Hamile olduğunuzu ailenize söylediğinizde tepkileri ne oldu

Merhabalar

31 yaşında 4 yıldır evliyim.Bundan 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim beklemediğim bir durumdu.Eşime söyledim sevinçten havalara uçtu çok sevindi ama ben durumu kabullenemiyordum henüz istemiyordum çünkü iş yeri kurduk ve rayına oturması maddi durumlarımızı toparlamamız benim önceliklerim arasında idi.Eşimle 4 yıl önce severek evlendik ailem özelliklede annem hiç istemedi sebebi ise eşimin düzgün bir işe sahip olmaması idi.Ben eşime ve kendime güvendim, birlikte üstesinden gelebileceğimize inandık ve birlikte bir yola girdik.3 yıl önce iş yerimizi projelendirip çeşitli platformlarda sunumlar yaptık bazı yerlerden ödüller aldık ve artık kendi işimizi hayata geçirmeliydik.Şimdi üç yıldır onca yaşanan ekomik krizlere rağmen ayakta tutmaya çalıştığımız bir işimiz var.Şu an için bize aman aman bir gelir kaynağı sağlamıyor ama inancımız tam ve sabırlı olmamız gerektiğini biliyoruz.(Neyse ben buraları sanırım fazla uzattım.)

Eşim 37 yaşında son iki yıldır bebek istiyordu bense işleri yoluna koyup ondan sonra düşünürüz modundaydım. Bu bebek haberi beni şok etti. Sanki dünyam başıma yıkılmıştı.İlk başta aldırmayı bile düşündüm. Ama yapamazdım çünkü bir canlının canına kıyamazdım.Lütfen onca isteyen insan var buldun da bunuyosun , nankörlük ediyosun gibi yorumlar yapıp yüklenmeyin, çok şükür Rabbim nasip etti.ama yaşadığım ekonomik belirsizlikler ve en önemlisi ailemin eşimi hala içten içe onaylamayıp boşanmamı istemesi, bunlar hep benim savaş verdiğim meseleler.Bizim ailede annem hep baskındı o yönetir o enpoze eder o idare eder onun dediği olur. Eşim saygılı , mantıklı , hoşgörülü , naif bir insan tek kusru şu ki iş ile ilgili planlamaları ve şansı yolunda gitmemiş bir insan, ama asla hayata olan bağlılığını , mücadelesini yitirmeyen ve hep beni motive eden biri . Konuyu fazla dağıttım sanki ama tam anlaşılmam için bu detaylara girmem lazım.Neyse ben hamile olduğumu öğrendikten sonra on gün içinde alışmaya benimsemeye başladım yakın arkadaşlarımızla dostlarımızla paylaştık herkes çok sevindi.2 hafta sonra geçtiğimiz babalar gününde annemle babama söylemeye karar verdik.Ben gergin ve mutsuzum çünkü biliyorum annem hoşlanmayacak.Eşim yemekte sevincini paylaşarak söyledi, babam sevindi annem tepki vermedi şok oldu.İçten içe hoşnut olmadığını seziyorum.Az önce mesajlarını okudum.Bu durumla ilgili morali bozuk olduğunu yazmış.Ve bu beni öyle derinden sarsıyor ki ağlamaktan kendimi alamıyorum. Öyle imreniyorum ki arkadaşlarımdan moralleri bozulsa ilk annelerini arıyolar sevinecekleri bi durum yaşasalar ilk anneleri , bense hamile olduğumu öğrendiğimden beri kendi endişelerimi bi tarafa bırakıp anneme nasıl söylicem hiç hoş karşılamayacak stresini yaşıyorum.Çok uzattım lafı eğer buraya kadar okuduysanız çok çok teşekkür ederim. Sadece hissettiklerimi sizlerle paylaşmak istedim çünkü kimselere anlatamam.Sevgiler.

Benim annem de öle havalara ucup sevinmedi hatta il test yaptım eşim işte diye onları aradım acile gidip kan verelim diye hastanede sonuc beklerken yaa bakalım sennde cocugun oluyo göreceksin bilmem ne saça sapan seyler sölüyor onun derdinde baönaska yani bilmeyen de eziyet eden Bi evlat oldum filan sanar ama hep kendi ayakları üstünde duran kimseye eziyeti olan biri değilim ama benm annemde böle yorumlar ysptı ve cok üzülmğştğm o farkında bile değil saçmaladıgının ve üzdüğünün ne deyim umrumda da değil anne evet ama oda byere kadar...

Üzüldüm peki doğum yaptınız mı ?

Artik olms bsy için kimse hevesinizi kırmamalı..siz zor zamanlari aşıp hayatınizi yoluna koymussnz.
Guclu birisiniz belli ki..bu sartlar altinda da yine halledebilirsiniz gibi geldi bana..annenz de basarabldgnzi gorunce hele bi de torunu gorunce her seyi unutur

Üzüldüm peki doğum yaptınız mı ?
çok teşekkürler
umarım dediğiniz gibi olur

8. hafta bitmişti. benim aileme yemeğe gittik. Çay içerken 7 ay sonra anneanne ve dede olacaksınız dedim. Sevindiler, hayırlı olsun dediler ama bizden böyle bir şey beklemedikleri için aslında şoka girdiler sanırım. Ertesi gün şehir dışına eşimin ailesinin yanına gittik. Orada da benzer bir mutluluk oldu. Esas sevinç, coşku zaman geçtikçe ortaya çıktı. Olayı ancak idrak ettiler sanırım. Cinsiyeti ortaya çıkınca, ultrason fotoğraflarını gördükçe, kalp atışını duydukça hepimiz için daha gerçek oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…