Hamile ne yemeli, ne yememeli !

nurbanu123

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
12
0
34
Doktorlarımızdan öğrendiğimiz bilgileri paylaşabilir miyiz? Ben doktoruma özellikle sordum sadece normalde yememen gereken şeyleri yeme dedi bu benim için yeterli bir cevap değil.. Kola, sigara vs içmiyorum. Açık çay mesela ne kadar içilebilir.. Kendimi sakınmam gereken besinler nelerdir? Mesela maydonoz yeme çok fazla dedi bir tanıdığım düşük yaparmış dedi. Öyleyse bunu bana doktor neden söylemiyor ki kafam karıştı bir de sizlere danışayım dedim.. Teşekkürler..

Doktorun bana soyledikleri:

Diet kola, kola, kahve, cay gibi kafeinli icecekler ve alkol icilmeyecek. Soda gunde bir tane icilebilir. Konstantre meyve suyu icilmeyecek, taze meyve suyu icilebilir. Bitki caylari icilmeyecek, gunde bir fincan ihlamur, yasemin olabilir, yine de icilmemesi daha iyi. Gunde uc litre su icilmeli. Tatlandiricili icecekler ozellikle tuketilmemeli.

Derin deniz baliklari, ton baligi, kopek baligi yenmemeli. Midye, kalamar, ahtapot, istakoz, karides, deniz taragi gibi deniz mahsulleri de derin su baliklari gibi civa acisindan yogun olabildikleri icin yenmemeli. Susi, somon fume gibi icerisinde pismemis deniz urunu barindiran veya kendisi pismemis deniz urunu olan yiyecekler yenmemeli.

Et fume gibi pismemis etler, salam, sucuk, sosis gibi katli maddelerinin cok oldugu sarkuteri urunleri yenmemeli. Az pismis, orta pismis etler yenmemeli. Sakatat tuketilmemeli.

Pastorize olmayan sut ve sut urunleri, Rokfor gibi kuflu peynirler, Brie, Camembert, Fontina gibi yumusak peynirler yenmemeli. Pizzada kullanilan Mozzarella, Ricotta, Parmigano gibi peynirler, beyaz peynir, keci peyniri, Gouda, Edam, Emmantal gibi sert peynirler yenebilir.

Yogurt olarak ozellikle katkisiz bir yogurt tercih edilmeli. AOC yogurdu en ideal yogurt.

Pismemis yumurta iceren, ev yapimi dondurma, ev yapimi Hollandaise veya Ceaser soslari, ev yapimi veya Italyan usulu Tiramisu, pismeden yapilan Cheese Cake kesinlikle tuketilmemeli. Yumurtanin pistigi krem karamel, Creme Brulee gibi tatlilari tuketilebilir.

Yumurta haftada en az iki kez yenmeli. Mumkunse iyice haskanmis sekilde tuketilmeli, haslarken yumurta beyazinin kararmamasi gerekiyor. Rafadan dedigimiz, ici sulu, pismemis yumurta tuketilmemeli.

Konserve yiyecekler, ton baligi da, tuketilmemeli.

Taze sebze ve meyve bol tuketilmeli. Ozellikle sebzelerden ispanak, brokoli, karnibahar, havuc, kivircik salata, kuskonmaz, bruksel lahanasi, meyvelerden portakal, greyfurt, cilek, avacado, kuru baklagillerden mercimek, bezelye ve kuru fasulye dogal folik asit kaynaklari olduklari icin ilk uc ay bol bol tuketilmesinde fayda var.

Sebze ve meyveleri kati olarak tuketemiyorsaniz, kati meyve sikacagiyla sivi hale getirip, karistirarak icebilirsiniz.

Kavrulmamis ceviz ve findik, incir ve gunkurusu kayisi ara ogun olarak yenmesi gereken besinler. Bir kase kadar cok degil ancak her birinden ikiser-ucer tane kadar yenmesi ideal.

Kepekli urunlerden kansizlik yaptigi icin uzak durulmali. Tam bugday ekmegi tercih edilmeli.

Kahvalti olarak, Amerikan tipi kahvalti yerine, beyaz peynir, ekmek, zeytinin de oldugu geleneksel bir kahvalti tercih edilmeli.

Su anda aklima gelenler bu kadar. Maydanozu sordugumda, kaynatilarak suyunun icilmesinin sakincali oldugunu, ancak, salatanin icerisindeki birkac dal maydanozdan bir sakinca gelmeyecigini soylemisti.

Bir de tabii ki ulkeden ulkeye yeme aliskanliklari degistigi icin doktorlarin belirledikleri bazi degerler de degisiyor. Italya'da doktorlarin cogu 2 bardak espresso tuketilebilir diyor, Ingiltere'de dondurulmus oldugu surece (taze olmayacak) susi yenebilir deniyor. Gunde bir kadeh kirmizi sarabin sakincasi yok diyen doktorlar oldugu gibi, iki uc sigara tutturulmesinde bir sakinca yok diyen doktorlar da var.

Son düzenleme:
Ben de maydanoz konusunu doktora sorunca, öyle şey mi olur, belki kilolarca maydanoz yense bir etkisi olabilir demişti ve şöyle bir örnek vermişti, düşünsene o kadar istenmeyen gebelik oluyor, maydanozla düşük yapılabilecek olsa bunca insan kürtaj olur mu, o kadar para verirler mi, yerler maydanozu düşürürler ama öyle bir şey yok, normal bir insanın yiyeceği maydanozun düşüğe neden olması mümkün değil demişti

canım doktordan daha çok bilgi verdin bana çook teşekkür ederim

Cnm arkadasin soyledikleriyle beraber doktorum bana tum gebeligim boyunca bolca ceviz semiz otu ve somon baligi tuketmemi istedi somon baligi en ii omega 3 kaynagiymis bi de son uc ay bol bol sut ve sut urunleri dedi ben zaten iciyodm ama daha fazla tuketmeye basladim

kızlar merhaba adet günüm geldi ve hiç adet belirtim yok normalde böyle olmazdım göğüslerim şişerdi bu durumu yaşayanınız var mı ???
hamile olabilir miyim acayip bel ağrım var

Dr um bana yeşillik ye ama abartma koca bir kase değilde küçük bir kase ve kesinlikle evde kendin yap tuzlu,sirkeli suda beklet iyice durula dedi ztn salam sucuk söylemeye gerek yok lakin zencefil tarçın karanfil fazla sarmısak bunların hepsini benim gibi tüketmeyi çok severseniz düşük riskiyle karşılaşabilirsiniz ben evde kuş burnu ve kuru meyve çayı içine zencefil karanfil tarçın koydum içtim bol bol malum kış ayı girip olmiyim diye lakin düşük tehlikem oluştu çünkü bunlar kan sulandırıcı ek ıhlamur bol sarmısak li çorba sonucu olmuş olabilir dedi sizlerde dikkatli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…