Merhabaa genç kardeşim
Geçen ay aynı panikleri yaşamış birisi olaraktan sana gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki 'Hamile Değilsin!'
Ama seni psikolojik olarak rahatlatmam gerekiyor bunu hissediyorum. Ahem. Başlayalım.
Öncelikle ana kuralları sana söyleyeyim kısa kısa:
1- Boşalma yoksa hamilelik oranı %1'in altında.
2- Prostat sıvısı yani zevk suyu sperm içerse bile hamilelik oranı %1'in altında.
3-Bölgeye meni bulaşsa bile içine boşalmadıkça (belirsizlik olmasın rahminin içini kastediyorum) hamilelik oranı yine oldukça düşük.
4-Aklında ve bilinçaltında bu korku olduğu ve sürekli bunu düşündüğün için vücudunda bu belirtiler var.
5- Aynı zamanda reglime 9 gün var demişsin, tam PMS döneminin içerisindesin. PMS belirtileri de yine baş ağrısı, mide bulantısı, endişe, stres, baş dönmesi, kasık ağrısı ay ay daha bir sürü şey var ben her ay çekiyorum en az 10 gün önceden başlıyor
Tamam şimdi enfeksiyon şüphene gelelim.
Geçen ay ben bu korkuyu yaşarken bir sabah olağanüstü bir mide bulantısı ve baş dönmesiyle acile gittim. Tam 1 haftadır mide bulantısı, mesane ağrısı, tuvaletimi yaparken ağrı, baş dönmesi, kasık ağrısı, bağırsak ağrısı ve bağırsak gazı şikayetlerim sürüyordu. Acildeki doktor hanım çok anlayışlı biriydi. Her şeyi kendisine anlattım. Beni sakince ve sabırla dinledi. Adet kanamam olmasına rağmen internette okuduklarım yüzünden yerleşme kanaması olup olmayacağından korktuğumu söylediğimde bana içimin rahat olmasını söyledi ve idrar tahlili istedi. Enfeksiyondan şüphelenmiş ve tahmini de doğru çıktı. Sebep olarak da bol su içmediğim teşhisini koydu. Antibiyotik tedavisine başladık.
Yani demem o ki güzel kardeşim, kadınların %90'ı idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor hayatında. Bol su içmezsek, tuvaletimizi tutarsak, hatta çok ilginçtir ki çok fazla gazlı içecek tüketirsek bile bu enfeksiyon olabiliyormuş.
Sana önerim şunlar:
-Daha adetine 9 gün var. Eğer kafana takarsan adetin de gecikir sonra daha çok üzülürsün benim gibi kafana takarsın boş yere kendini üzersin. Ama diyelim ki gecikti, hemen eczaneden bir kaset test al. Çekinirsen ablama alıcam, anneme alıcam filan da diyebilirsin (Ay kötü yola sevk etmiyorum yanlış anlamayın nolur
) Kaset testinde çıkacak olan negatif sonucuyla bilinçaltını da yenebilirsin. (Denendi, tarafımca onaylandı.)
-Enfeksiyon varsa eğer kekik suyu içebilirsin çok faydası olur.
-Yaşadığın bu şey için kendini sakın suçlama. Bu hayat senin hayatın. Sevmişsin, yaşamışsın. Sadece bilinçli olmamız gerekiyor. Hamilelik konusundan korkman ve böyle bir şüpheye düşmen asla suç değil. Tökezlediysen ayağa daha güçlü kalkarsın.
Umarım her şey gönlünce olur kardeşim. İnşallah regl olduğun haberini de alırız.