• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğumu bilmeden antibiyotik kullandım

dumb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2013
82
199
93
Merhaba arkadaşlar,
Bugün adetim 1 gün geçtiği için hastanede kan testi yaptırdım. Gebelik görünüyor dedi.Daha çok yeniymiş. 2 gün sonra tekrar gel kaç haftalık olduğunu görelim dedi. Ama ben bu ay çok ağır bir bronşit geçirdim v e antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.
1 hafta önce antibiyotik bitti. Antibiyotiğin adı Fixef ve doktoruma bana bu ilacı verirken hamile olabileceğimi söylemiştim. Ama günüm geçmediği için çok kulak asmadı.
Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?Bebeğime birşey olmuş mudur ?
:18:

Canım endişelenmekte haklısın ama korkma.

Bende hamileliğimi bilmeden ilaç kullanmıştım.

Eczacıma danıştığımda sigara kullanıyormuş, gebeliği öğrenince bırakmışsınız gibi düşünün demişti.

Bir şey olacaksa ne kadar tedbirli olsan da olur, olmayacaksa da ne olursa olsun olmaz.

Bundan sonra dikkat et ama. Selamlar...

Merhaba arkadaşlar,
Bugün adetim 1 gün geçtiği için hastanede kan testi yaptırdım. Gebelik görünüyor dedi.Daha çok yeniymiş. 2 gün sonra tekrar gel kaç haftalık olduğunu görelim dedi. Ama ben bu ay çok ağır bir bronşit geçirdim v e antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.
1 hafta önce antibiyotik bitti. Antibiyotiğin adı Fixef ve doktoruma bana bu ilacı verirken hamile olabileceğimi söylemiştim. Ama günüm geçmediği için çok kulak asmadı.

Ben de üşütmüştüm onun için kullanıyordum.öğrendiğimde hemen bıraktım.doktoruma söylediğimde hiç önemi yok demişti

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim arkadaşım çok ağır antibiyotık kullanmanin yani sıra defalarca röntgen ve mr cektirmisti. Bebeği çok sağlıklı şükür. Korkma.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya hep ya hiç kuralı geçerlidir
bebeğiniz hala yaşıyorsa bir şey olmamıştır
benim arkadaşım antidepresan kullanıyordu, e hiçbir şey olmadı ;)

Merhaba arkadaşlar,

Ilk haftalarda ya hep ya hic kurali vardir. Fetus ya hic hasar görmeden devam eder yoluna ya da duserse. Arasi yoktur. Ama rahat ol canim kullandigin antibiyotik zaten b kategorisi. Gebe oldugunu bilerek hastalanmis olsaydin yine bu kategoriden ilac verilecekti. Yeri geliyor c kategorisi bile kullanılabiliyor hic dert etme

canım ilk 3 ay etkilenmezmiş bebek öyle şeylerden korkma ,

yanlış bilgilendirmeyin lütfen ilk üç ay bebegin en cok etkilendigi ve en agır hasarların oldugu dönemdir cok dikkat edilmesi gerekir . bilmiyorsak yorum yapmayalım böyle ciddi konularda . konu sahibi kullandıgın antıbiyotık sefalosporın grubundan gebelerde idrar yolu enfeksiyonlarında yazıyoruz onları yani gebede kullanımı olan bir ilaç grubu doktorun umursamış ve gebe olma ihtimaline göre yazmış doktorların umursamadıgını neden düsünüyorsunuz anlamıyorum gebe olabılırım diyen br kadına bebege zararlı bir ilaç neden yazalım ki cani miyiz biz :))

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Bi arkadaşım da aynen senin gibi ilaç kullandı.ağır grip olmuştu.hamile olduğunu öğrenince dr a sordu.ilk 2 ay kullanılan ilaçların bebeğe zararı olmuyormuş :34: korkma yani. bu arada bebişin hayırlı olsun :emir_bebek: sağlıkla kucağına alırsın inş :nazar:

benim uzaktan tanıdığım bir akrabam vardı.o kız hamile olduğunu anlamamış.birgün başı ağrıyormuş.hemen ağrıkesici ilaç almış ve ondan sonra olan olmuş.malesef bebeğini kaybetti karnında.yani olunca oluyor.korkmanızda haklısınız biraz ama bir arkadaşın söylediği gibi o antibiyotikten sonra hala yaşıyorsada korkmayın.inşallah en kısa zamanda kucağınıza alırsınız bebeğinizi.:34:

Merhaba arkadaşlar,

hiç korkma bende kullandım antibiyotik çok ağır griptim ve gebe olma ihtimalim bile yoktu.. şükürler olsun bebeğim iyi şu an.. öğrendikten sonra gebeliği doktoruma sordum benim doktor prof bu arada.. hiç bir şey olma dedi ilk 5 hafta bebek senden tam anlamıyla beslenmiyor bile dedi.. ama 5 hafta sonra dikkat etmek gerek gerçi ben 6. haftamda dişlerimi yaptırdım çok çağresizdim hemde kanal tedavisi koca iğneler vurdu doktor anestezi aldım yani.. korkma sen kalbini ferah tut.. ayrıca antibiyotik vücüttan tam 12 saatte tamamiyle yok edilir.. gene soracak bir şeyin olursa sor ben su an 4 aylık gebeyim

hiç korkma bende kullandım antibiyotik çok ağır griptim ve gebe olma ihtimalim bile yoktu.. şükürler olsun bebeğim iyi şu an.. öğrendikten sonra gebeliği doktoruma sordum benim doktor prof bu arada.. hiç bir şey olma dedi ilk 5 hafta bebek senden tam anlamıyla beslenmiyor bile dedi.. ama 5 hafta sonra dikkat etmek gerek gerçi ben 6. haftamda dişlerimi yaptırdım çok çağresizdim hemde kanal tedavisi koca iğneler vurdu doktor anestezi aldım yani.. korkma sen kalbini ferah tut.. ayrıca antibiyotik vücüttan tam 12 saatte tamamiyle yok edilir.. gene soracak bir şeyin olursa sor ben su an 4 aylık gebeyim

Çok teşekkür ederim, senin bebeğin de hayırlı olsun canım. İnşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız. :34:

Çok teşekkür ederim, senin bebeğin de hayırlı olsun canım. İnşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız. :34:

amin tüm isteyenlere versin Rabbim hiç vesvese yapma. tabii dikkati elden bırakmadan hareket edip tevekkülü Allah'a bırakmalıyız
benim bi tanıdığım kadın 7 aylık gebeyken apandisit ameliyatı oldu bebeğe hiç bi arar gelmedi ve dünya hap kullandı. artık neler neler var senin aldığın antibiyotik de gebeliğe uygun

bende hamile olduğumu bilmeden apranax içmiştim 2 3 tane birer gün arayla hatta diş doktoruna gitmiştim röntgene girdim sonra hamile olduğumu öğrenince doktoruma söyledim şükür birşey olmadı bebişime şimdi 9 aylık. Rabbim sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin

Merhaba arkadaşlar,

hiç birşey olmaz.sende su anda kese vardır yanı bebek yoktur. Plesanta olmadan da herhangi bir etkileşim olamaz. BU doktorumun bana dediği canım korkma

Arkadasım bende hamile olduğumu bilmiyordum senin gibi antibiyotik kullanmıştım. O daha cok küçük etkilenmiyorlar merak etme .sağlıklı biri sekilde dünyaya geldi. Doktorum da telaşlancak bir durum yok demişti. Umarım senden bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bir şey olmaz korkma ..
ben hamile kaldığımda üstüste iki kere ağır grip geçirdim ve ikisinde de 2 kere antibiyotik kullandım ,ekstra başka ilaçlar da kullandım ,hamileymişim bilmiyordum ama çok şükür hiçbirşey olmadı .
ALLAH isterse hiçbirşey olmaz korkma ..

ben uzun süredir bebiş istiyorum. gelmedi gerçide.. benim kullanmam gereken c katagorisinde ilaçlarım var. gebelik olsa da kullanacakmışım... etkilemez demişti doktorum.

hep yada hiç kuralını bende biliyorum. Allah korusun bişiycik olmaz. hayırlısıyla sağlıklıca kucağına almak nasip etsin Rabbim...

canım bak gebelik org da 5. gebelik haftasında kaan kocatepe bu konuda ne yazmış ;

"Bu hafta hamile olduğunuzu öğrendiğinizde aklınıza geçen ay boyunca içtiğiniz ilaçlar, çektirdiğiniz bir röntgen filmi, katıldığınız "içkili-bol dumanlı" bir toplantı veya yaptığınız ağır bir egzersiz gelebilir. Doğa bu konuda şöyle demektedir:
"Ben seni uyarmadan önce (adet kanaman gecikmeden önce) yaptığın şeylerden sorumlu değilsin, ancak ben sana adet kanamanı geciktirerek mesaj verdiğimde günlük yaşamında dikkatli olmalısın".
Bunun tıbbi çevrimi "ya hep, ya hiç" kuralıdır.
Adet gecikmesi olmadan önceki dönemde bebek henüz az sayıda hücreden ibaret olduğundan bebeğe zarar verebilecek bir etken tek bir hücreyi bile etkilese gebelik daha ileri gidemez. Gebelik devam ediyorsa etken (gecikme olmadan önceki dönem) gebeliğe hiç zarar vermemiş demektir. Bu bir kural olmakla beraber muhtemel istisnai durumlar için doktorunuza danışın."

yani adet gecikmesine kadar olan şeyler bebeğini etkilemez
bu arada ben de hamileyim ve bu adamın sitesinden çok faydalanıyorum internette çok bilgi var ama bu adamı sitesi çok iyi tavisye ederim

Son düzenleme:
Merhaba kıLar Bi şey sormak istiyorum, proaktif hormonum birazcık fazla çıktığı için Dr bana dostinex diye Bi ilaç verdi saha önce 2 düşük yaptım ve tekrar hamile kalmak istiyorum Dr a da bu yüzden gidiyorum ilaçı özellikle sordum sorun yok kullan dedi ama ilaçta hamilelik düşünmeden bir ay önce ilacı bırakın yazıyo hamilelikte kullanmayın yazıyo ne yapmalıyım bilemedim gerçi bir tane içmiş bulundum ama :(

Back