• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olanlar okumasın lütfen;(

ninanur

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
216
57
323
42
Arkadaşlar 34 yaşında bir bayanım ben senelerdir buraya üyeyim. Benim en kötü günlerimde hep yanında oldu bir sürü insan Allah razı olsun.
Bir evlilik yaşadım 28 saat sonrasında 21 yaşında dünyanın en güzel evladını doğurdum an. Üni. De ama sorumsuz alkolik bir eş ile kızım için dayanacağım kadar dayanıp 2011 yılında boşandım evliliğim sadece kağıt üstünde beş yıl daha sürdü çok ama çok zor günler yaşadım kızımın babası odama kadar getirdi beni aldattığı kadını kendini dolap içlerine kapattım saçlarımı kestim ama hepsibilinçsiz oldu tam 3 ay perde açmadan yaşadım tek başıma yolculuk edemez değil yanımda ordu olsa bir yere gidemez hale geldim. Üstüne bir sabah vertigo ile karşılaştım ambulansla hastaneye kaldırıldım ve sonra tamamen hayattan kopuşum gerçekleşti 95 kiloya kadar çıktım ve bir gün kendine gel dedim ve hayatıma 2012 yılında şimdiki eşim girdi o mükemmel biri o bana eş dost kızıma abi baba oldu. Benim kızım ilk kez sinemeya onla gitti parka gitti alışverişe gitti. Onun öz babası ilk evladı doğarken hastanede ben sancı çekerken yemekhanede uyumuş üstünden kilitlemişler alkolden annem gitti buldu onu düşünün. Ve ben eşinle evlendikten sonra diyetisyene gittim 78 kiloya düştüm insülin direncimi düzelttim troitlerimi düzene soktum ve kendimi hazırlayıp 4 yıl sonra bebek yapmaya karar verdim o kadar mutluydum ki anlatamam size o kadar ama ve içimden hep sen bunları yaşayamazsın kesin biley çıkar diyordu. Lanet olası kahreden o güne kadar ben haberlere bakıyorum internette şöyle bir yazı " anne bir haftalık çocuğuna doyamadı" acaba dedim neki kaza filanmı bir açtım ki kadın doğum yapıp geliyor ve önce yüksek tansiyon sonra bir anda baygınlık ve akciğer embolisi yani akciğere pıhtı atıyor ve ölüyor. O günden bu güne hayatta küstüm eşimi yaşamı çocuğu hiçbişey istemiyorum ama hiç bişeyi kesin diyorum bende de olucak heran ölücem şimdi ölmesem bile doğum dan sonra kesin ölücem diyorum evladıma bakıp bakıp ağlıyorum nefes alamıyorum sanki kalbimde bir baskı ben çok kötüyüm sizlerden başka kimsem yok anlatacak ben ilk defa güldüm dayak yedim aldatıldım alkoş çektim kadınları çektim şimdi ilk kez sevildim ilk kez değerliydim herşey bitti doğmamış evladıma ben kıyafetler aldım emzik bile aldım gittim mirenayı çıkarttım öyle pişmanım ki eşime sokulmuyorum ya hamile kalırsam diye hamile olmsam da oluyormuş zaten de ama ozaman daha riskliymiş ben ölüyorum arkadaşlar ben ölüyorum ne olur size yalvarırım ellerimden tuttun benim ben bunu beynimden nasıl silicem ben bunu nasıl yapıcam bazen durup ağlıyorum diyorum ki kızım bensiz ne yapar kimsesi yok benden başka diyorum tekrar ağlıyorum size Allah için yalvarıyorum ne olur ellerimden tuttun ne olur

Canımm öncelikle çok geçmiş olsun. İçinde bulunduğun durum çözülemeyecek bir şey değil gibi duruyor başta onu bir kafana yaz. Herkesin okuduklarından gördüklerinden etkilenip ya bana da olursa korkusu vardır. Benim de var. Hastaları görüp bende hasta olursam diyorum mesela. Ama bunu ileri boyutlara taşıdığın Zaman ne sen kendine yardım edebilirsin ne de buradaki insanlar edebilir. Öncelikle iyi bir paikiyatriste gitmelisin devlette de iyi doktorlar var. Gidip iyi bir ilaç tedavisine başlayıp onunla beraber terapi Almanı öneririm. Böylelikle 2-3 ay içinde kendini toplamış olursun. Yaşadıkların kolay şeyler değil ama atlatılmayacak şeyler hiç değil. Çaresiz hissetme kendini sakın.

Yalnız ve çaresiz hissetme. Ne güzel hayat karşına bir fırsat daha çıkarmış, ne güzel bir evladın var. Hayata dört elle sarılacak çok sebebin var. Korkup, etkilenmen aslında çok insani ama biraz üst boyuta ulaşmış gibi ama çözümsüz değil. En azından bir problem olduğunu fark ederek iyi bir adım atmışsın. Kesinlikle bir psikiyatriste gidip yardım al, sorunlarını kısa sürede çözeceksin. Sonrasında tekrar düşün bebek konusunu istersen, şimdilik bunu değil kendini ve sahip olduklarını düşün, tadını çıkar.

Buraya da yaz, içini dök. Hiç ummayacağın konularda çok iyi destekler alabiliyorsun :) Pencereyi aç, balkonun varsa çık derin derin nefes al, yalnızca sahip oldukların için şükret. Gerisi gelir.

Ben tünelden geçemeyen ben asansöre binemeyen biriyken girdi eşim hayatıma elimden tuttu hadi dedi ben tünelden geçtim ben asansöre bindim uçağı daha yapamadım ama sanki onada evet derim gibiyim. Ben ilk kez sevdim ve o hiç babalık duygusunu yaşamadı. Yakın zamanda oturup karşısına konuşmayı düşünüyorum ayrılalım dicem;( o ben den çok daha iylerine laik genç bir kız alır evlenir çocuğu olur ben ona evlad veremicem biliyorum olmıcak;( ben yapamıcam yazarken bile nefesim daralırmı daralıyor sanki her an o pıhtı atacak gibi

Ben tünelden geçemeyen ben asansöre binemeyen biriyken girdi eşim hayatıma elimden tuttu hadi dedi ben tünelden geçtim ben asansöre bindim uçağı daha yapamadım ama sanki onada evet derim gibiyim. Ben ilk kez sevdim ve o hiç babalık duygusunu yaşamadı. Yakın zamanda oturup karşısına konuşmayı düşünüyorum ayrılalım dicem;( o ben den çok daha iylerine laik genç bir kız alır evlenir çocuğu olur ben ona evlad veremicem biliyorum olmıcak;( ben yapamıcam yazarken bile nefesim daralırmı daralıyor sanki her an o pıhtı atacak gibi

Şu an bunu düşünmeyin lütfen. Eşiniz de birkaç ay içinde çocuk sahibi olmazsa ölmez ya. Sevdiklerinizin hatırına doktora gidin gerekli tedaviyi olun o zaman bu düşünceleriniz size saçma gelecek. Çocuk konusunu şimdilik eşinize açmayın. Madem o daha iyilerine layık, siz daha iyi olun. Adamı başkasına kaptırmanın ne alemi var di mi :halay: Latife yapıyorum burada tabii. Neyse diyeceğim şu ki siz çok güçlü bir kadınsınız. E o olumsuz tek bir örnek, siz bir de olumlulara bakın. Mesela kızınız, onu doğururken bir şey olmadı, her gün yeni yeni bebekler dünyaya geliyor. Lütfen bebek konusunu birkaç ay askıya alın ve kendinizi iyileştirin. Sonra her şey güzel olacak :)

estağfurullah, ne yol göstermesi. asıl benim sizden öğrenecek şeylerim vardır henüz anne olmadığım için. Sadece insan içinde bulunmadığı olayı daha iyi analiz ediyor, iyi hissettiğinizde de yazın buraya :)
iyi geceler.

Hergün onlarca olay oluyor. Bu haberler gerçekten psikolojiyi bozar bu kadar ciddiye alırsan. Sen doğumda ölürüm diyosun ama yolda yürürken başına kiremit düşüp ölende var. O zaman eve kapanalım. Bu sefer de kombi falan patlar, al gene öldün. Böyle yaşanmaz ki canım..
Zaten ölümden kaçamazsın önce bunu aklına yaz. Ve şu kısacık ömrünü kendine cehennem etme. Bida bu günleri yaşayamıcaksın. Oysa aldığımız her nefes çok değerli. Bunun kıymetini bil. Eşinin, kızının, hayatın hepsinin değerini bil. Psikolojik destek alman senin için iyi olur. Ama sen pozitif olmazsan o da işe yaramaz.

İşte bende bunu biliyorum ben 13 yıllık panik atağımıda kendi kendime yendim önce ben kendime tamam demem lazım ki sonra ikinci aşama gelsin haklısın. Ama işte kurtulamıyorum bir türlü olmuyor atamıyorum ya ya ya demekten bıktım. Ben bir paket sigara içen biriydim bir anda iğrendim ve içemiyorum şuanda ve okudum ki emboli olan insanlar bir anda sigara içecemez duruma gelirmiş al işte aynısı bende var ya çıldırıcam artık uyku haram yaşamak haram durumda Ölümden kaçış yok biliyorum ama bu başka bişey bilmiyorum anlatamıyorum ki işte tıkanıyorum kalıyorum

Arkadaşlar 34 yaşında bir bayanım ben senelerdir buraya üyeyim. Benim en kötü günlerimde hep yanında oldu bir sürü insan Allah razı olsun.
Bir evlilik yaşadım 28 saat sonrasında 21 yaşında dünyanın en güzel evladını doğurdum an. Üni. De ama sorumsuz alkolik bir eş ile kızım için dayanacağım kadar dayanıp 2011 yılında boşandım evliliğim sadece kağıt üstünde beş yıl daha sürdü çok ama çok zor günler yaşadım kızımın babası odama kadar getirdi beni aldattığı kadını kendini dolap içlerine kapattım saçlarımı kestim ama hepsibilinçsiz oldu tam 3 ay perde açmadan yaşadım tek başıma yolculuk edemez değil yanımda ordu olsa bir yere gidemez hale geldim. Üstüne bir sabah vertigo ile karşılaştım ambulansla hastaneye kaldırıldım ve sonra tamamen hayattan kopuşum gerçekleşti 95 kiloya kadar çıktım ve bir gün kendine gel dedim ve hayatıma 2012 yılında şimdiki eşim girdi o mükemmel biri o bana eş dost kızıma abi baba oldu. Benim kızım ilk kez sinemeya onla gitti parka gitti alışverişe gitti. Onun öz babası ilk evladı doğarken hastanede ben sancı çekerken yemekhanede uyumuş üstünden kilitlemişler alkolden annem gitti buldu onu düşünün. Ve ben eşinle evlendikten sonra diyetisyene gittim 78 kiloya düştüm insülin direncimi düzelttim troitlerimi düzene soktum ve kendimi hazırlayıp 4 yıl sonra bebek yapmaya karar verdim o kadar mutluydum ki anlatamam size o kadar ama ve içimden hep sen bunları yaşayamazsın kesin biley çıkar diyordu. Lanet olası kahreden o güne kadar ben haberlere bakıyorum internette şöyle bir yazı " anne bir haftalık çocuğuna doyamadı" acaba dedim neki kaza filanmı bir açtım ki kadın doğum yapıp geliyor ve önce yüksek tansiyon sonra bir anda baygınlık ve akciğer embolisi yani akciğere pıhtı atıyor ve ölüyor. O günden bu güne hayatta küstüm eşimi yaşamı çocuğu hiçbişey istemiyorum ama hiç bişeyi kesin diyorum bende de olucak heran ölücem şimdi ölmesem bile doğum dan sonra kesin ölücem diyorum evladıma bakıp bakıp ağlıyorum nefes alamıyorum sanki kalbimde bir baskı ben çok kötüyüm sizlerden başka kimsem yok anlatacak ben ilk defa güldüm dayak yedim aldatıldım alkoş çektim kadınları çektim şimdi ilk kez sevildim ilk kez değerliydim herşey bitti doğmamış evladıma ben kıyafetler aldım emzik bile aldım gittim mirenayı çıkarttım öyle pişmanım ki eşime sokulmuyorum ya hamile kalırsam diye hamile olmsam da oluyormuş zaten de ama ozaman daha riskliymiş ben ölüyorum arkadaşlar ben ölüyorum ne olur size yalvarırım ellerimden tuttun benim ben bunu beynimden nasıl silicem ben bunu nasıl yapıcam bazen durup ağlıyorum diyorum ki kızım bensiz ne yapar kimsesi yok benden başka diyorum tekrar ağlıyorum size Allah için yalvarıyorum ne olur ellerimden tuttun ne olur
Sizde böle bişey olsa kızınız da olmazdı zaten kendi kendinize etmeyin lütfen. Bir hastalığınız yok ki şükredin hem olsa bile hamilelikte iğne vuruluyor çocuk ve size hiç bişey olmuyor. Bu kdr rahat edemiyorum diyorsanız özele gidip 480 tl verip trombofili paneli testi yaptırın. Ama bu hastalık sizde olsa düşüğe sebep oluyor çocuğunuz hiç olmazdı içinizi ferah tutun hiç birşeyiniz yok

Sizde böle bişey olsa kızınız da olmazdı zaten kendi kendinize etmeyin lütfen. Bir hastalığınız yok ki şükredin hem olsa bile hamilelikte iğne vuruluyor çocuk ve size hiç bişey olmuyor. Bu kdr rahat edemiyorum diyorsanız özele gidip 480 tl verip trombofili paneli testi yaptırın. Ama bu hastalık sizde olsa düşüğe sebep oluyor çocuğunuz hiç olmazdı içinizi ferah tutun hiç birşeyiniz yok

Herkesin yaşadığını göz önünde bulundurup hayatı yaşamaktansa kaçarsanız bir yere varamazsınız ve git gide dibe çeker sizi hayat. Bırakın o başkası siz değilsiniz. Onlar yaşamış diye sizin de mi başınıza gelecek öyle düşünmeyin bence. Belki de çok sağlıklı bir dolum süreciniz olacak ne malum. Kaçarak yaşayamazsınız. Başınıza gelsin, sonrasında bu kadarmıydı dersiniz belki de. Hayat bu. Korkarsanız başınıza gelir beyin neye endekslenirse onu yaşatır unutmayın.

Herkesin yaşadığını göz önünde bulundurup hayatı yaşamaktansa kaçarsanız bir yere varamazsınız ve git gide dibe çeker sizi hayat. Bırakın o başkası siz değilsiniz. Onlar yaşamış diye sizin de mi başınıza gelecek öyle düşünmeyin bence. Belki de çok sağlıklı bir dolum süreciniz olacak ne malum. Kaçarak yaşayamazsınız. Başınıza gelsin, sonrasında bu kadarmıydı dersiniz belki de. Hayat bu. Korkarsanız başınıza gelir beyin neye endekslenirse onu yaşatır unutmayın.

Aslında kesinlikle haklısın ama işte baş edemiyorum. Okuduğum haberin yakınına faceden ulaştım kadın bana resmen deli muamelesi yaptı. Haklıydıda ben sadece şunu öğrenmek istemiştim işte şöyle oldu zaten şöyle bir trdavideydi felan filan ama insanlar sadece bana deli diye bakıyor ;((

Durduk yere bu kadar kuruntu olunca insan acaba sorun iflas eden bi beden mi ters dusunen bi kafa mi diyo. Bu kadar korku normal degil.

Bol bol felak nas ayetel kursi okuyun.
Dr dan yardım alın inanın geçecek bu düşünce yumağı evladınız da olucak inşallah.

kıyamam ben sanaa..Allah yardımcın olsun.sen nelr atlatmıssın emınım bunudda atlatırsın.ynında sana destek olan kocan ve sana muhtac olan bı kızın varmıs onlar ıcın guclu olmalısın.tedavın devam eıdyormu bılmıyorm ama etmıyorsa mutlaka yenıden basla dozlarını arttırırlar belkıde.en kısa zamanda ıyı olursun ınsallah canm benım

N ninanur ahh canımmm okurken boğazım nasıl düğüm düğüm oldu. nasıl duygulandım anlatamam. yanında olup kocaman sarılmayı istedim okurken. ne olur yeni hayatınızı güzelleştirin. ne olur olumsuz düşünmeyin. ne olur psikolojik destek alın lütfen neolur. çok etkilendimmm. o mis kokulu yavrunuzu alın kucağınıza. sevin doya doya. onu kokladıkça huzuru hissedin. onun kardeşini çağırın, o da sağlıkla gelsin dünyaya. eşinizin elini tutun, öpün onu. koklayın. lütfen huzuru hissederek eennn içten koklayın. booll boooooolll felak - nas ve ayetelkürsi okuyun. Rabbim kalbinizi inşirahla doldursun. :KK200:

Back