• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelige karar verme. Rapor isleri.

Krizant

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
92
60
3
36
Merhaba arkadaslar. Simdi iki sorunum var.

1. Esim cocuk istiyor yillardir. Ben hep erteledim. Artik kiyamiyorum. Ben de istemeye basladim ama halen cesaretim yok. Yaş olmus 30. Cocuksuz bir hayat degil istedigim. Ama halen simdi diyemiyorum. Ama cocuk yapacaksam da daha da geciktirmenin anlami yok diyorum. Isin ilginci birinin cocuk haberini alinca yada tv de gorunce duygulaniyorum agliyorum bazen. Bunlar da cocuk icin hazir oldugumun gostergesi mi acaba diyorum.

2. Ben baska bir sehirde universitede zozunlu gorevimi yapiyorum. Birkac ay kaldi zorunlu hozmetimin dolmesina ama sabrim da tukendi artik beklemekten. Simdi hamile kalsam ozel hastanede dogum paketi alacagiz zaten. Sizce heyet raporu alabilir miyim. Hamileyken tek basima uzak bir sehirde yasamak istemiyorum. Ayrica zorunlu hizmetim dolunca hamile olmam tayinimi kolaylastiracak bir unsur.

Kiymetli degerlendirmelerinizi bekliyorum.

Burada kimsenin size sahte rapor al da işe gitme diyeceğini sanmıyorum.
Özel hastane de olsa heyet raporu vermeleri garanti değil. Planlarınızı bunun üzerinden kurmayın derim. Sonra bir de hamile olarak orada çalışmaya devam etme riskiniz var.
İstediğinize emin olduktan sonra bebek düşünmeye başlayın. Sonra psikolojik olarak kaldıramayabilirsiniz.

1)Çocuk sahibi olmaya nasıl karar verilir inanın bilmiyorum. Ben 25 yaşımı doldurdum, bir senelik evliyim ve herkes benden çocuk bekliyor. Özel bir hastanede sağlık sigortam var,doğumu da kapsıyor ancak bir türlü kendimi hazır hissetmiyorum.

Çocukları çok seviyorum,eğitimciyim zaten ama hadi ben hazırım bir çocuğum olsun düşünce yapısına nasıl geçilir hiç bir fikrim yok. Fikrim olmadığı gibi nasıl yetiştireceğim,müdahil olmayı çok seven aile büyüklerimizin çocuk yetiştirmeme karışıp karışmayacağı,eşimle ikimizin de aynı ebeveyn tutumunu izleyip izleyemeyeceğimiz soruları kafamı kurcalayıp duruyor.

Çoktandır düşündüğüm bir soruyu sormuşsunuz,konunuzu takipteyim.

2)Rapor konusundaki sorunuza gelince hiç bir doktor artık denetimi çok sıkıya alınmış bu konuda sizin için kendisini riske atmaz ve sizin böyle bir şey istemeniz de doğru değil

Size ortada hamileliginiz ile ilgili bir sağlık sorunu da yokken bir sağlık kuruluşundan heyet raporu verirler/vermezler diye kesin birşey konusmak mümkün değil.Siz böyle bir seçenek olmazsa neler yapabilirsiniz bunu değerlendirin derim.

Merhaba
öncelikle allah sizede nasip eder inşallah
doğumdan sonra ücretsiz izin alabiliyorsunuz
hamileykende zaten drler rapor veriyor

Merhaba
öncelikle allah sizede nasip eder inşallah
doğumdan sonra ücretsiz izin alabiliyorsunuz
hamileykende zaten drler rapor veriyor
Esim onu hallederiz sorun etme diyor rapor konusunu cunku beni yalniz birakamaz biliyorum. Ama ben hazir miyim ondan emin degilim. Hazir oldugunu nasil anlar ki insan.

Esim onu hallederiz sorun etme diyor rapor konusunu cunku beni yalniz birakamaz biliyorum. Ama ben hazir miyim ondan emin degilim. Hazir oldugunu nasil anlar ki insan.
O zaman 2. sorunuzu kendiniz yanıtladınız. Eşiniz alacakmış işte raporu.
Hazır olsaydınız anlardınız. Check-list’i yok bu işin.

O zaman 2. sorunuzu kendiniz yanıtladınız. Eşiniz alacakmış işte raporu.
Hazır olsaydınız anlardınız. Check-list’i yok bu işin.
O zaman neden hamile gorunce duygulaniyorum. Gecen tv de birisi esine bebek haberi veriyordu. Oturdum agladim resmen. Hazir degilsem bu duygusallik neden diyorum ama anlam veremiyorum.

herkes aynı şey, düşünmüştür bence acaba hazırmıyım bebeğime bakabilirmiyim iyi bir anne olacakmıyım diye :))
ama sana samimi olarak şumu söyleyim bebeğini kucağına aldığında o kokuyu içine çektiğinde neden bukadar geç kalmışım diyeceksin

Allah aşkına gereksiz ve usulsüz şekilde yapacağınız şu şeyleri boyle açık açık yazmayın bari ya. Ne demek sen onu düşünme hallederiz. Heyet raporu çalışmaya engel teşkil eden durumda verilir. Doğru olan etik olan olması gereken budur. Burda dayanmaya gücüm kalmadi, esim de asla müsaade etmez gibi şeylere rapor alınmaz. Madem öyle işgal etmeyin devletin kurumlarını sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan var.

O zaman neden hamile gorunce duygulaniyorum. Gecen tv de birisi esine bebek haberi veriyordu. Oturdum agladim resmen. Hazir degilsem bu duygusallik neden diyorum ama anlam veremiyorum.
Walla ben de gelin görünce duygulanıyorum ama evliyim zaten:) Tek kıstas değil.
İkinci çocuğa hazır değildim kesinlikle, yeni yeni kendimi ikinci çocukla düşününce içim ferah, kafam rahat hissediyorum.

gizem hatipoğlu diyosanız ona ben de ağlar gibi oldum. duygulandım bayağı görümcesinin ve kayınvalidesinin tepkisini görünce. ama evli miyim hayır. duygulanmayla pek alakası yok bence hazır hissetmenin

gizem hatipoğlu diyosanız ona ben de ağlar gibi oldum. duygulandım bayağı görümcesinin ve kayınvalidesinin tepkisini görünce. ama evli miyim hayır. duygulanmayla alakası yok bence
Yok onu gormedim. Dizide gormustum.

2. Sorunuz için bşy diyemem ama 1. Soru için galiba hazır olmasanız bile istiyorsunuz .

Back
X