• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelığin ilk ayında oruç

ssnurr

Nur yolcusu
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2014
229
64
53
selamun aleykum kardesler gecen ay kımyasal gebelık gecırdım doktor korunmayın dedi bu ay hmıleyım. ilk ayda oruç tutsam zarari olur mu acaba. oruçu bırakmak istemiyorum ama bebege de bişey olur dıye de korkuyorum önerınız ne?

selamun aleykum kardesler gecen ay kımyasal gebelık gecırdım doktor korunmayın dedi bu ay hmıleyım. ilk ayda oruç tutsam zarari olur mu acaba. oruçu bırakmak istemiyorum ama bebege de bişey olur dıye de korkuyorum önerınız ne?

cnm bence tutma çünkü bu ay cok önemli bebeğin için beyni ve kalbi oluşuyor sonuçta senden beslenemesse sağlıklı gelişemez folik asite başla hemende

cnm bence tutma çünkü bu ay cok önemli bebeğin için beyni ve kalbi oluşuyor sonuçta senden beslenemesse sağlıklı gelişemez folik asite başla hemende

folık asıt kullanıyorm bide progestan verdi 3 gündr tutuyorum ilk gunu perısandım bugunde nıyet etttm yarın btrakırım galıba

folık asıt kullanıyorm bide progestan verdi 3 gündr tutuyorum ilk gunu perısandım bugunde nıyet etttm yarın btrakırım galıba

Hamileyken oruç tutma yükümlülüğü yok sonuçta cnm doğumdan sonra kazasını yaparsın Hayırlı olsun buarada bebeğin :)

Canim bende de dusuk riski var ilac kullaniyorum doktora sordum beni azarlamaktan beter etti.bu konuyi hic konusmayalim bile hamileler oruc tutmaz dedi.ben de oruc tuyamadigim icin diger ibadetlere agirlik verdim her gun teravih kilmaya niyetlrndim hatime basladim.sen de oyle yap en azindan kendini daha iyi hissediyorsun.sonucta allah izin vermis kendini zorlama ilk aylar onemli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bebeğinizi ve kendinizi tehlikeye atarsınız haberiniz olsun. O sizin kanınızdan besleniyor. Susuz ve aç kalmak bebeğinizin gelişimine engel olmak demektir. 1 lokma bile yemek önemli.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cnm seni korktmak istemem ama bir yakinima doktor tutma dedigi halde tuttu ve kizi suan bedensel engelli vucut kaslari olusmamis sen bebegini riske atma bnde tutmuyrm

Cnm seni korktmak istemem ama bir yakinima doktor tutma dedigi halde tuttu ve kizi suan bedensel engelli vucut kaslari olusmamis sen bebegini riske atma bnde tutmuyrm

Peki sebebi oruc tutmasiy miymis
Daha sonra ortaya cikti mi

Canm seni etkilemek istemem ama ben 8hafta dan 14haftaya kadar hiç bisey yiyemedim bulantidan ve bebegimin gelisimi de gayet güzel .ilk aylarda bebek senden beslenmiyor kan değerinden besleniyor çünkü kordonu 3aydan sonra oluşuyor

Senn durumunu en ii dr un bilir ona sor bence

Bende ayni sekilde dusunuyodum.tutmak istiyodum ama en azindan bi gun denemek istiyodum.doktoruma danistim suan senin kan degerinin %40 ni bebek alir dedi halsiz dusersin kotu olursun bebegin dha kotu olur dedi,istersen bi gun dene dedi bktin olmuyor birakirsin dedi benim istegime karsin kendim goreyim diye sanirim oyle dedi.istemeye istemeye,bende acikcasi tam gelişim zamani oldugu icin hic baslamadim,cunku bebegim bize bir mucize gibi geldi.onu kaybetmeyi göze alamam.bugun tv dede dinledim hamileler ve lohusalar oruc tutmamali dedi.benimde kafamda soru isaretleri vardi ben oruc tutmadimmi hastayken falan kendimi kotu hissederim bugune kadarda oyleydim ama artik rahatladim,bebegimi hayirlisiyla sag salim kucagima alayim kazasini tutariz hayirlisiyla.

Sadece hamilelikte değil, emzirirken de tutmayın.

Kızlar bende oruç tutamıyorum şuan ve çok mahzunum.. Doktorum su su su diyor başka bir şey demiyor.. Özellikle bu aylarda susuz kalmamak gerekmiş...

Sadece hamilelikte değil, emzirirken de tutmayın.

Bugun ozellikle dinledim Mustafa Karatas hocadan sansimada tam denk geldim biri sormus ne hamilelikte nede lohusalikta oruc olmaz dedi.sonra kazasini istersen yapabilirsin dedi.emzirme bitene kadar tutulmaz dedi.benim acikcasi icim rahatladi tutulmicagini biliyodum ama ondan duymak icimi rahatlatti, :49: :nazar::nazar:

Ben cocuguma 7 aylik hamikeyken tuttum aslanlar gibi de dogurdum hatta doktor suyun fazla suyu az ic dedi.Doktor bana tutma demisti ben kendimi oyle guzel planladim ki ogunlerimi sahurla iftar arasina paylastirdim.Arkadaslar tutmayin diye bir sey yok kendinizi iyi hissediyorsaniz dikkat edebiliyorsaniz ilk cocugunuzsa tutun neden tutulmasin kaldi ki ilk 3 ay bebek annenin beslenmesinden de cok etkilenmez. Sonradan tutmasi daha zor.Ben iyiki tutmusum simdi cocugum 3 yasinda asil bu sene zorlaniyorum onun pesinde kosmaktan. Emzirirken de tuttum hamikeyken de. 1 gun tutup bir gun de yiyebilirsinjz sonucta o cocugun anne karnjnda da maneviyata ihtiyaci var.

Kızlar bende oruç tutamıyorum şuan ve çok mahzunum.. Doktorum su su su diyor başka bir şey demiyor.. Özellikle bu aylarda susuz kalmamak gerekmiş...

Canim ben 7 aylikken tuttum iftardan sahura kadar 8 kucuk sise su iciyordum doktorum oruc tuttugumu bilmiyordu bana kizdi suyun cok fazla az ic suyu dedi.siz yeter ki tutmaya niyet edin Allah yardim ediyor en azindan haftada 1 tut

Ve sunu belirteyim ki hamileyken ve emzikliyken tutmadiginiz butun oruclari daha sonra zaten tutacaksiniz inanin sonradan asla tutulmuyor cok zor oluyor insan adetliyken tutmadigi 6 orucu tutarken bile akla karayi seciyor cunku cocuk buyurken her sey daha da zor. Ilk 3 ayinda olanlar kusmasi yoksa cok rahat tutar en zor olan 8 ve 9. Ay onalarin tutmasi sakincali erken doguma sebep olabilir cunku su cok icmezlerse su azalir. Ilk 3 ayda bebek annenin yediginden ictiginden etkilenmez etkilense ful kusan kadinlar var

Back