HAnımlar selam. Hamile kalabilir miyim? Hamile miyim? Tüp benek tutar mı? Üçüncü gün embriyosu mu beşinci gün embriyosu mu? ..... 1 buçuk senelik evliliğim de kafayı yemek üzere olduğum soruların birkaçı... çok şükür gebeyim :) Allahım isteyen herkese nasip etsin. Tüp bebekle hamile kaldım, eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği sorunu vardı. İlk tüp bebek denememde tuttu çok şükür. 15+4’teyim şuan. Her şey çok güzel ilerlerken ikili test belasına bulaştık. Zaten konu açmıştım, doktorun soruş şekli işkillendirmişti.
Testi 12+6 da yaptırdık. Sonucu bir hafta sonra aldığımızda içimdeki sıkıntının boşa olmadığını anladım. Sarı alandaydım. (Cutt of değerinin altında yaş riskinin üzerinde) yaşım 23. Doktor çok riskli hemen yurtdışına kan ya da amniyosentez dedi. Ben de amniyosentezin zararlı olduğunu duyduğumu doğru olup olmadığını sordum evet zararlı düşük yapabilirsin dedi. Tabii ki kabul etmedim. Hemen bize bir şirket ismi verdi. Bunu arayın görüşün sonucu bana onlar bildirecekler dedi. Yalnız bir de testte bebek yüzü yukarı bakmadığı için doktora burun kemiğini göremediğinden nasal bone bilinmiyor yazıyor. Ama doktora sonuç için gittiğimde ben gördüm burun kemiği normal dedi. Bu da çok işkillendirdi beni.
Doktordan çıktıktan sonra ben hemen eşime başka bir doktor görüşü alalım dedim.
Medicalparka gittik. Sağolsun oradaki doktor bu sonucun sadece oran olduğunu kesin olmayacağını, çocuğun en ufak serçe parmağında bile eğrilik olsa bu testin pozitif çıkacağını söyledi. Ultrasonda tek tek organlarını gösterdi eşimle birlikte izledik. Karaciğer, mide, böbreklerde büyüme var mı? Kafa tasında su toplanmış mı? Omurilik normal mi? Hepsine baktı. Gayet sağlıklı gözüküyor dedi. Ve erkek dedi. Boyun ve burun da normalmiş. İlk kez bebeğimi bu kadar uzun ve güzel görebildim :) üniversite hastanesinde kendi doktorum bi saniye içinde gösterip ultrason kağıdını veriyor insanın eline. İkinci doktor bu yurt dışına kan gönderme olayını kesinlikle önerdi. O doktoran çıktıktan sonra biraz rahatladım. Gidip kan verdik bi klinikte sonuç 26sına kadar çıkacak. Sizin de tecrübelerinizi dinlemek istedim. Nolur biraz moral olun bana. Herkes çevremde bu şekilde sonucu olup da normal doğan çok diyor.
Şimdi görüntü olarak atıyorum testimi.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.Eki Görüntüle 2588468 Eki Görüntüle 2588468
Allah razı olsun cevap verdiğiniz için. Ne olursa olsun Allah izin verirse doğurcağım tabii ki. Ama işte bi rahatsızlığı olmasını kim ister ki evladının. 26sına kadar gözüme uyku girmeyecek gibi.... Allah kimseye bu stresi yaşatmasın inşallah.İkili test sonuçları genelde riskli çıkıyor, zaten bu sonuçlar bir risk değerlendirmesi oluyor, kesinlik içermiyor. Sonuçları bu şekilde çıkıp, sağlıklı doğan o kadar çok bebek var ki... Detaylı ultrasonda da bir sorun görülmemiş zaten, içinizi ferah tutmaya çalışın..
Genetik test sonuçlarınız çıkana kadar zor bir süreç geçireceksiniz anlayabiliyorum ama başka şeylerle meşgul olun, anne olmuş bebek alışverişi yapan youtuberlerı filan izleyin, bebek eşyaları bakın, ya da film vs izleyin yani kafanızı meşgul edin...
Şu da var; sonuçlar ne çıkarsa çıksın o sizin bebeğiniz olacak ve herşeyi kontrol altına alamıyoruz maalesef, hayat bize sunarsa onu yaşıyoruz.. Siz sadece iyi şeyler düşünün iyi olsun... Sağlıcakla kalın..
İstanbuldaysanız prof dr recep has şiddetle öneririm. Benimki de yüzünü dönmüyordu karnıma belli yerlere baskı yaparak pozisyon bile değiştirdiHAnımlar selam. Hamile kalabilir miyim? Hamile miyim? Tüp benek tutar mı? Üçüncü gün embriyosu mu beşinci gün embriyosu mu? ..... 1 buçuk senelik evliliğim de kafayı yemek üzere olduğum soruların birkaçı... çok şükür gebeyim :) Allahım isteyen herkese nasip etsin. Tüp bebekle hamile kaldım, eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği sorunu vardı. İlk tüp bebek denememde tuttu çok şükür. 15+4’teyim şuan. Her şey çok güzel ilerlerken ikili test belasına bulaştık. Zaten konu açmıştım, doktorun soruş şekli işkillendirmişti.
Testi 12+6 da yaptırdık. Sonucu bir hafta sonra aldığımızda içimdeki sıkıntının boşa olmadığını anladım. Sarı alandaydım. (Cutt of değerinin altında yaş riskinin üzerinde) yaşım 23. Doktor çok riskli hemen yurtdışına kan ya da amniyosentez dedi. Ben de amniyosentezin zararlı olduğunu duyduğumu doğru olup olmadığını sordum evet zararlı düşük yapabilirsin dedi. Tabii ki kabul etmedim. Hemen bize bir şirket ismi verdi. Bunu arayın görüşün sonucu bana onlar bildirecekler dedi. Yalnız bir de testte bebek yüzü yukarı bakmadığı için doktora burun kemiğini göremediğinden nasal bone bilinmiyor yazıyor. Ama doktora sonuç için gittiğimde ben gördüm burun kemiği normal dedi. Bu da çok işkillendirdi beni.
Medicalparka gittik. Sağolsun oradaki doktor bu sonucun sadece oran olduğunu kesin olmayacağını, çocuğun en ufak serçe parmağında bile eğrilik olsa bu testin pozitif çıkacağını söyledi. Ultrasonda tek tek organlarını gösterdi eşimle birlikte izledik. Karaciğer, mide, böbreklerde büyüme var mı? Kafa tasında su toplanmış mı? Omurilik normal mi? Hepsine baktı. Gayet sağlıklı gözüküyor dedi. Ve erkek dedi. Boyun ve burun da normalmiş. İlk kez bebeğimi bu kadar uzun ve güzel görebildim :) üniversite hastanesinde kendi doktorum bi saniye içinde gösterip ultrason kağıdını veriyor insanın eline. İkinci doktor bu yurt dışına kan gönderme olayını kesinlikle önerdi. O doktoran çıktıktan sonra biraz rahatladım. Gidip kan verdik bi klinikte sonuç 26sına kadar çıkacak. Sizin de tecrübelerinizi dinlemek istedim. Nolur biraz moral olun bana. Herkes çevremde bu şekilde sonucu olup da normal doğan çok diyor.
Maalesef samsundayım. İkinci gittiğim doktor da karnıma bazı hareketler yaptı ama bir türlü dönmedi yukarı. Bayağı uğraştı. Ama gördüm ben burun kemiğini dedi. Bilmiyorum çok korkuyorum.... herkes doktor değiştirip kafa karıştırma diyor.... elimden gelse bin doktora aynı anda giderim.İstanbuldaysanız prof dr recep has şiddetle öneririm. Benimki de yüzünü dönmüyordu karnıma belli yerlere baskı yaparak pozisyon bile değiştirdi
Anladım verdiğim ufak bir örnekti. Cerrahpaşada kürsüsü olan ders veren bir hocadır kendisi googlea yazınca demek istediğim kişiyi anlarsın. En azından belki amniyosentez olmadan bişeyleri anlayabilir demiştim. Benim 2. Gebeliğim suan baska sehire tayin olduk ancak yine ona gidceğimMaalesef samsundayım. İkinci gittiğim doktor da karnıma bazı hareketler yaptı ama bir türlü dönmedi yukarı. Bayağı uğraştı. Ama gördüm ben burun kemiğini dedi. Bilmiyorum çok korkuyorum.... herkes doktor değiştirip kafa karıştırma diyor.... elimden gelse bin doktora aynı anda giderim.
Canım arkadaşımın kardeşi için %99 down sendromlu dendi arkadaşım 25 yaşındaydı annesi hamile olduğunda . Annesi ben aldırmam ne gelirse Allah tan dedi bebeği dünyaya getirdi ve bebek çok sağlıklı şuan 1 buçuk yaşında hiç bir sorunu yok. Çok zor bi süreç seni çok iyi anlıyorum.Allah yardımcın olsun. Aldırmayı düşünmüyorsan bu testlere gerek yok hem sen hem bebeğin strese girmesin boşuna
Amin canım. Ultrason da down lu olsa ense ve baş çevresinden anlıyorlarAldırmayı kesinlikle düşünmüyorum ben de ne gelirse Allahtan diyorum. Çok pişmanım test yaptırdığıma ultrasonda her şey normal mi görsem yeterdi. Çok pişmanım.... Allah kimseye yaşatmasın bu sıkıntıları.
Normal diyorlar ama işte.... zor sahip olduk kolay kaybederiz gibi geliyor. Hala inanamıyorum hamile olduğuma. Sanki her an bi şey olacak gibiAmin canım. Ultrason da down lu olsa ense ve baş çevresinden anlıyorlar
Bol bol kuran oku Allah'ın izniyle rahatlarsın. Mesela bebeğin için hariç indirmeye çalış. Mevlidin de duasını yaparsınNormal diyorlar ama işte.... zor sahip olduk kolay kaybederiz gibi geliyor. Hala inanamıyorum hamile olduğuma. Sanki her an bi şey olacak gibi
Zaten o şekilde ayakta duruyorumBol bol kuran oku Allah'ın izniyle rahatlarsın. Mesela bebeğin için hariç indirmeye çalış. Mevlidin de duasını yaparsın
canım tesadüfen okudum yazını, ben geç sahip oldum oğluma ve bu korkuları çok yaşadım yaşımdan ötürü. öncelikle evladını ne olursa olsun kabul ediyorsan aklını boşalt ve hamileliğinin tadını çıkar. bu korkularını, üzüntülerini o hissediyor unutma.onu ne kadar çok istediğini düşün ve kalbini ferah tut.HAnımlar selam. Hamile kalabilir miyim? Hamile miyim? Tüp benek tutar mı? Üçüncü gün embriyosu mu beşinci gün embriyosu mu? ..... 1 buçuk senelik evliliğim de kafayı yemek üzere olduğum soruların birkaçı... çok şükür gebeyim :) Allahım isteyen herkese nasip etsin. Tüp bebekle hamile kaldım, eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği sorunu vardı. İlk tüp bebek denememde tuttu çok şükür. 15+4’teyim şuan. Her şey çok güzel ilerlerken ikili test belasına bulaştık. Zaten konu açmıştım, doktorun soruş şekli işkillendirmişti.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Böyle korkuları rabbim kimseye yaşatmasın inşallah.canım tesadüfen okudum yazını, ben geç sahip oldum oğluma ve bu korkuları çok yaşadım yaşımdan ötürü. öncelikle evladını ne olursa olsun kabul ediyorsan aklını boşalt ve hamileliğinin tadını çıkar. bu korkularını, üzüntülerini o hissediyor unutma.onu ne kadar çok istediğini düşün ve kalbini ferah tut.
hayat neler yaşatıyor insana ömür boyunca daha dünyaya gelmeden negatif düşünme.
testlere gelince aslında onlar sayıları alıp bir olasılık çıkartıyor. yaş,hastalıklar, ölçüler bilgisayara giriliyor ve oran veriyor yani kesinliği yok. özel klinikler kan testi ile bunu netlestiriyor ki sen bunu vermişsin.insallah da güzel haberler alırsın ama sonuç ne olursa olsun o senin ve eşinin kanımdan,canından bir parça Allah'ın emaneti bunu unutma.
doktor konusunda da bence daha pozitif ve çözüm odaklı birini bul...
dilerim güzel bir hamilelik geçirir ve oğlunu kucağına alırsın
içini ferah tut Rabbim herşeyin hayırlısını versin. inşallah sağlıkla oğlunu kucağına alırsın ve bunlar forumda konuşulmuş konu olarak kalır ama ne olursa olsun herşey moral unutma.sen şimdi ona sadece kan vermiyorsun canından ne yaşarsan onu da veriyorsun.ne kendini ne de bebeğini üzme.Cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Böyle korkuları rabbim kimseye yaşatmasın inşallah.zaten tüp bebek tuttu mu tutacak mı stresi beni yaşlandırdı. Yaşım 23, 33 hissediyorum. Bu olayla da bi 10 yıl daha yaşlandım. 26sına kadar vakit nasıl geçer bilmiyorum. Ne olursa olsun Allah izin verdiği sürece doğuracağım. Allah’ın verdiği canı nasıl alabilirim, gördüm kalp atışını, ellerini, bacaklarını... nasıl kıyabilirim ki.... inşallah güzel sonuçlar bekliyordur beni... en kısa zamanda da dediğiniz gibi doktorumu değiştireceğim inşallah.
sağlıkla kucağına al inşallahBenim gibi başına böyle bir şey gelip de konu konu gezen varsa bu konuya denk gelirse eğer; yaptırdığımız genetik testten hiç bi şey çıkmadıboşuna hamileliğinizi zehir etmeyin. Şimdi ki aklım olsa doktor “yaptırmak ister miydin ikili testi?” Dediğinde “hayır” derdim. Zaten aldırmayacağım , niye yaptırdım ki....
Amin inşallahsağlıkla kucağına al inşallah