sonra kaza eder vs. Anlatıyor. Biri demiş hocam dr kesinlikle tutma dedi. Hoca diyor ki sana tutma diyen dr tutuyor mu? Neymiş dr oruç tutmuyorsa ona tutma demesi kolaymış bu yüzden dr lafına itimat edilmemeliymiş.
Te Allahım ya.
Karar sizin kızlar. Çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atacak kadar dininize bağlıysanız ikili üçlü test vs de yaptırmayın. Selamlar.

Evet ben ikili üçlü test de yaptırmadım zaten. Sürekli kusan birisinin oruç tutması değil konu bişey yiyememesi. Yese de çıkarması. Neyse ya herkesin fikri kendine.

ya arkadaslar yapmayin Allah askina yaa ... gebelikte oruc tutup tupmayacanizi bilmeniz icin doktor olmakmi lazim..Allahin verdgi cani siz kendi iradenizle ac birakmaya me hakkiniz var.dinimiz mantik dini.Allah birakin gebe kadini lohusa kadina bile musade ediyo oruc konusunda.siz niye dini kendinize uygun hale getiriyorsunuz ki.acin kitaplari arastirin .yada din gorevlilerine sorun.190 diyanetin iletisim numarasi arayin sorun bilmiyorsaniz.

İçimizde bize muhtaç bi can warken onu 17 saat aç bırakmak ne kadar doğru? Allah müsade etmişken bu ayetle sabitken hocalar hergün hamile kadına müsade war derken ne bu ısrar ?ben gün sayıyor um yarın adet günüm hamile olduğumu öğrenirsem hemen bırakırım sonuçta iznim waryani riske atmaya gerek warmı hele bukadar uğramış ken ona kawuşmak için

Kimseye tut weya tutma diyemeyiz herkesin kendi ewladı. tutmayanıda dini ruhsatı warken yargılayamayız Allah izin wermişken biz kim oluyoruzda tut diye bastırıyoruz

Kesinlikle ona inancım tam hiç zorlanacağımı düşünmüyorum canım. Üç aylığız teyzesi.. Bizde eşimle öyle konustuk en azından bir iki gün tutmak istiyorum Allahın izniyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…