Hamileleikte anksiyete panik atak okb

gyulche

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
695
157
33
32
Nasil basa cikiyorsunuz korkularinizla ataklarinizla ilk bebeyimi ilerleyen aylarimda kaybetim icin bu hamilelimde biraz daha stresliyim ilkinde cok agir ataklar gecirmistim bundan daha az gibi ama daha cok yeni neler yapiyosunuz

7 aylık hamileyim ve panik atağım var ... senelerdir var yeni değil . İlk zamanlar bilmediğim için hep hasta oluyordum sonra öğrendiğimde araştırmaya başladım kriz anlarında biriyle konuşmak birşeyler okumak canlı müzik dinlemek kafa dağıtıyor... asla öne eğilip geçmesini bekleme beyin daha çok panik oluyor o pozisyonda ... ve ben hamile olmama rağmen dideral kullanıyorum çarpıntı nefes darlığı ve titreme olmayınca düşünce krizleri de azalıyor... doktorum kullanabilirsin dedi normalde gümde bir tane içerdim ama hamileyim diye sabah uyanır uyanmaz yarım içiyorum oda etki ediyor

Ben ilac icmeye korluyorum ilk bebeyimi douma birkac ay kala kaybetim ilkinde hastanelerde yatim yani bobreklerim agirdi icin enfeksiyon felan denildi ve antobiyotik le agri kesivi yapildi bilmiyorum ondan oncesindede hamile.kalmadan once karnim agriyor diye doktora gitmistim ayni ay da hamileymisim doktor hamilelik gozukuyor ama bebek yok demisti karnin agrisi icin birsuru ilac ictim omu etkiledi diyorum herseyden korkuyorum simdide kanamam oldu icin ilac verdiler onu da icmeden arastirdim birsuru insan icmis rahatladim aspirin verildi kanimda pihtilasma yok ama her ihtimale karsi iciyorum herseyden korkuyorum

Bebek kaybı yaşamak sana daha büyük travma olmuş ama bu atakları azaltmak için birşey yapmalısın .. doktoruna dideral i sor .
Bu stres bebeğine daha kötü İnan ki stresten daha şok etkileniyorlar ilaçtan ziyade. Ve birde şu var eğer faydası zararından çoksa ne olursa olsun doktorlar sakınca görmeden veriyorlar .. ilk doktorum psikoloğa sormalısın o karar verecek demişti dideral için. İlk iki ay içtim sonra bıraktım . Hep hastaydım zaten bulantılar kokular o yüzden dideral e ihtiyacım olmadı o dönem. Sonra bulantılar azaldıkça titreme çarpıntı başladı hep hasta yaptı beni yine. En son bir hafta nefes darlığı yaşadım uykularımdan uyandım boğularak . O hafta peritanolog ile görüştüm ve söyledim dedim nefes darlığı yaşıyorum aşırı korkuyorum tam konuşacaktı dedim panik atak var bende oo dedi başka ne sebep arıyorsun ilacını içebilirsin dedi
Sonra kendi doktoruma gittim oda kullanabilirsin dedi.
Sende doktoruna danış durumunu anlat mutlaka

Zaten 3 cu ayima girdimde gidicam kismetse ben bulgaristanliyim o ilactan burda varmi bilmiyorum ilk hamilelim 3 ay cok kotuydu sonra cok iyidim hic atak gecirmedim hastanelerede yatim halde hic ataklarim olmamisti ilkinde daha cok atak geciriyodum bunda biraz daha kontrol edebiliyorum ama ilerleyen aylarda cok lazim olucak yine aynisini yasamaktan korktum icin buyuk ihtimale kulanicam

En güzel kontrol bunun beyninin oyunu olduğunu kabullenmekle başlıyor .. atak geldiğinde birini ara konuş ne konuştuğun önemli değil kafa dağıtmak maksat beta film Aç izle

Zaten counlukla oyle yapiyorum burayada yaziyorum hatta konusmak yalbiz olmadimi bilmem.iyi ama bazen oyle bi geliyo ki ne de yapdam olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…