Gebeliğe Hazırlık Hamilelige bir sene onceden hazirlik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kara_deniz67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
82
41
88
28
Merhaba kizlar, iki senelik evliyim artik esim bebek planlari yapiyor tabi bende tertipli bir insan oldugum icin plansiz bir hamilelik istemiyorum. Onun icin maddi acidan birikim yapiyoruz ve ayrica vucudumuda hazirlamaya baslayacam su anda 59 kiloyum boy 171.
56 falan olmak istiyorum cunku hamilelikte cok kilo alirsam vermem zor olur hipotiroididen.
O kiloya yavas dusecem zaten zamanimda cok zaten ve sonra tum vitamin eksiklerimi kontrol edecem vucuduma gerekli herseyi karsilayip hamile kalmaya calisacam insallah uzunda surmez o surec. Ve sizede birkac sorum var: Siz ne gibi hazirlik yaptiniz,kac kiloyla girdiniz, dogumdan sonra kac kilo verdiniz, istahiniz cokmuydu, en cok ne cekti caniniz merak ediyorum paylasirsaniz sevinirim :KK3:

Merhaba kizlar, iki senelik evliyim artik esim bebek planlari yapiyor tabi bende tertipli bir insan oldugum icin plansiz bir hamilelik istemiyorum. Onun icin maddi acidan birikim yapiyoruz ve ayrica vucudumuda hazirlamaya baslayacam su anda 59 kiloyum boy 171.
56 falan olmak istiyorum cunku hamilelikte cok kilo alirsam vermem zor olur hipotiroididen.
O kiloya yavas dusecem zaten zamanimda cok zaten ve sonra tum vitamin eksiklerimi kontrol edecem vucuduma gerekli herseyi karsilayip hamile kalmaya calisacam insallah uzunda surmez o surec. Ve sizede birkac sorum var: Siz ne gibi hazirlik yaptiniz,kac kiloyla girdiniz, dogumdan sonra kac kilo verdiniz, istahiniz cokmuydu, en cok ne cekti caniniz merak ediyorum paylasirsaniz sevinirim :KK3:

Hiç kiloya felan takılma direk çalışmaya başla derim. Hemen olcak diye garanti yok sonuçta zaman kaybetme derim. Bizler hamile kalmaya çalışıyoruz mesela.. İnşallah hemen gebelik yaşarsın da sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Hemen hamişe kalamıyorsun canım ben 9 aydr istiyorum hemen başla derim öyle isteyince olmuyor

Bende dediğiniz gibi planlı bir hamilelik için önceden hazırlık yapmıştım. Sandım ki korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım. Ne yazık ki planladığım, düşündüğüm gibi olmadı. Ha belki siz hemen hamile kalacaksınız, bilemeyiz. Demem o ki bunu da hesaba katarak plan yapın.

Ben 8 9 kg verdim dedim yapayim bebis. Hic sorunum yok esim ve benim. Yumurtalarim guzel spermler saglam. 20 ay oldu bebek yok. Sen naparsan yap zamanindan once olmayacak en cok sen yipranacaksin. Birak plan falan yapma. Kilon iyi ki sen bilemezsin. Aserir cok almazsin ya da almam der 30 kilo alirsin yasamadan bilemezsin. Ben 20 ay ugrasan biri olarak ilk once bu ay git doktora adet zamani hormon baktir rahme baktir vs. Derim. Sonra istersen beklicem dersen 3 ay folik asit kullan o ara kafanı hazirla korunmayi birak. Cunku ben bu zaman diliminde yoruldum biktim uzuldum verdigin kiloyu aldim kurtaj oldum adet düzene girsin dedim bekledim... keske evlendiğim gibi korunmamis olsaydim dedim. Hayat insani baska baska sinar o yuzden plan yapma diyorum. Cunku eger planlarin tutmazsa sana senden baska uzulen olmayacak 2 kati kotu olacaksin. Insallah ilk ayda tutar ve bize oldu dersin bizde kendimiz gibi seviniriz inan.

Bende seneye düşünüyordum . Bir çılgınlık yapıp hemen yapmaya karar verdik .
Rabbım ne zaman derse ozaman olur .. :dua:

Ama tam 1 yıl önceden zararlı olan butun alışkanlıklarımı bırakmaya çalıştım .
Kola , aburcubur , şeker gibi ..
1yıldır nasıl bir iradeyse koladan ve şekerden uzak durdum .
Aburcuburda anca arkadaş ortamı olursa az bişey yıyorum :deli:

Ben 8 9 kg verdim dedim yapayim bebis. Hic sorunum yok esim ve benim. Yumurtalarim guzel spermler saglam. 20 ay oldu bebek yok. Sen naparsan yap zamanindan once olmayacak en cok sen yipranacaksin. Birak plan falan yapma. Kilon iyi ki sen bilemezsin. Aserir cok almazsin ya da almam der 30 kilo alirsin yasamadan bilemezsin. Ben 20 ay ugrasan biri olarak ilk once bu ay git doktora adet zamani hormon baktir rahme baktir vs. Derim. Sonra istersen beklicem dersen 3 ay folik asit kullan o ara kafanı hazirla korunmayi birak. Cunku ben bu zaman diliminde yoruldum biktim uzuldum verdigin kiloyu aldim kurtaj oldum adet düzene girsin dedim bekledim... keske evlendiğim gibi korunmamis olsaydim dedim. Hayat insani baska baska sinar o yuzden plan yapma diyorum. Cunku eger planlarin tutmazsa sana senden baska uzulen olmayacak 2 kati kotu olacaksin. Insallah ilk ayda tutar ve bize oldu dersin bizde kendimiz gibi seviniriz inan.
Yok canim ben ilac falan kullanmiyorum dogum kontrol hapi almiyorum belki uc ayda olur yada surer dogru bazen saglikli olsanda ugrastirir seni

Bende seneye düşünüyordum . Bir çılgınlık yapıp hemen yapmaya karar verdik .
Rabbım ne zaman derse ozaman olur .. :dua:

Ama tam 1 yıl önceden zararlı olan butun alışkanlıklarımı bırakmaya çalıştım .
Kola , aburcubur , şeker gibi ..
1yıldır nasıl bir iradeyse koladan ve şekerden uzak durdum .
Aburcuburda anca arkadaş ortamı olursa az bişey yıyorum :deli:
Daha tutmadi mi canim? Istedinmi uzak durursun canim irade meselesi :)

Bende dediğiniz gibi planlı bir hamilelik için önceden hazırlık yapmıştım. Sandım ki korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağım. Ne yazık ki planladığım, düşündüğüm gibi olmadı. Ha belki siz hemen hamile kalacaksınız, bilemeyiz. Demem o ki bunu da hesaba katarak plan yapın.
Dogru ama ben zaten dogum kontrol hapi almiyorum belki o uyuzden uc ay icinde sonuc alirim o yuzden simdi denemiyorum cunku hazir degilim

Hmm iyi ins tutmustur kiz sans iste bazilari hemen tutturuyor
Hemen olursa vardır rabbımın bir bildiği ..
Ev borcu ödüyoruz. Ocak şubat gibi biticek . Ondan sonra yapalım kafamız rahat olsun dedık :)
Ama bunu anneme falan söyleyınce zaten yıllarca bahanelerde yapmadınız 3-4 ayın hesabını mı yapıyorsunuz :D Zaten hemen olcagı ne belli . Ben torunumu görmeden mı ölücem demesıyle öne aldık :D :D
6 yıllık evliyizde :olamaz:
Artık insanlar selam vermeden önce BEBİŞ yok mu dıyorlar :KK14:
Sankı kendılerı bakcak :silah::silah::silah:

Ozaman oyle yaparim uc ay onceden hormonlari herseyi kontrol ederim folik asit alirim zamanda tasarruf ederim haklisiniz tesekkuler canim ins sizede en yakin zamanda bagislar allahim

Hemen olursa vardır rabbımın bir bildiği ..
Ev borcu ödüyoruz. Ocak şubat gibi biticek . Ondan sonra yapalım kafamız rahat olsun dedık :)
Ama bunu anneme falan söyleyınce zaten yıllarca bahanelerde yapmadınız 3-4 ayın hesabını mı yapıyorsunuz :KK70: Zaten hemen olcagı ne belli . Ben torunumu görmeden mı ölücem demesıyle öne aldık :KK70: :KK70:
6 yıllık evliyizde :olamaz:
Artık insanlar selam vermeden önce BEBİŞ yok mu dıyorlar :KK14:
Sankı kendılerı bakcak :silah::silah::silah:
Ay kiz 6 sene ama cok biz ikinci seneyi bitirdik soruyorlar bizde rahat degiliz daha kiralik ev banka borcu falan kafamiz rahat olsun bebek olunca iyi yapmissiniz bir yandan ama iste insanlar onu dusunmusuyor

• Beğen
Reactions: H E
Ay kiz 6 sene ama cok biz ikinci seneyi bitirdik soruyorlar bizde rahat degiliz daha kiralik ev banka borcu falan kafamiz rahat olsun bebek olunca iyi yapmissiniz bir yandan ama iste insanlar onu dusunmusuyor
Ben çok erken evlendım ama :D Yaşıtlarım daha yenı evlenıyor .. Bence çok doğru bır zamanda karar verdim :KK53:
Gezdim tozdum yedım içtim :KK53: sabahlara kadar oturdum :KK48:

Ama bunca şeyı yapınca , rahatlığa alışınca bebek fikri çok zor geliyodu kii bu seneye kadar . Artık sanırım bende istiyorum :anne:

Uc ay oncesinden alirim bence suan suan erken daha seneye agustos gibi istiyoruz
Herhangı bir zararı yok . Vitamın gibi düşünebilirsin muhakkak kan testlerını yaptır. Benım demır + kan değerlerim düşük çıktı :olamaz: İlac kullanııyorum içinde folik asitte var

Ben çok erken evlendım ama :KK70: Yaşıtlarım daha yenı evlenıyor .. Bence çok doğru bır zamanda karar verdim :KK53:
Gezdim tozdum yedım içtim :KK53: sabahlara kadar oturdum :KK48:

Ama bunca şeyı yapınca , rahatlığa alışınca bebek fikri çok zor geliyodu kii bu seneye kadar . Artık sanırım bende istiyorum :anne:
Vallami kac yasindasin canim simdi. Evlilik o kadar zor degil bence, bende erken evlendim ikiniz birbirinizi sevdinizmi bence guzel birsey

Back