• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olmak isteyenler, bebeğimizin sağlıklı olması için neler yapıyoruz, paylaşalım

Merhaba arkadaşlar, ben maalesef bir düşük yaşadım.
Ve korunma sürem doldu, şu an yeniden bebek istiyorum artık.
Yaşadığım acı tecrübeden dolayı da korkularım var..
O yüzden en başta bebeğim için stresden uzak durmaya çalışıyorum, yapabildiğim ölçüde de kendimi rahat tutmaya..Çünkü korktukça stresim artıyor, bu da en zararlı şey bebek için neticede...
Bunun dışında ben de kan pıhtılaşması tespit edildiği için, bebek aspirini kullanıyorum iki aydır, iki ay kullanıp öyle hamile kalmamı söylemişti doktorum.
Ayrıca folicplus ı kullanıyorum gene iki aydır.
Geçen gebeliğimde sigarayı hamile olduğumu öğrendiğimde bırakmıştım, yani ilk dört hafta içmiştim.. Bu hatayı bu sefer yapmıyorum.
Alkol almıyorum.
Bunun dışında yaz da geldi bol bol meyve yemeye çalışıyorum (pek sevmem ama alışıyorum işte)
Süt, yoğurt tüketiyorum bolca.
Saçlarımı tam olarak kendi rengine boyattım.. Çünkü doktorum hamilelikte ne kadar bitkisel falan deseler de kesinlikle saç boyatma demişti geçen sefer. Bu nedenle doğal halime de döndüm, dipler çıkıp çirkin olmasın ama dimi:)))
Başka da şu an aklıma bişey gelmiyor bence en önemlisi elbette vitaminlerimizi alalım, kontrollerimizi yaptıralım ama en çok elimizden geldiğince stresten uzak duralım.
Bu ay ilk ayım korunmadığım, inşallah buradan hamileyim haberini vermek de Haziran ayında nasip olur:))
Herkese gönlünün istediğini versin allahım, sağlıklı, akıllı bebişlerimiz uğurlarıyla gelsin inşallah:)

Merhaba arkadaşlar, ben maalesef bir düşük yaşadım.
Ve korunma sürem doldu, şu an yeniden bebek istiyorum artık.
Yaşadığım acı tecrübeden dolayı da korkularım var..
O yüzden en başta bebeğim için stresden uzak durmaya çalışıyorum, yapabildiğim ölçüde de kendimi rahat tutmaya..Çünkü korktukça stresim artıyor, bu da en zararlı şey bebek için neticede...
Bunun dışında ben de kan pıhtılaşması tespit edildiği için, bebek aspirini kullanıyorum iki aydır, iki ay kullanıp öyle hamile kalmamı söylemişti doktorum.
Ayrıca folicplus ı kullanıyorum gene iki aydır.
Geçen gebeliğimde sigarayı hamile olduğumu öğrendiğimde bırakmıştım, yani ilk dört hafta içmiştim.. Bu hatayı bu sefer yapmıyorum.
Alkol almıyorum.
Bunun dışında yaz da geldi bol bol meyve yemeye çalışıyorum (pek sevmem ama alışıyorum işte)
Süt, yoğurt tüketiyorum bolca.
Saçlarımı tam olarak kendi rengine boyattım.. Çünkü doktorum hamilelikte ne kadar bitkisel falan deseler de kesinlikle saç boyatma demişti geçen sefer. Bu nedenle doğal halime de döndüm, dipler çıkıp çirkin olmasın ama dimi:)))
Başka da şu an aklıma bişey gelmiyor bence en önemlisi elbette vitaminlerimizi alalım, kontrollerimizi yaptıralım ama en çok elimizden geldiğince stresten uzak duralım.
Bu ay ilk ayım korunmadığım, inşallah buradan hamileyim haberini vermek de Haziran ayında nasip olur:))
Herkese gönlünün istediğini versin allahım, sağlıklı, akıllı bebişlerimiz uğurlarıyla gelsin inşallah:)

canım öncelikle geçmiş olsun.inşallah bundan sonraki hamileliğin sağlıklı bir şekilde gelişir ve bebeğini kucağına alırsın.
saç boyatma konusunda çok akıllıca davranmışsın bende röfle yaptırdım aynı sebepten. saçlarım açık renk olduğu için yaptırmayınca kötü durmuyor sengözlerimebaksanab meyve yemeyi bende hiç sevmiyorum ama onlardan alınacak vitamini de dışardan almak istemiorum.
sende stres yapma ilkinde böyle bir şey yaşadın diye hep ynı şey olcak değil. bebeğin için huzurlu sakin bir dönem geçirmelisin inşallah biran önce emeklerimizin karşılığını alırız :Saruboceq:

Teşekkür ederim iyi dileklerin için chabliss, inşallah hepimiz sağlıkla hamile kalır sağlıkla büyütürüz meleklerimizi.

slm kızlar iyi ki açmışssınız topiği eminim birçok faydalı bilgi öğreneceğiz.8 ay önce bebeğim gelişmediği için 8 haftalıkken aldırmak zorunda kalmıştık.şimdi tekrar istiyoruz.pos ve pıhtılaşma sorunum olduğu için serephone ve fragmin iğneye başladık.doktorum 6-7 kilo vermemi söyledi.artık akşam iş çıkışı evime yarım ssat yürüyorum.mümkün olduğunca hareketli olmaya çalışıyorum.sigara zaten içmiyorum bu benim için büyük artı.yediklerime de dikkat ediyorum tabi.ve bol bol dua ediyorum Allah inşallah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.

Merhaba arkadaşlar,bende 3 ay sonra korunmayı bırakacağım.Kendime 3 aylık bir program belirledim.Yaptıklarım şunlar...
*Her gün 1 saat yürüyorum...
*Öğle ve akşamları mutlaka salata yiyorum...(tere,roka,maydonoz,soğan,domates,salatalık,dereotu,kıvırcık,limon...hepsinden azar azar koyuyorum salatama)
*Ara öğünlerde 1 orta boy meyve yiyorum...
(elma,çilek ,kiraz,muz...Hepsininde vitaminini almak gerek)
*Tam tahıllı buğday ekmeği yiyorum
*Rahmi güçlendiren ve kolay gebe kalmayı sağlayan bitki çayları içiyorum.Ama bu bitki çaylarını korunmayı bıraktıktan sonra bırakacağım.
(civanperçemi,aslanpençesi ve hayıt çayı)
*Yumurta sayısını artırıcı ibrahim saraçoğlunun inci kürü var,onu yapmayı planlıyorum...
*Rahmi temizleyen yine ibrahim saraçoğlunun kürü var,onu yapmayı planlıyorum...
*folik asit önemli olduğu için folik asit içeren besinler yiyorum.
(ıspanak,bezelye,marul,lahana,fasülye,fındık,ceviz,yumurta,kuru fasülye,yeşil yapraklı sebzeler ...gibi )
*Bu arada B kompleks vitaminlerini içeren besinler doğurganlığı artırıyormuş...Çakşır otuda sperm sayısını ve hareketliliğini artırıyormuş...)
*Bu 3 ayda vermem gereken 6 kilo var,şimdiden kilo vermeye başladım...Zaten sebze ve meyve ağırlıklı beslenince ve günde 1 saat yürüyünce rahat kilo veriliyor )
*Diş doktoruna gitmeyi planlıyorum.
*Şu an kadın doğumda yapılması gereken bütün testlerimi yaptırıyorum...
*Genetik testini yaptırmayı herkese öneriyorum...Çünkü bu teste göre kan pıhtılaşması problemininzin olup olmadığını öğrenmiş oluyorsunuz.Eğer kan pıhtılaşması probleminiz varsa düşük yaşanıyormuş...

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır hamilelikle ilgili her türlü araştırmayı yapıyorum.Ben şu anda doğum iznindeyim.Ben bebeğimi 38. haftada kaybettim...Nedeni bilinmiyor...Bunun hala üzüntüsünü ve acısını yaşıyorum...Çok iyi giden bir hamileliğim vardı,ne olduysa son anda doğumuma 2 gün kala birşeyler oldu...Çok üzgünüm ve inşaallah hiç kimse böyle bir şey yaşamaz...Tek dileğim sağlıklı bir hamilelik geçirmek ve bebeğimi büyütüp yetiştirmek...Allah bana ve buradaki herkese sağlıklı bebekler nasip eder inşaallah...
*

arkadaslar 2 ay once kımyasal gebelık gecırdım hamıle oldugumu bılmeden bı suru agrı kesıcıler kullanmıstım ozaman şimdı basım agrıdıgında yada karnım agrıdıgında ilaç almıyorum,ovülasyon gunlerıme hıc dıkkat etmıyordum artık onada dıkkatedıyorum günde 3 defe ffolık plus ıcıyorum ve stres yapmamaya calısıyorum,bu yolda caba gosteren herkesın rabbım yuzune baksın inş:ecrin_bebek:

melek76 canım seni üzdüğünü biliyorum ama bu soruyu sormak zorundayım. çünkü ben de 8 aylık bebeğimi kaybettim. acını anlayabiliyorum. Allah sabır versin. inşallah hemencecik hamile kalırız da bebeklerimize sımsıkı sarılarak acımızı hafifletiriz.
doğumun ne zaman olmuştu? doğum iznindeyim demişsinde.
ben de hamileliğim boyunca kanı sıvılaştıran ilaç kullanacağım, dr öyle söyledi.

melek76 canım seni üzdüğünü biliyorum ama bu soruyu sormak zorundayım. çünkü ben de 8 aylık bebeğimi kaybettim. acını anlayabiliyorum. Allah sabır versin. inşallah hemencecik hamile kalırız da bebeklerimize sımsıkı sarılarak acımızı hafifletiriz.
doğumun ne zaman olmuştu? doğum iznindeyim demişsinde.
ben de hamileliğim boyunca kanı sıvılaştıran ilaç kullanacağım, dr öyle söyledi.
Canım sana özelden mesaj attım...

Malesef sigara içiyorum:( bırakamıyorum
gün boyu pc başındayımm

tek yararlı şey olarak heralde folik asit kullanıyorum:)

Son düzenleme:
Bilgisayar konusunda benim de yapabileceğim bişey yok maalesef:)
ışim nedeni ile sürekli bilgisayar önündeyim..

aynen bende ya nerdeyse 12 saat çalışıorum ve bilgisayar başındayım.ama ciddi ciddi artık işi bırakmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar ama şöyle de bi şey var,benim doktorum böyle herşeyi ciddiye alma dedi.
Sağlıklı olan bir bebek bilgisayarla çalışıyosun, ya da ufak tefek işler yapıyorsun vs. diye düşmez,hiçbişey de olmaz dedi.
O yüzden çok da stres yapmamak lazım, neticece kısmette olduktan sonra ne ağır işler yapan kadınlar doğuruyorlar.
Bozmayalım moralleri:)

kızlar ben artık hamileyimmmm
o yüzden artık hamile olup da sağlığına dikkat edenlerle tartışıyorum
darısı başınıza opuyorumnanaktan

akpakcıgım tebrik ederim ne kadar sevindim, onceleri yazısıyorduk simdi hamişsin :nazar::nazar::nazar: Allah kucaginda gormeyi nasip etsin canım

bu arada ben artık normal yasıyorum hicbir sey almıyorum ekstradan ( karısımlar, kürler vs vs)
hayatımı yasıyorum kısacası cunku oteki turlu kafama cok takıyorum sunu yapsam mı yapmasam mı diye .. insallah hamiş kalırsam dikkat edecegim tabi ki:Saruboceq:

darısı başımıza insallah dua ettt bizim icin ne olurrr!!

çok sevindim canım tebrik ederim.darısı başımıza inşallah.belirtilerin varmıydı kendinmi test yaptın?

canım çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsin darısı başımıza ne kadardır istiyordun sen bugün 2. hamilelik haber buzemuszemus
akpakcıgım tebrik ederim ne kadar sevindim, onceleri yazısıyorduk simdi hamişsin :nazar::nazar::nazar: Allah kucaginda gormeyi nasip etsin canım

bu arada ben artık normal yasıyorum hicbir sey almıyorum ekstradan ( karısımlar, kürler vs vs)
hayatımı yasıyorum kısacası cunku oteki turlu kafama cok takıyorum sunu yapsam mı yapmasam mı diye .. insallah hamiş kalırsam dikkat edecegim tabi ki:Saruboceq:

darısı başımıza insallah dua ettt bizim icin ne olurrr!!
al benden de o kadar tatlım zaten bu ay ilk denememiz eğer olmazsa ve adetim 3. kez yine gecikirse sadece adaçayına başlıcam düzene sokması için öbür türlü insan çok düşünüyor. hatta kk ya girmek bile yaramıyor bana ama ayrılamıyorum muhabbeti bırakıp

canım çok sevindim allah kucağına almayı nasip etsin darısı başımıza ne kadardır istiyordun sen bugün 2. hamilelik haber buzemuszemus

al benden de o kadar tatlım zaten bu ay ilk denememiz eğer olmazsa ve adetim 3. kez yine gecikirse sadece adaçayına başlıcam düzene sokması için öbür türlü insan çok düşünüyor. hatta kk ya girmek bile yaramıyor bana ama ayrılamıyorum muhabbeti bırakıp

aynen canım ya esim cok kızıyor cok etkileniyorsun forumdan diye ama ben de bırakamıyorum kk'yı.. bagımlılık gibi oldu artık bendekaydirigubbakcemile3

yani kafama takmamayı bi becersem muthis olacak! bizim bu ay insallah 3. denememiz olacak.. bakalım kısmet canım daha 9. gunumdeyim yumurtlamama cok var, guzel gunler bizi beklerrr.. eyvallah dersin olur biterr... ;)

Kafeinsiz kahvelere de cok guvenmemek gerektigini okumustum. Cunku kafein genellikle suni kimyasal maddeler kullanilarak arindiriliyormus. O yuzden en iyisi tumden kafeini kesmek herhalde... Benim icin cok zor bisey, hala tam olarak basaramadim maalesef :(

kafeinsiz satılan kahveler var akpakcım. özellikle starbucks tchibo gibi kahve üzerine kurulu yerlerde. sauna da bildiğim kadarıyla çok sıcak olduğu için sperm kalitesini bozabiliyor. ama çok net bir bilgim yok bu konuda.
ben de sigara içilen ortamlarda bulunmamaya çalışıorum. smear testi ve check-up'tan geçtim. bir kaç test daha varmış ama onları doktora sormam gerek. burda bir başka topikte paylaşıyorduk ne yapmak gerekir diye. ama pek cevap alamadık.
yaz geldi yüzme şansım varken bol bol yüzmeye çalışıyorum. beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama çalışırken çok zor oluyor. folik plus kullanıyorum. kilomu korumaya çalışıyorum. şimdilik aklıma gelenler bunlar

Back