• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileligim de toksoplazma cikti

ay550

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2023
63
17
8
26
Merhaba 7 hafta 4 günlük hamileyim dun verdiğim kan tahlilinde igg interaktif igm reaktif cikti aviditi icin tahlil verdim 2 haftaya cikicak enfeksiyon dokturuna goruncem cok korkuyorum bebeğime birşey olur diye ne yapmalıyım dogal yollarla atabilrmiyim yada azaltabilrmiyim bilgisi olan varsa paylasabilir mi 😔
Evimde kedi kopek yok disarda da cok yemek yiyen biri değilim genelikle evdeyim 10 15 gun oncesinde kan tahlilim yapilmisti polikinikte onda cikmadi dun yapilinca cikti .

..

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-08-18-22-20-71.jpg
    Screenshot_2023-11-08-18-22-20-71.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 169
Geçmiş olsun öncelikle. Annem de hamilelik esnasında toksoplazma geçirmişti. İlaç tedavisi gördü, antibiyotik kullandı. Bu çocuk çok büyük ihtimal sakat doğar alalım dediler hep biz istemedik. Çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi çok şükür şimdi 7 yaşında.
Kürtaj düşünmüyorsanız stres yapmadan doktorunuzun tedavi hususunda yonlendirmelerini takip edin inşallah sağlıkla dünyaya gelir

Ayrıca antibiyotik kullanarak bu süreçte toksoplazmayi atlatirsaniz bebeğiniz de bağışıklık kazanmış olacak. Çok daha iyi yani :)

Çok teşekkür ederim henuz 2 hafta sonra doktora gidecegim sonucu bekliyorum o zamana kadar bebeğe geçer diye korkuyorum 😔

Çok teşekkür ederim henuz 2 hafta sonra doktora gidecegim sonucu bekliyorum o zamana kadar bebeğe geçer diye korkuyorum 😔
Daha hızlı randevu bulabileceğiniz bir doktor yok mu? Ne kadar erken baslansa o kadar iyi sonucta

Kadın doğum doktorum enfeksiyon doktorunun isteyecegi tahlili yaptirdi bu gunden oda 23 unde sonucu cikiyormus yani doktora gitmek icin sonucu beklemek zorundayim sanirim aviditi tahlili

Kadın doğum doktorum enfeksiyon doktorunun isteyecegi tahlili yaptirdi bu gunden oda 23 unde sonucu cikiyormus yani doktora gitmek icin sonucu beklemek zorundayim sanirim aviditi tahlili
Ha tamam o zaman o normal tabi. İnşallah temiz çıkar sonucunuz ama diğer türlü de tedavinizi olursunuz canınızı sıkmayın şimdiden. Stres daha cok etkiliyor bebekleri

Teşekkür ederim inşallah bir sıkıntı olmaz ona bulaşmasın da ben bı sekilde duzelirim 🙏🙏

Başkasına yazdığım mesajı size de kopyalıyorum. İnşallah yarın sabahtan doğuma gireceğim, duanıza talibim🥰 bu arada avidite testi uzun sürede çıkan bir sonuç diğerlerine göre ama ben İstanbul’da yaşıyorum, 4-5 güne sonucu çıkmıştı

11.haftamda ilk sonucum 1.14 çıktı. Cuma öğrendim, devlet hastanesine ilaç yazdırmak içim gittiğimde aldım sonucu ve inanın o haftasonu nasıl geçti bir ben bir Allah bilir. Sizi çok iyi anlıyorum. O yüzden internette yazılanları okumayın diyorum. Pazartesi perinatolojiye gittim ve kalbime ferahlığı o verdi. Değerin çok düşük yalancı pozitiftik olabilir. 3 kere yapacağız testini, eğer negatife düşerse problem yok. Düşmezse de tedaviye başlayacağız. Önce sen antibiyotik kullanacaksın, sonra yanlış hatırlamıyorsam 20.haftada ammiyosentez yapılıp bebeğe bulaş olduysa onun için de ayrı antibiyotik kullanacaksın demişti. Ama bildiğim kadarıyla bunun ilacı pahalı, yurt dışından geliyormuş. Perinat öyle demişti, bizim için problem değil demiştik.

Tahlilin 3 kere yapılması yaklaşık 1.5 ay sürdü ve çok şükür negatife dönerek yalancı pozitif olduğunu anladık. Bana ilk sonuca göre hem kendi doktorum hem de perinatoloji ilaç başlamadı. Zaten toksoyu duyduğu anda hem kendi doktorum hem devletteki doktor perinat ne derse onu yapacaksın dedi, kendileri asla kontrolümü sağlamadı. Özel bir durum olduğu için riske atmadı kimse.

İnşallah teşekkür ederim benimde dun yapilan teste cikti yuksek yanlis olabilir tekrar yapalim dedi bu gun kinde de aktif göründü bakalim rabbim sizede yardim etsin saglikli şekilde kucaginiza alin inşallah

Bu gun doktor ilac yazdı 5 aralik perinatolojiye randevum var inşallah atlatabilir bebege zarar vermeden dualarınızı eksik etmeyin 🙏

Toksoplazma hiç belirti vermiyor mu rutin testlerde mi yaptırılıyor öyle mi anlaşılıyor bir de kaç haftalıkken bu testi yaptırmaları kendi doktorunuzun söylemesini mi beklemeliyiz

Kan ve idrar tahlili istiyor doktor bu rutin degerlere vitaminlere bakmak icin belirti halsizlik dediler ama zaten hamileligim verdi gi halsizlik vardi bende

Ateş olmadi sanirm yeni kalmıştım ondan oran sa cok düşük doktor hamile olmasan tedavilik bi durum degil desi ama malesef bebege bulasma ihtimalimden sebep ilac kullaniyorum tahlillerde cikar yani ozellikle sormaya gerek yok

Çok geçmiş olsun inşallah sağlıcakla alır herkes bebeğini kucağına

Merhaba daha bu gun doktordaydim antibiyotk kullanıyorum halen 26 sinda tekrar kan vericem cikam sonuca göre antibiyotige devam edeceğim

Toksoplazma hiç belirti vermiyor mu rutin testlerde mi yaptırılıyor öyle mi anlaşılıyor bir de kaç haftalıkken bu testi yaptırmaları kendi doktorunuzun söylemesini mi beklemeliyiz
rutin olarak ilk testlerde bakılıyor. genelde hamileyim diye bta verdiginizde bunları da ekliyor doktorlar. yada gebelik dusunuyorum dediğinizde de isteyebiliyorlar

Back