hamile olmak isteyenler, bebeğimizin sağlıklı olması için neler yapıyoruz, paylaşalım

akpak

maşallah kızıma
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
1.926
14
116
Diğer
bebek düşünüyoruz. bebeğimizin sağlığı herşeyden önemli. o yüzden hayatımızda birtakım kısıtlamalarda bulunuyoruz.
bunları tek tek yazarsak bir başlık altında çok değerli bilgiler biriktirmiş oluruz. bütün bebek isteyenlere de rehber olur inşallah. kaydirigubbakcemile5
ben başlayayım..

1-cep tlflarımızı az kullanmaya ve bulunduğumuz odada olmamasına dikkat ediyoruz
2-kola gibi zararlı asitleri tüketmemeye alışıyorum
3-geçen ay dişlerimi yaptırdım hamilelikte diş sağlığı çok önemli çünkü
4-kadın doğum uzmanıma gittim ve ona başımdan geen hamileliği anlattım bir daha gebe olmak istediğimi söyledim risklerini sordum

şimdilik aklıma gelenler bunlar. hadi siz de paylaşın! alkisalkisalkis

aklıma birşeyler daha geldi
hareket etmeye dikkat ediyorum, nerde hareket orda bereket kaydirigubbakcemile3 fırsatım oldukça spor yapıyorum hibirşey yapamazsam evde küçük ekzersizler yapıyorum
yeşillikler yiyorum. pazara çıkıp bulduğum yeşilliklerden alıyorum, bazen tuzlayıp limonlayıp yiyorum
bol bol salata yiyorum, şimdi yediklerimizde hormon da azdır diye düşünüyorum hem

Selamlar herkese,

ben de 1 aydır kahveyi kafeinsiz iciyorum. bunun disinda yapay tatlandırıcılardan uzak duruyorum. beslenme olarak cok dikkat etmiyorum ama mumkun oldugunca saglikli seyler yemeye calisiyorum

alkol zaten cok tuketmem ama bi dugun dernege gittigimizde onu da arada sırada 1 kadeh yarım yomalak iciyorum.

doktorumun verdigi folik asit hapımı kullanıyorum ve de kansızlık hapımı.

esim de cok spor yapar ve saunaya girer saunayı yasakladım ona şakkıdı

bunun dısında her yerde arastırdım ama bir turlu bulamıyorum masaj yaptırmayı kestim korktum sanki yumurtlama zamani olur da insallah tutarsa bebişimiz gevşeme etkisinden dolayi bi sey olacak diye korkuyorum,ozellikle de karin bolgesine yapılırken sizce bi sorun var midir? yani kulakan dolma bilgi de olsa bi sey diyebilir misiniz arkadaslar?a.s.

canım kahveyi nasıl kafeinsiz içiyorsun, kafeinsiz satılan kahve mi var?
saunanın nasıl etkisi oluyormuş?

kafeinsiz satılan kahveler var akpakcım. özellikle starbucks tchibo gibi kahve üzerine kurulu yerlerde. sauna da bildiğim kadarıyla çok sıcak olduğu için sperm kalitesini bozabiliyor. ama çok net bir bilgim yok bu konuda.
ben de sigara içilen ortamlarda bulunmamaya çalışıorum. smear testi ve check-up'tan geçtim. bir kaç test daha varmış ama onları doktora sormam gerek. burda bir başka topikte paylaşıyorduk ne yapmak gerekir diye. ama pek cevap alamadık.
yaz geldi yüzme şansım varken bol bol yüzmeye çalışıyorum. beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama çalışırken çok zor oluyor. folik plus kullanıyorum. kilomu korumaya çalışıyorum. şimdilik aklıma gelenler bunlar

canım kahveyi nasıl kafeinsiz içiyorsun, kafeinsiz satılan kahve mi var?
saunanın nasıl etkisi oluyormuş?
turk kahvesi degil ama canım normal neskafe tarzı kahvelerden bahsediyordum..
sauna da sperm sayısını etkiliyormus maalesef aman siz siz olun kocişlerinizi yollamayin klava:

chabliss ben de sigara icilen ortamlarda cok bulunmamaya calisiyorum dedigin gibi ama bu ulkede sıkıysa çalış sokakta bile onumde arkamda icilen sigaraların dumanından nefes alamıyorum off yani!!!
en guzel spor yuzmeymis ancak her havuzda yuzmemek lazimmis muhakkak dikkat et canım temizligine havuzun..
Allah hepimizin yuzunu guldursunnn insallah! :Saruboceq:

ben folik kullanmıyorum. dr faydasına dair makaleler kadar faydası olmadığına dair makaleler de var dedi. hatta bir ay kullan eğer hamile kalamazsan kullanmayı bırak dedi.
sigaradan ben de kaçmaya çalışıyorum.
smear testi ne ki?

chabliss ben de sigara icilen ortamlarda cok bulunmamaya calisiyorum dedigin gibi ama bu ulkede sıkıysa çalış sokakta bile onumde arkamda icilen sigaraların dumanından nefes alamıyorum off yani!!!

aynen ya. sokaklarda içenler bile havamızı kirletiyorrrr -tatlicadiarzu-
ne varsa şu zıkkımda :roflol: annem gibi konuştum :asigim:

arkadaşlar başka neler yapıyoruz.
burda bilgilerimizi paylaşalım ki bilgimizin zekatını vermiş olalım şutarafagitti

Son düzenleme:

akpak gunaydın canım.. benim doktorum siddetle tavsiye etti folik asidi bebegin sinir sisteminin olusumuyla ilgili cok onemli bir etkenmis hatta hamile kalmadan once bile baslamalısın kullanmaya dedi.. bence iyi bir arastir bak bizim forumlarda da yaziyor... ben solgarinkini kullaniyorum her gun bir tane.. yani doktor tavsiye etti sonucta..

en guzel spor yuzmeymis ancak her havuzda yuzmemek lazimmis muhakkak dikkat et canım temizligine havuzun..
Allah hepimizin yuzunu guldursunnn insallah! :Saruboceq:

evet canım ben zaten denize gidiyorum. e izmirde yaşamanın faydaları kaydirigubbakcemile2

bende buay dişlerimi yaptırıyorum hamile kalırsam sorun olmasın diye

benim de diş hekimine gitmem gerek sanırım. diş taşı var bende de ama ben bu konuda çok tembelim. doktora gitmeye çok üşeniyorum nedense. bir de öyle bildiğim iyi tanıdığım bir doktor yok bu konuda.herhalde ondan kaynaklanıyor. ama dediğin gibi naagihancım çok önemli diş hamilelik öncesi.

canım folik gerçekten gerekli bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için. bu konuda tek bir doktor tavsiyesiyle hareket etmemek lazım. bir de başka bir doktora sor bence. ne de olsa çok önemli sonuçları var. bebeğin omurilik zarının gelişerek sinir sisteminin yerleşmesine yardımcı olur folik. zaten vitamin olduğu için gereken miktarda alınmasının nasıl bir zararı olabilir ki.
bu arada smear da şart. smear rahim ağzı kanseri testi. rahim ağzından bir çubukla sıvı örneği alıyorlar. kanserli hücre olup olmadığına bakıyorlar. hemen yaptır derim ben canım a.s.

slm kızlar bende folic plus alıyorum hergün asitli içeceklerden uzak duruyorum hamile olma ihtimaline karşı fazla baharat ve bitki çaylarından uzak duruyorum kekik gibi adaçayı gibi
pastörize olmayan peynir yoğurt ve süt almıyorum zaten yoğurt ve sütler genelde kapalı alınıyo onlarda pastörize oluyo ama peyniri alırken dikkat ediyorum
şimdilik aklıma gelenler bunlar a.s.

ss2302 aslında ben folik asit e de baktırdım değerlerim normal çıktı ama bilmiyorum ki :uhm:
chablisss
smear yaptırmak istedim şimdi haklısın. acaba devlette bakıyorlar mı? anneme özelde baktırmıştık yaklaşık 20 lt para aldılar.

enrika bitki aylarını neden kullanmıyorsun ki bu konuda bilgim yok :uhm:
ben pastörize olanların da doğal olmadıklarından dolayı sağlıklı olmadıklarını düşünüyorum.

ne cümle kurdum bea alkisalkisalkis hihoyyyt

canım hepsini cevaplıyım ben kendimce toptan yerimseniben
bende özelde yaptırdım testi muayeneyle beraber. 20 yada 25 lira birşeyi .devlette de yapılıyordur mutlaka.
bazı bitki çayları yada fazla kullanımı hamileliğin ilk 3 ayında düşüğe sebep olabilir canım kullanırken dikkat et buna.
pastorize olan süt ve yoğurtlar her zaman daha sağlıklıdır. hani derya baykalın oynadığı bir reklam vardı ya süt reklamı. ordaki söylenenler çok doğru. normal sütü kaynatırsın ama çok kaynatınca faydası gider. kaynatmazsan mikrobu ölmez. ama pastorize olanlar şok yöntemiyle arındırıldığı için hem mikrobu ölüyor hem vitamini gitmiyor kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile5

herhalde bu konuda dikkat eden birkaç kişiyiz :uhm:
neden kimse yazmıyor :sm_confused:

valla canım biz başka bir topikte daha bu konuda yardımcı olmaya çalışıoruz biribirimize ama dediğin gibi bikaç kişiyiz oradada . kimse bişey yapmıomu bebeklerin sağlığı için anlamadım gitti :1shok:

gelecek yil bende hamile kalmak istiyorum Allah izin verirse...ama simdiden benimde baslamam gerek bazi seylere dikkat etmeye...bu topik cok iyi olmus kizlar...sigara ve alkol zaten kullanmiyorum.duzenli olarak sut icmek yogurt yemek ,yesillik yemek,asitli iceceklerden uzak durmak lazim...kan yapici yiyecekleride unutmamak gerek tabii...ne guzel biz bilincli anne adaylariyz..aklimiza gelenleri 'ogrendiklerimizi paylasalim arkadaslar....

arkadaşlar bazı testler varmış .hepatit kızamıkçık vs bunlarında hamilelik öncesi yapılması gerekiyormuş.ben daha doktor kontrolüne gitmedim gidince bunları da sorcam kaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…