• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelige karar verme. Rapor isleri.

gizem hatipoğlu diyosanız ona ben de ağlar gibi oldum. duygulandım bayağı görümcesinin ve kayınvalidesinin tepkisini görünce. ama evli miyim hayır. duygulanmayla pek alakası yok bence hazır hissetmenin
Esimin arkadasinin cocugu olmus dun. Aradi tebrik etti. Tum detaylari sordu. Doguma girdin mi nasil dayandin filan dedi. Ama gorsen telefonda gozleri doldu sorarken. Nasil bir his diye sordu. Allah bize de nasip eder insallah dedi. Bu arada esim iki ay once korunmayi biraktim saniyor ama ben halen ilac kullaniyorum. Kendimi kotu hissediyorum.

Hamile oldugunuz icin heyet raporu mu alacaksiniz?
Denetimler cok sıkı. Saglam torpiliniz varsa ve karninizda bir cocukla bu yaptiginiz icinize sinecekse deneyin.

Ben bir kac ay icin bu topa girmezdim.

Merhaba öyp lisiniz sanırım.
Bebek sahibi olmak için önce sizin ve eşinizin sağlıklı olması gerekiyor. Bunun için ön muayene olabilirsiniz. Bunu neden diyorum? Eşinizden ayrı iken çocuk sahibi olmak için zorlanabilirsiniz bu sizi yıpratabilir. Önce sağlıklı olduğunuzdan emin olun ve folik aside başlayın. İki üç ay deneyip de bebek sahibi olamazsanız bunu çok dert edeceğinizi düşündüm yazdıklarınızdan. Bence henüz bu anlamda hazır değilsiniz. Daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Ben de öyp liyim. Zorunlu hizmetim başlamadan hamile kaldım şu an zorunlu hizmetimin olduğu üniversiteye döndüm ancak doğum sonrası ücretsiz izindeyim.
Kusura bakmayın ama üniversitede çalışan bir akademisyenin hamilelik dönemini rapor alıp eşinin yanında geçirmek istemesi çok yanlış değil mi?
Doğum sonrası iznim bebeğim 3aylık iken bitti. 3aylık bebeğimle kış ayında 2saat yani 1800km uçtum. 1hafta orada kalıp ücretsiz iznime başladım. Şu an eşim çalışmıyor ona rağmen sahteliklere bulaşmadım. Çıkıp etikten intihalden nasıl dem vuracağız öğrencilerimize? Doğum öncesi siz sahte rapor almayı düşünüyorsanız doğum sonrası kesin alırsınız. Bu nasıl bir düşüncedir? Etrafımda bu tarz raporları alan memurlarla ilişkimi minimuma indiriyorum.
Ayrıca zorunlu hizmetiniz bitiminde üniversite çalışanları yeni kadro bulmadan atanamıyor. Sanırım torpil ile kadronuz da ayarlandı şimdiden.
Bu adil olmayan dünyaya bir çocuk getirmek istediğinize emin misiniz?

Karar verince hemen bebek olmuyor belki aylarca gelmeyecek 1 yıldan önce tedavi bile uygulanmıyor doğmamış çocuğa don biçmek bu herhalde

1)Çocuk sahibi olmaya nasıl karar verilir inanın bilmiyorum. Ben 25 yaşımı doldurdum, bir senelik evliyim ve herkes benden çocuk bekliyor. Özel bir hastanede sağlık sigortam var,doğumu da kapsıyor ancak bir türlü kendimi hazır hissetmiyorum.

Çocukları çok seviyorum,eğitimciyim zaten ama hadi ben hazırım bir çocuğum olsun düşünce yapısına nasıl geçilir hiç bir fikrim yok. Fikrim olmadığı gibi nasıl yetiştireceğim,müdahil olmayı çok seven aile büyüklerimizin çocuk yetiştirmeme karışıp karışmayacağı,eşimle ikimizin de aynı ebeveyn tutumunu izleyip izleyemeyeceğimiz soruları kafamı kurcalayıp duruyor.

Çoktandır düşündüğüm bir soruyu sormuşsunuz,konunuzu takipteyim.

2)Rapor konusundaki sorunuza gelince hiç bir doktor artık denetimi çok sıkıya alınmış bu konuda sizin için kendisini riske atmaz ve sizin böyle bir şey istemeniz de doğru değil
Cocuk cok guzel ama cok buyuk sorumluluk.daha gencsiniz bir iki yildaha bekleyin.digerlerini unursamayin o cocuga siz bakacakisiniz.onlar bakmiyacak gelip sevecekler orda burda hava atacaklar yani kv kp anane dede gorumce vs.....liste uzar gider..ben alti yil cocuk sahibi olamadim ki 34 de nasip etti Rabbim.iki prenses annesiyim simdi.ozgurluk bitiyor artik hayat farkli sen sen olnuyor anne oluyorsun.kolay degil baba dan cok sey beklemeyin sonuhayal kirikligi..ben o alti yil yasamisim diyorum ama simdi de cook mutluyum cookkk iyi ki anne yim cok sukurrr....ama zor gercekten zor....
Kontrollerinizi yaptirip oyle bekleyin derim zira cocuk oyle sip diye de olmuyor.ben 28de evlendm hemen istedim ancak 34 de nSip oldu..hersey kismet ama temkinli olmak lazim

Şuan muhtemelen korunuyosun .bakalım bıraktığının ertesi ayı hemen hamile mi kalcan.
Bu iş nasip kısmet nasibin de varsa Allah istedikten sonra olur.

Valla ben tüp bebekle hamile kaldım hem de 4.denememde 7.ayıma kadar çalıştım sonrasında yaz ayı başlayınca odam inanılmaz sıcak oluyor görev yaptığım fakültede de tadilat başladı toz toprak rapor hakkım vardı 40 gün birazını transfer sonrası kullanmıştım istirahat için gerisini alayım sonra yıllık izin alırım dedim doğum iznine kadar ki durumun özeldi 5 gün bi aldım 10 günde ayrı alacaktım doktorum baya mırın kırın etti yani düşük riskim yok diye araştırıyorlar falan dedi zor aldım siz daha hamile bile kalmadan sırf tayin için falan heyet raporundan söz ediyorsunuz eşiniz hallederiz demiş falan kolay mı öyle şeyler kaç.dr imza atması gerekiyor hem de yalan yere..İnsanlar gerçekten bile heyet almak için ne kadat uğraşıyor. Ayrıca hemen olacak mı bakalım şimdiden planlar zaten saçma keşke çıkarınız için kullanmasanız bunları

Cocuk cok guzel ama cok buyuk sorumluluk.daha gencsiniz bir iki yildaha bekleyin.digerlerini unursamayin o cocuga siz bakacakisiniz.onlar bakmiyacak gelip sevecekler orda burda hava atacaklar yani kv kp anane dede gorumce vs.....liste uzar gider..ben alti yil cocuk sahibi olamadim ki 34 de nasip etti Rabbim.iki prenses annesiyim simdi.ozgurluk bitiyor artik hayat farkli sen sen olnuyor anne oluyorsun.kolay degil baba dan cok sey beklemeyin sonuhayal kirikligi..ben o alti yil yasamisim diyorum ama simdi de cook mutluyum cookkk iyi ki anne yim cok sukurrr....ama zor gercekten zor....
Kontrollerinizi yaptirip oyle bekleyin derim zira cocuk oyle sip diye de olmuyor.ben 28de evlendm hemen istedim ancak 34 de nSip oldu..hersey kismet ama temkinli olmak lazim

Ne kadar aydınlatıcı ve güzel bir mesaj çok teşekkür ederim. Öncelikle kızlarınız sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar diliyorum :) Kontrollerimi yaptırdım,bir sorun yok gibi duruyor. Tiroidim şu an benim için normal sınırlar dahilindeymiş ama bebek olmadan evvel tekrar kontrol ettirmem gerekebilirmiş. Buna karar verir vermez gerekli kontrolleri yaptırmayı ve folik asit başlamayı düşünüyorum,istiyorum ki demirim kalsiyumum vitaminlerim her türlü depom dolu olsun ve planlı bir gebelik olsun. Haklısınız,bir yere kadar yardım etseler de çocuğumun sorumluluğu hep üzerimde olacak ve her sorumluluğun getirdiği kısıtlamalar gibi bir miktar kısıtlanacağım.

Bunlar dışında henüz şimdiden hamile olduğumda neler yapmam neler yapmamam konusunda kayınvalidemden bir sürü şey duyuyorum. Bunlar sağlıkla ilgili tavsiyeler değil,hamileyken karnımı belli etmeyecek giysiler giymem ve karnıma dokunarak fotoğraf çekinmemem gerektiğine dair bile olabiliyor. Bu nedenle çocuğumu yetiştirirken ailelerle yaşanacak çatışmaları düşünmek dahi beni bu fikirden uzaklaştırabiliyor.

Evet henüz gencim ve eşimle baş başa yaptığımız şeyler bana çok iyi hissettiriyor. Henüz yapmadığımız ama planladığımız bir sürü şey var bunları yapmadan bebek sahibi olmak hem kendime hem bebeğime haksızlık olabilir.Bence de bir iki yıl daha beklemeliyim :) Peki siz bebek sahibi olmaya hazır olduğunuzu nasıl hissettiniz? Eşimle baş başa yapabileceğim her şeyi doya doya yaptım,şimdi bir bebeğimiz olsun diye mi düşündünüz? Hemen istemişsiniz gerçi ama istemekle hazır olmak birbirinden farklı geliyor bana.

Bi hamile kalında gerisini düşünürsünüz. Hayatla ilgili çok fazla plan yapınca önüne bir sürü taşlar çıkıyor .Tecrübeyle sabit

Ne kadar aydınlatıcı ve güzel bir mesaj çok teşekkür ederim. Öncelikle kızlarınız sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar diliyorum :) Kontrollerimi yaptırdım,bir sorun yok gibi duruyor. Tiroidim şu an benim için normal sınırlar dahilindeymiş ama bebek olmadan evvel tekrar kontrol ettirmem gerekebilirmiş. Buna karar verir vermez gerekli kontrolleri yaptırmayı ve folik asit başlamayı düşünüyorum,istiyorum ki demirim kalsiyumum vitaminlerim her türlü depom dolu olsun ve planlı bir gebelik olsun. Haklısınız,bir yere kadar yardım etseler de çocuğumun sorumluluğu hep üzerimde olacak ve her sorumluluğun getirdiği kısıtlamalar gibi bir miktar kısıtlanacağım.

Bunlar dışında henüz şimdiden hamile olduğumda neler yapmam neler yapmamam konusunda kayınvalidemden bir sürü şey duyuyorum. Bunlar sağlıkla ilgili tavsiyeler değil,hamileyken karnımı belli etmeyecek giysiler giymem ve karnıma dokunarak fotoğraf çekinmemem gerektiğine dair bile olabiliyor. Bu nedenle çocuğumu yetiştirirken ailelerle yaşanacak çatışmaları düşünmek dahi beni bu fikirden uzaklaştırabiliyor.

Evet henüz gencim ve eşimle baş başa yaptığımız şeyler bana çok iyi hissettiriyor. Henüz yapmadığımız ama planladığımız bir sürü şey var bunları yapmadan bebek sahibi olmak hem kendime hem bebeğime haksızlık olabilir.Bence de bir iki yıl daha beklemeliyim :) Peki siz bebek sahibi olmaya hazır olduğunuzu nasıl hissettiniz? Eşimle baş başa yapabileceğim her şeyi doya doya yaptım,şimdi bir bebeğimiz olsun diye mi düşündünüz? Hemen istemişsiniz gerçi ama istemekle hazır olmak birbirinden farklı geliyor bana.
Ah ah ne denirki ben hastane hastane cok gezdim.tuplerim kapali cikinca ozamanki cahillikle tup bebek denemeleri yani baya ugrastim.ama sunu yapmadim hayata kusmedim esimle hep destek oldu bana.gezdik tozduk inanin izlemedigimiz korku filmi kalmamis vizyonda.ben cok severim gerilimi.tedavilerim den ne benim ailemin ne esimin ailesinin haberi olmadi.ucuncu kisileri evliligime sokmadim hala oyleyim ve cok sukur kv deme uzak anneme yakinim.her kv bir degil tabi kesinlikle.esimle verdik mucadelemizi coksukur saglikli iki kizimiz var.o alti yilda hem cok iyi tanidik birbirimizi hem ozgur ce gezip tozduk tabi cocuk istiyoruz ama sadece istiyoruz.sanki cocuk oyuncak bebek gibi geliyor insana.hani hayat aynen devam edecek de cocuk la muhtesem olacak...
Evet bir mucize gercekten anne olmak muhtesem bir sey.tarifi yok ancak anne olunca anlarsin lafinin dogrulugu kanitlaniyor bir nevi.planli gebelik en guzeli tabiki ama hayata bakisin farkli oluyor anne oldugun da.simdi nerde cocuklu bir anne gorsem kendi cocuklarim gelir aklima.annelik fedakarlik demek bastan sona fedakarlik demek.buna hazir oldugunda annelige hazirsin demektir bana gore.ama o mincik yavrunu kucagina almayi birak karninda kalp atislarini duydugun an zaten hayat bambaska bir hal aliyor.anne olmak cok muhtesem bir sey uyurken bile ozlemek o mis kokulunu.
Uzattim yine ya iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.sizede esinizle mutlu huzurlu yillar dilerim dilediginiz zaman yavrunuzu da alin kucaginiza insallah..tum isteyenlere Rabbim nasip etsin amin..

Gebeliğin doğru zamanı yok sanırım gözü karartıp yapacaksın herhalde (tabi iyi giden bi evlilikte) ben her hamileliğimde coşkuyla bebek istiyorum bulantılar yaşanırken depresif olup kararımı sorguluyorum doğunca tekrar mutlu oluyorum uykusuz gecelerde tekrar çocuk kararını sorguluyorum,kvye bırakıp eşimle güzel bi vakit geçirince iyki yapmışız çocugu diyorum bla bla:deli: velhasıl doğru zaman yok dalgalanmalar çok :anneadayı:

Sanki hamile kalayim deyince hemen kaliniyor nasip ne zamansa o zaman olur ve dogar bu islerde plan pek mumkun olmuyor..

Evliliğe nasıl hazır olunmuyor ise, anneliğe de hazır olunmaz. Doğru zaman diye bir şey yok. Maddi manevi olanakların, bebeğe yetecek ölçüde olması dersen anlarım. Onun dışında "evet tam olarak şimdi hazırım ömrümün sonuna kadar benimle olacak bir canlıya" diyemezsiniz.

28 yaşında plansız bir gebelik ile birlikte oğlum oldu. Planlasam bir şey değişecek miydi? Elbette hayır. Yarım kalan diş tedavim dışında bir etkisi olmayacaktı planların. Bana göre dünyanın en luluğu annelik. Okul, iş hayatı ve hatta evlilik bile anneliğin yanında pek basit kalıyor. Misal, oğlum bir haftadır hasta. İki kez doktora götürdüm, bir sürü ilaç kullanıyor. Bir haftadır gece uykusu namına bir şey kalmadı. İki dakika uyusa, öksürerek uyanıyor. Öksürük midesini bulandırdığı için de mütemadiyen kusuyor. Kustuğu yerleri temizle, yatak yorgan yıka. Zorla yemek yedirmeye çalış. Tüm bunları da uykusuz ve yorgun bir bedenle yap. Burnu tıkanık olduğu için sinirlenip her yerimi tırmalamasına değinmiyorum bile.

Bunları sizi korkutmak ya da vazgeçirmek için söylemiyorum. Sadece "ama kucağına alıp kokusunu çekince böyle uzaklardan bir ışık eşliğinde gel gel" diye huzura çağırmıyor kimse sizi. Annelik büyük ölçüde huzursuzluk içeriyor zaten. Her şey yolunda ise "acaba nasıl bir anneyim" huzursuzluğu açığa çıkıyor zaten.

He derseniz ki, iyi yönü nedir bu anneliğin. Ben hiç kimseyi böyle sevmedim diyebilirim. Oğlum için herkesi, her şeyi silebilirim diyebilirim.

Allah gönlünüze göre versin de ilk ay hamile kalacağınızın bile garantisi yok ki. Belki siz hamile kalmaya çalışana kadar zorunlu hizmet de bitecek. Önce bir hamile kaşın hayırlısı ile de, raporu sonra düşünürsünüz.

Hanımefendi lütfen öncelikle kendinize, sonra bu platformdaki kadınlara saygınız olsun. Zorunlu hizmetten kaçmak için sahte heyet raporu almak nedir? Lütfen zihniyetinizi, mesleğinize olan bakış açınızı değiştirin. Etik nedir öğrenin. Bu ne rahatlık, cıvıklık? Kadınlar klubünde gördüğüm kaçıncı suistimalci memur kadın.

Merhaba arkadaslar. Simdi iki sorunum var.

1. Esim cocuk istiyor yillardir. Ben hep erteledim. Artik kiyamiyorum. Ben de istemeye basladim ama halen cesaretim yok. Yaş olmus 30. Cocuksuz bir hayat degil istedigim. Ama halen simdi diyemiyorum. Ama cocuk yapacaksam da daha da geciktirmenin anlami yok diyorum. Isin ilginci birinin cocuk haberini alinca yada tv de gorunce duygulaniyorum agliyorum bazen. Bunlar da cocuk icin hazir oldugumun gostergesi mi acaba diyorum.

2. Ben baska bir sehirde universitede zozunlu gorevimi yapiyorum. Birkac ay kaldi zorunlu hozmetimin dolmesina ama sabrim da tukendi artik beklemekten. Simdi hamile kalsam ozel hastanede dogum paketi alacagiz zaten. Sizce heyet raporu alabilir miyim. Hamileyken tek basima uzak bir sehirde yasamak istemiyorum. Ayrica zorunlu hizmetim dolunca hamile olmam tayinimi kolaylastiracak bir unsur.

Kiymetli degerlendirmelerinizi bekliyorum.
Hamileyken tek başına uzak şehirde yaşamak istememenizi anlıyorum. Ancak zaten bir rahatsızlık durumu olursa size rapor verirler. Onun dışında bu işler pek planla olmuyor. Gerçekten bebek istediğinize karar verin ondan sonra yapın.

Bizde başta istedik ama aslında çok zamanı değildi. Neden korunmadım diye pişman oldum. Ama şuan 4 aylık olduk, çok şükrediyorum. Hele o minicik bedeni ultrasonda görünce... Aman Allahım. İyi ki hamile kalmışım diyorum. İnsanız neticede 3 günlük dünya. Bende 30 yaşında sayılırım. İş güç ev derdine düşüp en tatlı duyguları yaşamadan geçiyor ömrümüz.

Ben 2 yıllık evliyim asla istemedim 2 yıl yaklaşana kadar sonra böyle yavaşa yavaş karnımda bebek hayal etmeye başladım anne olabileceğimi eşimin baba olabileceğini hissettim. Bizim şansımız ikimiz de aynı zamanda istemeye başladık. Evliliğimiz de oturdu yeterince. Ben de çok merak ederdim bu insanlar nasıl karar veriyor bebek yapmaya diye. Öyle zamanla kendiliğinden oluyormuş meğer.

Ah ah ne denirki ben hastane hastane cok gezdim.tuplerim kapali cikinca ozamanki cahillikle tup bebek denemeleri yani baya ugrastim.ama sunu yapmadim hayata kusmedim esimle hep destek oldu bana.gezdik tozduk inanin izlemedigimiz korku filmi kalmamis vizyonda.ben cok severim gerilimi.tedavilerim den ne benim ailemin ne esimin ailesinin haberi olmadi.ucuncu kisileri evliligime sokmadim hala oyleyim ve cok sukur kv deme uzak anneme yakinim.her kv bir degil tabi kesinlikle.esimle verdik mucadelemizi coksukur saglikli iki kizimiz var.o alti yilda hem cok iyi tanidik birbirimizi hem ozgur ce gezip tozduk tabi cocuk istiyoruz ama sadece istiyoruz.sanki cocuk oyuncak bebek gibi geliyor insana.hani hayat aynen devam edecek de cocuk la muhtesem olacak...
Evet bir mucize gercekten anne olmak muhtesem bir sey.tarifi yok ancak anne olunca anlarsin lafinin dogrulugu kanitlaniyor bir nevi.planli gebelik en guzeli tabiki ama hayata bakisin farkli oluyor anne oldugun da.simdi nerde cocuklu bir anne gorsem kendi cocuklarim gelir aklima.annelik fedakarlik demek bastan sona fedakarlik demek.buna hazir oldugunda annelige hazirsin demektir bana gore.ama o mincik yavrunu kucagina almayi birak karninda kalp atislarini duydugun an zaten hayat bambaska bir hal aliyor.anne olmak cok muhtesem bir sey uyurken bile ozlemek o mis kokulunu.
Uzattim yine ya iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.sizede esinizle mutlu huzurlu yillar dilerim dilediginiz zaman yavrunuzu da alin kucaginiza insallah..tum isteyenlere Rabbim nasip etsin amin..

Ne uzatması,estafurullah,keyifle okudum :) Tecrübelerinizden faydalanmaktan çok mutlu oldum. Amin,çok çok teşekkür ediyorum

Back
X