Gebeliğe Hazırlık Hamilelige bir sene onceden hazirlik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok haklisin bence de. Maddiyat tabiii onemli bunu inkar edemem. 8 yillik ev kredimin 2. Yilini bitirdim gecen ay. Allah nasip etti ama baslarda ben korktum ya cocuguma yetemem param kalmiyo bazen diye. 20 ay olmadi ya simdi Allah im onun rizkini sen vereceksin bana melegini gönder senin yolunda buyuteyim diyorum. Insan yaşadıkça o kadar degisiyor ki bu arkadasimizi da anliyorum ben. Ama biz gecince o yollardan simdi onun bizim gibi zamani hor kullanmamasini istiyorum. Allah im guzel yazilar yazsin ilk ve son cumle bu
Bende öyle düşünüyorum. Biz şuan birikim sürecindeyiz çok şükür geçiniyoruz kiradayız bi yandan para ayırmaya çalışıyoruz. Bende istemiyordum ilk başlarda. Ev alırız ondan sonra diyordum. Sonra dedim ki neden yaşım geçsin vs. Eşimde artık istemeye başlamıştı. Dkt kullanıyordum. Bıraktım ilk ay normal oldum. İkinci ay eşim yoktu burada. 3. Ay 5 gün gecikti. Ve ben o süreçte sürekli ağlıyordum. Neden olmuyor diye. Olmayacak sanıyorsun o an uf neden istemedim ki falan kendime kızmıştım. Çok şükür şuan hamileyim. Benim planlarıma göre mayıs ayında hamile olmam lazımdı. Herşey planlanan gibi olmuyor işte. Ve ben çocuğun rızkla geldiğine kesinlikle inanıyorum. Bu halimizle ikinci arabamızı aldık düşeş oldu ve öyle saçma bi yerden geldi ki.. Allah bi kapı açtı işte. Doğum yapınca satacağız, buda evladımızın nasibi oldu.

Bende öyle düşünüyorum. Biz şuan birikim sürecindeyiz çok şükür geçiniyoruz kiradayız bi yandan para ayırmaya çalışıyoruz. Bende istemiyordum ilk başlarda. Ev alırız ondan sonra diyordum. Sonra dedim ki neden yaşım geçsin vs. Eşimde artık istemeye başlamıştı. Dkt kullanıyordum. Bıraktım ilk ay normal oldum. İkinci ay eşim yoktu burada. 3. Ay 5 gün gecikti. Ve ben o süreçte sürekli ağlıyordum. Neden olmuyor diye. Olmayacak sanıyorsun o an uf neden istemedim ki falan kendime kızmıştım. Çok şükür şuan hamileyim. Benim planlarıma göre mayıs ayında hamile olmam lazımdı. Herşey planlanan gibi olmuyor işte. Ve ben çocuğun rızkla geldiğine kesinlikle inanıyorum. Bu halimizle ikinci arabamızı aldık düşeş oldu ve öyle saçma bi yerden geldi ki.. Allah bi kapı açtı işte. Doğum yapınca satacağız, buda evladımızın nasibi oldu.
Bende oyle düşünüyorum. Ki bazen keske olsa dedigim bazen de gecmis 20 ayda cok zor zamanimiz oldu dedigim oldu. Simdi şükür maaslarimiz artti ev kredisi ilk zamana gore daha hafif geliyor. Bebis olsa 3 yildir ödüyor olacagim iyice rahat olacak. Hamdolsun paradan yana bende rahatim bireysel emeklilik yatirdik cok zorda kalsak hatirli bir miktar var bozariz diyoruz. Bazen insanin gözü kulagi kapaniyor zorluklari gormekten onlara dikkat etmekten kendimizi yipratiyoruz. Sonra Allah in actigi kapilari görünce tevekkul... insallah hepimiz kendimiz icin ailemiz ve hayatimiz icin hayirli zamanda yasariz bunu.

Bende oyle düşünüyorum. Ki bazen keske olsa dedigim bazen de gecmis 20 ayda cok zor zamanimiz oldu dedigim oldu. Simdi şükür maaslarimiz artti ev kredisi ilk zamana gore daha hafif geliyor. Bebis olsa 3 yildir ödüyor olacagim iyice rahat olacak. Hamdolsun paradan yana bende rahatim bireysel emeklilik yatirdik cok zorda kalsak hatirli bir miktar var bozariz diyoruz. Bazen insanin gözü kulagi kapaniyor zorluklari gormekten onlara dikkat etmekten kendimizi yipratiyoruz. Sonra Allah in actigi kapilari görünce tevekkul... insallah hepimiz kendimiz icin ailemiz ve hayatimiz icin hayirli zamanda yasariz bunu.
İnşallah canım.
Allah hakkımızda hayırlısını versin♥️

Hemen olursa vardır rabbımın bir bildiği ..
Ev borcu ödüyoruz. Ocak şubat gibi biticek . Ondan sonra yapalım kafamız rahat olsun dedık :)
Ama bunu anneme falan söyleyınce zaten yıllarca bahanelerde yapmadınız 3-4 ayın hesabını mı yapıyorsunuz :KK70: Zaten hemen olcagı ne belli . Ben torunumu görmeden mı ölücem demesıyle öne aldık :KK70: :KK70:
6 yıllık evliyizde :olamaz:
Artık insanlar selam vermeden önce BEBİŞ yok mu dıyorlar :KK14:
Sankı kendılerı bakcak :silah::silah::silah:
aynen öyle yorum yapanlara sinir oluyorum biz de 3 yıllık evliyiz istemedik ne yorum yapanlar oldu

• Beğen
Reactions: H E
Bende doğum kontrol ilacın hiç kullanmadım eşim korunuyordu sağlık acısından eşimde de bende problem yok ama 1yıldır sonuc negatif kendınızı hazır hissettiğinizde bebek düşünün tabi ama kendinizi hemen olacak diye şartlamayın vücüt strese giriyor bende hemen olur die düşünmüştüm
Aynen ben zaten seneyede dusunmem ama iste ne olur olmaz ya olmazsa daha da gecikmeyim zaman kaybetmeyim diye seneye planliyorum

Merhaba kizlar, iki senelik evliyim artik esim bebek planlari yapiyor tabi bende tertipli bir insan oldugum icin plansiz bir hamilelik istemiyorum. Onun icin maddi acidan birikim yapiyoruz ve ayrica vucudumuda hazirlamaya baslayacam su anda 59 kiloyum boy 171.
56 falan olmak istiyorum cunku hamilelikte cok kilo alirsam vermem zor olur hipotiroididen.
O kiloya yavas dusecem zaten zamanimda cok zaten ve sonra tum vitamin eksiklerimi kontrol edecem vucuduma gerekli herseyi karsilayip hamile kalmaya calisacam insallah uzunda surmez o surec. Ve sizede birkac sorum var: Siz ne gibi hazirlik yaptiniz,kac kiloyla girdiniz, dogumdan sonra kac kilo verdiniz, istahiniz cokmuydu, en cok ne cekti caniniz merak ediyorum paylasirsaniz sevinirim :KK3:

benim kadar sağlıklı beslenen var mıdır acaba? ama 8 aydır yok.hemen başlayın bunlar hep kendini oyalamaca. millet cips gazoz yiyip içip kahvaltı yaptı gebe kaldı tak diye.tabi ki sağlıklı beslenin ama olmuyor hemen olmuyor ......................................

Back