• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olup alerjik rinit rahatsızlığı olan var mı bu süreci nasıl geçirdiniz?

duygusal9191

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2023
73
42
3
33
7 haftalık hamileyim tüp bebekle hamile kaldım alerjik rinitim yıllardır levokast kullanıyorum ama hamileliğimden dolayı doktorum bütün alerji ilaçlarını yasakladı çok zorlanıyorum sadece tuzlu suyla burnumu yikamami söyledi onunda faydası olmuyor çok çaresiz kaldım benim gibi olan var mı?

7 haftalık hamileyim tüp bebekle hamile kaldım alerjik rinitim yıllardır levokast kullanıyorum ama hamileliğimden dolayı doktorum bütün alerji ilaçlarını yasakladı çok zorlanıyorum sadece tuzlu suyla burnumu yikamami söyledi onunda faydası olmuyor çok çaresiz kaldım benim gibi olan var mı?
Nefes alamadigim zamanlarda otrivine kullandim ben ama cok az kullandim bi kac kez ozellikle hamileligin ilk 3 ayinda cok yogun yasadim alerjimi. Sonra eczaneden hamileler ve bebeklerinde kullandigi bi sprey varmis ondan aldim geceleri rahatlatiyodu beni . 2. 3 aylık donemi gayet rahat geciriyorum cok şükür. Tuzlu suyun hic bir faydasini gormedim aksine burun icindeki etleri dahada sisiriyor ben şırıngaya cekiyodum tuzlu suyu mahfediyodu beni sonrasinda hepten nefes alamiyordum .

Aldigim sprey bitkiseldi portakal biseysi falan varmis icinde hala yatagimin basucunda durur

Nefes alamadigim zamanlarda otrivine kullandim ben ama cok az kullandim bi kac kez ozellikle hamileligin ilk 3 ayinda cok yogun yasadim alerjimi. Sonra eczaneden hamileler ve bebeklerinde kullandigi bi sprey varmis ondan aldim geceleri rahatlatiyodu beni . 2. 3 aylık donemi gayet rahat geciriyorum cok şükür. Tuzlu suyun hic bir faydasini gormedim aksine burun icindeki etleri dahada sisiriyor ben şırıngaya cekiyodum tuzlu suyu mahfediyodu beni sonrasinda hepten nefes alamiyordum .
KBB a gittim bana da otrivine verdi ama yine de doktoruna sormadan alma dedi sordum doktorum ona da izin vermedim napicam bilmiyorum

KBB a gittim bana da otrivine verdi ama yine de doktoruna sormadan alma dedi sordum doktorum ona da izin vermedim napicam bilmiyorum
Evet ben eczaciya otrivine sıktım dedim adam sakın dedi kullanmayin dedi ama benim tup bebek doktorum gebeligin en basinda arada bi cok sık olmamak sartiyla kullanabilirsin dedi. Bu arada hamilelerin kullandigi spreyler var bence kullanabilirsiniz . Doktorunuzun vermesi lazimdi aslinda cunku nefes alamamak daha kotu

Bende şu an 13+3 haftalık hamileyim. alerjim inanılmaz kötü durumda özellikle bu 2-3 gündür nefes alamayacak hale geldim hapşırmaktan artık nefes alamamaya boğazım şişmeye ve kulaklarım ağrımaya başladı ilk başından beri bu şekildeydi ilk 12 hafta ilaç içmemeye çalıştım ama süreç nefessiz kalmaya kadar gidince mecbur bir kaç kere içtim. Bugün doktoruma sordum bilaxten kullanıyorum normalde kullanabilir miyim diye b kategorisinde bir ilaç kullanabilirsin yine de çok kullanmamaya çalış dedi ama benim alerjim ilaçsız burun spreyleriyle ya da doğal yollarlq geçecek düzeyde bir alerji değil daha öncesinde aşı tedaviside gördüm bu hafiflemiş hali şu an ama maalesef mecburen kullanıyorum. Kuzenimde benim gibiydi bebeği gayet sağlıklı şu an

Merhaba nasıp oldunuz düzeldiniz mi bende kötüyüm bogazım kuru genzim akıyor dışarı çıkınca alerjim tutuyor iyice tıkanıyorum hgeceleri kuruluktan uyuyamıyorum tıkanıyor sizinde böylemlydi doğum nasıl yaptınız sorun yaşadınız mı doğumdan sonra geçti mi ne kadar sürede geçti düzeldi

Bilaxten iyi alerji yapmadı size benim bogazımı kuruttu uyuku kaçırıp titremeye soktu vücudumu

Nasorinse tuzuyla mı tuzlu su hazırlıyorsunuz? Çok işe yarıyor aslında. Bi de mentol kokular nane yağı gibi koklamak iyi geliyor. boğazda kuruluk olunca da naneli olips

Back