• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelerin ilk hamilelik belirtileri...

Tam 1 yıldır bebek isteyen ve her ay hayal kırıklığı yaşayan ama şuan hamilelğinin 3. ayını bitirmek üzere olan biri olarak yazyorum.
her ay acaba hamilemiyim diye kendimi okadar çok dinliyordum ki galiba bir çok belirtiyi yaşadım.Bu siteden çok yararlandım ve birgün hamile kalırsam mutlaka bende burdaki arkadaşlara yardımcı olsun diye yaşadıklarımı yazıcam demiştim. biraz geç oldu ama uzatmadan belirtilere geçeyim.
-öncelikle yoğun bi bel ağrısı .hatta eşime bu ay hamile değilsem kesin böbreklerimde sorun var demiştim.
-akşamları üşüme özellikle ellerim buz gibi oluyordu.
-halsizlik uyuma istegi.ayakta fazla kalınca yüzüm bembeyaz oluyordu.
-sol bacağımda özellikle dizimde ağrı
-sık tuvalete gitme ama normalde de sık giderim:)
-dudağımda uçuk çıkmıştı ki adet döneminden önce sivilce sorunum bile olmazdı.
Bunlar adetten önce yaşadığım belirtiler bir de bu sitede okuduğum kelebeğin kanat çıpması hissi vardı onu da adetim geciktikten 3 gün sonra hissettim.karnımın sol tarafında bişeyler çok güçlü bi şekilde pıt pıt etti bikaç kez.
son olarak bebek beklyen herkesi okadar iyi anlıyorumki Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin diyorum.

Tam 1 yıldır bebek isteyen ve her ay hayal kırıklığı yaşayan ama şuan hamilelğinin 3. ayını bitirmek üzere olan biri olarak yazyorum.
her ay acaba hamilemiyim diye kendimi okadar çok dinliyordum ki galiba bir çok belirtiyi yaşadım.Bu siteden çok yararlandım ve birgün hamile kalırsam mutlaka bende burdaki arkadaşlara yardımcı olsun diye yaşadıklarımı yazıcam demiştim. biraz geç oldu ama uzatmadan belirtilere geçeyim.
-öncelikle yoğun bi bel ağrısı .hatta eşime bu ay hamile değilsem kesin böbreklerimde sorun var demiştim.
-akşamları üşüme özellikle ellerim buz gibi oluyordu.
-halsizlik uyuma istegi.ayakta fazla kalınca yüzüm bembeyaz oluyordu.
-sol bacağımda özellikle dizimde ağrı
-sık tuvalete gitme ama normalde de sık giderim:)
-dudağımda uçuk çıkmıştı ki adet döneminden önce sivilce sorunum bile olmazdı.
Bunlar adetten önce yaşadığım belirtiler bir de bu sitede okuduğum kelebeğin kanat çıpması hissi vardı onu da adetim geciktikten 3 gün sonra hissettim.karnımın sol tarafında bişeyler çok güçlü bi şekilde pıt pıt etti bikaç kez.
son olarak bebek beklyen herkesi okadar iyi anlıyorumki Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin diyorum.

ne güzel sağlıklı ve hayırlı evlat olur inşallahhh :16: offf benimde son 5 günüm bakalım stresler ve dinlemeler başladı umarım bende belirtileri paylaşır ve müjdeli haber veririmm :49:

kızlar merhaba haziranın 7 sinde regl oldum adetlerim 21-28 gün arasında değişiyordu.bu ay gecikeli bugün 6. günüm hiç bu kadar gecikmemişti, fakat 15-22 haziran arası tatildeydik, hava değişimi, yolculuk vs. etkilemiş olabilir mi diye düşünüyorum? adet belirtilerim her ay gebelik belirtileri gibi oluyordu. kasıklarda ağrı ,adet olmadan 1 hafta önce başlayan mide bulantısı, sürekli uyuma isteği yorgunluk göğüslerde sızlama yani gebe kalsam da anlayamacağım gibi belirtiler.şimdi yine göğüslerim 1 haftadır sızlıyor ve ağrıyor,giyinip soyunurken dahi sızlama olur uçlarında , sanki adet olmuşum gibi akıntı hissediyorum ama bakıyorum şeffaf akıntı var,bel ve sırt ağrısı var ama adet olacağım zamanda oluyordu bu, ara sırada mide bulantısı hafif gün içinde yaşıyorum.10 gündür falan inanılmaz üşüyorum geceleri, bazen gündüz de ayaklarım buz gibi oluyor,ben battaniyeyle örtünüyorum eşim pikeyle.( sadece ayak üşümesi adet öncesi de oluyordu ama bu kadar uzun sürmüyordu ve sadece ayaklarım üşüyordu şimdiyse hem ayaklarım üşüyor hem de içim üşüyor).bazen de karnımda göbek çevreme çok hafif iğne batar gibi hissediyorum.başka hiç bir belirti yok.belki psikolojiktir bunlar da ama daha önce 2-3 gün geciktiği olmuştu kan testi yaptırıyordum hep olumsuz oldu.bu kez idrar testi yapmak istiyorum bugün ama sizce erken mi? yine negatif çıkmasından korkuyorum.belki de regl olcak - olmayacak stresinden gecikiyordur diye düşünüyorum o yüzden de yapıp yoksa bile rahat olayım diyorum.bebiş te istiyorum. kafam çok karışık acaba tatilden dolayı mı gecikti diye düşünüyorum ama kaç gün gecikir ki bu kadar etkiler mi geleli 18 gün oldu.sizce ne yapmalıyım?

ne güzel sağlıklı ve hayırlı evlat olur inşallahhh :16: offf benimde son 5 günüm bakalım stresler ve dinlemeler başladı umarım bende belirtileri paylaşır ve müjdeli haber veririmm :49:

gönlüne göre olsun inşallah.
bu arada daha önce yazmayı unuttum benim için önemli bir belirtide adet başlamadan önce sanki rahmimde açılma hissediyordum ve akıntım artıyordu. ama bu sfer kesinlikle açılma hissi olmadı ve akıntım da olmadı.

kızlar merhaba haziranın 7 sinde regl oldum adetlerim 21-28 gün arasında değişiyordu.bu ay gecikeli bugün 6. günüm hiç bu kadar gecikmemişti, fakat 15-22 haziran arası tatildeydik, hava değişimi, yolculuk vs. etkilemiş olabilir mi diye düşünüyorum? adet belirtilerim her ay gebelik belirtileri gibi oluyordu. kasıklarda ağrı ,adet olmadan 1 hafta önce başlayan mide bulantısı, sürekli uyuma isteği yorgunluk göğüslerde sızlama yani gebe kalsam da anlayamacağım gibi belirtiler.şimdi yine göğüslerim 1 haftadır sızlıyor ve ağrıyor,giyinip soyunurken dahi sızlama olur uçlarında , sanki adet olmuşum gibi akıntı hissediyorum ama bakıyorum şeffaf akıntı var,bel ve sırt ağrısı var ama adet olacağım zamanda oluyordu bu, ara sırada mide bulantısı hafif gün içinde yaşıyorum.10 gündür falan inanılmaz üşüyorum geceleri, bazen gündüz de ayaklarım buz gibi oluyor,ben battaniyeyle örtünüyorum eşim pikeyle.( sadece ayak üşümesi adet öncesi de oluyordu ama bu kadar uzun sürmüyordu ve sadece ayaklarım üşüyordu şimdiyse hem ayaklarım üşüyor hem de içim üşüyor).bazen de karnımda göbek çevreme çok hafif iğne batar gibi hissediyorum.başka hiç bir belirti yok.belki psikolojiktir bunlar da ama daha önce 2-3 gün geciktiği olmuştu kan testi yaptırıyordum hep olumsuz oldu.bu kez idrar testi yapmak istiyorum bugün ama sizce erken mi? yine negatif çıkmasından korkuyorum.belki de regl olcak - olmayacak stresinden gecikiyordur diye düşünüyorum o yüzden de yapıp yoksa bile rahat olayım diyorum.bebiş te istiyorum. kafam çok karışık acaba tatilden dolayı mı gecikti diye düşünüyorum ama kaç gün gecikir ki bu kadar etkiler mi geleli 18 gün oldu.sizce ne yapmalıyım?

Kızlar dün akşam idrar testi yaptım,çift çizgiyi gördüm Allah'a şükür, bugün de emin olmak için kan testi yaptırıcam kısmet olursa... :) dua edin benim için..

Ben 13 aydir evliyim, sizlere azerbaycandan yaziram. Cocuk cok istiyorduk esim kendisi doktor. Haziran 13 son adetim oldu. Tatile gidecikdik diye hic bebek haqqinda dusunmurduk bile, adetime 2gun kalib bu gun esimle ish yerine gitdik TSH hormonum yukari oldugu ucun kan testi verdik dedik bi sadece hamileliyi kandada yoklayak, cavaplar cikdi hic inanilir gibi diyil kan testi pozitiv gosterdi sevincimizden sasirmisdik resmen, biz ne zaman normel iliskide oldukda bu gerceklesdi. su an bu haberi ESIM BEN birde ARKADASLAR sizler bilirsiniz. BELIRTIME GELINCE 10gun gibi olar goguslerimde agri basladi genelde hic boyle agri yasamadim, 1hafta olurda kabizlikdan eziyyet cekiyorum su anda oyle, bide kendimi cook yorgun ezgin gibi hiss ediyordum ama bu aralar kilo vermisim yeqin tansiyonum dusubde o yuzde deyib yuzerinden keciyordum. ESIMLE coook mutluyuz. RABBIM BU SEVINCI HER BIR ANA OLMAQ ISTEYEN KADINLARA YASATSIN!!!!!

Günaydın kızlar,
Cemrecik hayırlı olsun canım, senin gibi tüm isteyenler de biran önce bu duyguyu yaşar inşallah..
Gelelim belirtilere;
-Göğüs ağrısı ve şişkinlik ama zaten her regl öncesi göğüs şişkinliği ve ağrısı olduğu için buna pek takılmamıştım.
-En belirgin belirtim regl olmama ortalama 7-10 gün vardı ve benim göbeğin alt kısımları yani kasık bölgemde gerilme, çekilme hissi oluştu, sanki derimi çekip esnetiyorlardı tam olarak böyleydi. (gebelik olşunca rahim büyümeye başladığından böyle oluyormuş ama nedense benim ilk günden olmaya başladı)
-Regl olmama 3 gün kala regl sancısı çekmeye başladım, karın ve bel ağrısı heran olacakmışım gibiydim ama olmadım:)
-Göğüs uçları acıyor ama çok feci ama tam olarak kesinleştikten öncemiydi yoksa sonramıydı hatırlamıyorum ama sanki kesinleştikten sonra acımaya başladılar ve kahverengi bölge koyulaşmaya başladı, şimdi rengi koyu, hala çok şiş, hala acıyan ve koyu renkli göğüslere sahibim:1:
-3-4 gün geçtikten sonra test alıp yaptım ve iş çıkışı yapmıştım öyle sabah ilk idrar falan değildi ikinci silik çizgiyi gördüm ve testi wc aynasının önüne bıraktım. Eşim işten geldi lavaboya gitti bu ne dedi bende kutusu bak orada ne yazıyor üstünde dedim:)
Böyle işte şuan 20. haftamın son gününü yaşıyorum bebişim erkek, ciciler almaya başladık ona, arada vurup hissettiriyor hatta eşimin kulağına attığı ilk tekmeyle babasıyla tanıştırdı kendini. Eşime beni üzme sakın oğlum seni döver diye şakalar yapıyorum.
Allah isteyen herkese nasip etsin.

canım sen yazalı çok olmuş ama ben şimdi okudum sendeki bi belirti bendede vr göbeğin alt kısmında gerilme çekilme demişsin yaa bendede adetime 10 gün kala göbek deliğimde ve aşağısında bi ip varmışta dikleşince çekiliyomuş gibi bi ağrılarım oldu resmen sanki içerden bişeyi geriyolar gibi.. sonra sabahındada sağ kasığımda batma oldu ama çok değil akşamınada sağ kasığımda batma olduu.. bide gerilme hissinden 1 gün öncede 2 3 damla açık kahverengi akıntım gelmiştii.. sendede bunlar oldumu merak ettim bende gerilme hissine baktığımda rahimin büyümesinden olur 20.haftalarda falan yazıyodu oyüzden umutlanmamıştım.. yazarsan çok makbule geçerr.. =))

canım sen yazalı çok olmuş ama ben şimdi okudum sendeki bi belirti bendede vr göbeğin alt kısmında gerilme çekilme demişsin yaa bendede adetime 10 gün kala göbek deliğimde ve aşağısında bi ip varmışta dikleşince çekiliyomuş gibi bi ağrılarım oldu resmen sanki içerden bişeyi geriyolar gibi.. sonra sabahındada sağ kasığımda batma oldu ama çok değil akşamınada sağ kasığımda batma olduu.. bide gerilme hissinden 1 gün öncede 2 3 damla açık kahverengi akıntım gelmiştii.. sendede bunlar oldumu merak ettim bende gerilme hissine baktığımda rahimin büyümesinden olur 20.haftalarda falan yazıyodu oyüzden umutlanmamıştım.. yazarsan çok makbule geçerr.. =))

reglime daha 6 7 gün var canım bugün doktora gittim folik asit başliyim diye alttan ultrasonla baktı ama daha bişey gözükmez dedi artık yoktuda öylemi dedi bilmiyorum folik asiti yazdı gönderdii.. dün gece sol kasığım çok ağrıdı bacağıma bile vurdu hatta böyle hep sızı halindeydii.. bi ara sağ kasığımada vurduu.. benim adet sancılarım adet olduğum gün başlar geneldee..

reglime daha 6 7 gün var canım bugün doktora gittim folik asit başliyim diye alttan ultrasonla baktı ama daha bişey gözükmez dedi artık yoktuda öylemi dedi bilmiyorum folik asiti yazdı gönderdii.. dün gece sol kasığım çok ağrıdı bacağıma bile vurdu hatta böyle hep sızı halindeydii.. bi ara sağ kasığımada vurduu.. benim adet sancılarım adet olduğum gün başlar geneldee..

Arkadaşlar merhaba 2 ağustos ta rahim filmi çekildi çok şükür bişey çıkmadı 2 tüpümde açıktı doktor bana antibiyotik verdi sadece 1 kere içtim.başka kullanmadım.temmuz 25 en son adet olmuştum ama bugün ayın 30 hala adet olmadım eşimle sadece 1 kere korunmadık ama diğerlerinde korunduk o ay içinde ama şuan bile hala adet olacakmışım gibi kasıklarım batıyor gazım çok offff sizce hamile olma şansım varmı adetim 6 gün geçti....

merhaba canlarım ben yeni üyeyim buraları okumaktan artıkk burasız yapamıyorum üye olmak yeni nasip oldu... bn her ay kendimi gebe gibi hissetmekten gebelik testlerinden yoruldum. bu ay ilk defa göğüslerde belirtiler adetten 3 4 gün sonra başladı adetime şuan 1 hafta var ama sancılarım cok cogaldı bnm gibi olup hmile oldugunu öğrenen var mı

bu benim ikinci gebeliğim. hiç belirti yaşamadım. vücudumda alerji olmuştu, cildiyeci kadın doğum uzmanına görün gebelik şüphen varsa ona göre ilaç yazayım dedi o sayede öğrendim gebe olduğumu ancak çok şaşırdım. beta hcg çok yüksek şuan. öyleki vajinal ultrasonla ancak görünür dedikleri dönemde karından ultrasonla göründü kese buna rağmen 2 gündür bulantı hissim başladı başka belirti yok. belirti aramayın en kesin belirti kan testinde pozitifi görmektir bence

bu benim ikinci gebeliğim. hiç belirti yaşamadım. vücudumda alerji olmuştu, cildiyeci kadın doğum uzmanına görün gebelik şüphen varsa ona göre ilaç yazayım dedi o sayede öğrendim gebe olduğumu ancak çok şaşırdım. beta hcg çok yüksek şuan. öyleki vajinal ultrasonla ancak görünür dedikleri dönemde karından ultrasonla göründü kese buna rağmen 2 gündür bulantı hissim başladı başka belirti yok. belirti aramayın en kesin belirti kan testinde pozitifi görmektir bence

herkesteki belirti farklı oluyor bende her ay belirtileri okuyup kendimde arıyordum
ama bende hiç belirti olmadı halada hiçbişeyim yok ne bulantım ne tiksinmem ne ağrı ne sızı. herşeyim eskisi gibi.

Allah bağışlasın canım çocuklarınıı.. alerjin nasıl bişeydi neyle ilgiliymiş merak ettim hamileliklemi ilgiliymişş..

Allah bağışlasın canım çocuklarınıı.. alerjin nasıl bişeydi neyle ilgiliymiş merak ettim hamileliklemi ilgiliymişş..

canım ilk gebeliğimde 11 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. onu Allah benden çok sevdi aldı inşallah bunu bana bağışlar. alerjim önce sırtımda başladı sonra kırmızı kabarık nokta şeklinde yayıldı her tarafıma. alerji için karaciğer enzimi falan her test yapıldı ama alerjiye neden olacak bir şey bulamadılar. doktorda anlayamadı zaten ne olduğunu. her tarafım kabarmıştı. 1 hafta sonra kendiliğinden geçti. gebelikle ilgili mi bilmiyorum canım ama gebelik alerjisi son 3 ayda çıkarmış.

canım ilk gebeliğimde 11 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu. onu Allah benden çok sevdi aldı inşallah bunu bana bağışlar. alerjim önce sırtımda başladı sonra kırmızı kabarık nokta şeklinde yayıldı her tarafıma. alerji için karaciğer enzimi falan her test yapıldı ama alerjiye neden olacak bir şey bulamadılar. doktorda anlayamadı zaten ne olduğunu. her tarafım kabarmıştı. 1 hafta sonra kendiliğinden geçti. gebelikle ilgili mi bilmiyorum canım ama gebelik alerjisi son 3 ayda çıkarmış.

bu bebişinle çok mutlu bi ömür geçirirsin inşallahh canımm.. benimde vücudumda sinek ısırıkları gibi kırmızı kabarcıklar çıktı bi gecede oldu hemde ve çok acayip kaşınıyo.. biz bu ay bebek denedikte acabamı dedim 5 gün önce doktora gittim gerçi alttan baktı bişey olsada gözükmez daha dedi adetime 10 gün vardı çünkü ama o bişey görmedii şimdide 5 gün varr adetimee..

ben hiç hamilelik belirtisi yaşamadım adet günüm geldiğinde adet ağrım oldu 2- 3 gün boyunca ben adet olacam sanmıştım ama olmadı dediğim gibi hiç belirti olmadı akıntı diyolar şimdi 10 haftalık hamileyim hala akıntı yok ne mide bulantısı ne bel ağrısı ne aşerme halsizlik ise her zamn var olan halsizlik derim ki size belirtilere takılmayın bende burayı hep okuyordum ben de de olur zannettim ama olmadı

benim adet gun um geldı ama sancılarım yoktu her zamn olmasına ragmen adet olacagım gun den basladı gece 2 saatte bır ıdrara cıkmaya baslamıstım ve ruyalarımda bıle tuvalet goruyordum yatagı ıslatıcam dıye cok korktum hatta :) 2. olarak aksam hava kararmadan gozlerımın ustune agırlık gelıyordu cok uyku halı, 3. gögüslerimin uclarında acıma , ve yemeklerden tiksinti az yeme ve cabuk acıkma. Benim bu şekilde arkadaşlar :)

bendede hiç belirti olmadı.
sadece adet olmam gereken günde sol kasığıma bir ağrı girdi.Adet ağrısından farklıydı.
Onun dışında hiç belirti yaşamadım :31:

Back
X