- 20 Ocak 2011
- 331
- 48
Merhaba arkadaşlar, bugün çok mutlu olmanın yanında bir de şok yaşadım, halâ şaşkınım zira tam '3 aylık' hamile olduğumu öğrendim Bende hipertiroidi yani zehirli guatr var. Nerdeyse bir aydır hamilelik için belirli belirtiler var üzerimde, fakat ben hep rahatsızlığıma yordum bu belirtileri, çünkü çok benziyor. Eşimle 10 aydır bebek istiyorduk, okadar aydır hamile kalmadığım için, ihtimal vermedim sanırım. Ki arada 1 gün de olsa regl oldum. Yani aslında ben regl olduğumu sanmışım ve bukadar kısa sürmesinin nedenini de o ara ağır grip filan geçirdiğim için yediğim bi dünya iğne, ilaçlardan kaynaklandığını düşündüm. Umarım bunların bebeğe bir zararı olmamıştır Dün evde gebelik testi yaptım çift çizgi çıktı, çizgilerden biri silikti ve tamamen emin olmak için bugün tiroid için tedavi gördüğüm dr.uma gittim, hem tiroid, hem de gebelik için kan testi istedim. Ben en fazla 1.5 aydır hamileyim diye tahmin ediyordum günlerdir. Hamilelik hakkında ayrıntılı bir bilgi birikimine sahip değilim neyazıkki henüz, bir iki haftadır burdan takip ettiğim kadarıyla sahip olduğum bilgilerle çıkan tahlil sonuçlarını çok anlamasam da yorumlamaya çalıştım. BETA HCG değeri tam olarak 75227.65 ti bu rakam gözüme fazla geldi ama anlam veremedim fakat yanlış yorumluyorumdur diye üstünde durmadım. Dr hamileliğin 1 aydan fazla gibi göründüğünü söyledi. Odadan çıkar çıkmaz kadın doğum dr.nun odasında aldım soluğu. Kaç haftalık hamile olduğumu bilmediğimi ve bunu öğrenmek istediğimi söyledim, beni ultrason odasına aldı ve ben miniğimin henüz ultrasonda görünmeyeceğini düşünürken 3 aylık hamile olduğumu söyledi İnanamadım ve bian çok kızdım kendime nasıl olur bu, nasıl farketmem bunca zaman diye dakikalarca kendi kendime söylenerek şaşkınlığımı yaşadım. Sağolsun beni rahatlatmak için DR. ve asistanı şakayla karışık, neden olmasınki buraya doğum yapmak üzereyken gelip öğrenenler var dedi ve bidahaki gelişinde zaten cinsiyetini de öğrenirsin dediler. Şimdiyse hem mutluyum hem de tiroidden dolayı tedirgin olmaktan kendimi alamıyorum, ya hamileliğimi, bebeğimi etkilerse diye. Sizden ricam deneyimli olan arkadaşlar hamileliğin bundan sonrası için nelere dikkat etmem, neler yapmam gerektiği konusunda faydalı bilgilerini benimle paylaşırsa çok sevinirim... Bilgilerinize ihtiyacım var, henüz benim için çok yeni ve acemi bi hamileyim belli olduğu üzere