Hamile miyim değil miyim? Birşey anlamadım bu işten:(

sudenurten

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
94
0
16
Ankara
Merhabalar,

Eşimle yaklaşık 2 aydır ciddi ciddi bebek istiyoruz, o yüzden sadece sat'mi biliyorum, kac günde bir olduğumu maalesef bilemiyorum; SAT: 25 Haziran bu arada...

28. günümde kan testi yaptırdım HCG 11.49 çıktı, lab.la sadece telefonda görüşebildim ve bana iki gün sonra tekrar test yaptırmam gerektiğini söylediler..

İki günü geçirdim ve 3. gün tekrar test yaptırmadan evvel önceki testimi bir doktora göstereyim dedim ve doktor bana hamile olmadığımı net bir dille söyledi! Bana verilen test kağıdında dahi (Kadınlar:<5 )yazıyordu; ben de doktora üstü hamile değil miydi deyince menopozdaki kadınlarda bile çıkar bu sonuç dedi toplamda 1 dakika dahi konuşmadı benimle....

İçime sinmedi 3 TL lik bir idrar testi aldım ve ikinci çizgi silik de olsa çıktı; yani bakan herkes "burada bir ikinci çizgi var" der rahatlıkla..

Şimdi ben hamile miyim neyim? Başka bir rahatsızlıktan dün röntgen çekilmedim acilen çekilmem lazım onu dahi yaptıramadım ne olur biri bir şey söylesin'!!

canım henüz anne değilim ama bildiğim kadarıyla beta hcg nin 5 in altında olması hamilelik olmadığını gösterir.ve senin değerin 11 belki geç döllenme olmuştur veya adet tarihini çok yeni geçmiştir.bence başka bir sağlık kuruluşuna git içine sinmesi açısından.beklenen adet tarihin daha 2 gün geçmiş değerlerin çok yüksek değildir belki

Bilemiyorum, doktorun net tavrı o kadar sinirlerimi bozdu ki...İkinci bir kan testini kaldırabilir miyim bilemiyorum...

İkinci çizgi aynen aşağıdaki resim gibi...Neden kimse birşey söylemiyor????

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...60-hamilelik-testinde-ikinci-cizgi-silik.html

evde yapılan testle uğraşmak yerine (ki bu testler sanılandan daha az güvenilir) başka bir sağlık kuruluşuna gitsen daha iyi olur.net bir cevap alırsın,başın ağrımaz.BAT geçmiş aslında... yeni bir kan testi daha net şeyler söyletebilir. ikinci çizgi için kim ne dese boş.bazen "hamilesin" diyoruz,test bozuk çıkıyor,bazen "değilsin" diyoruz kan testi pozitif çıkıyor.:44:

kanda deger 11ken ıdrarda pozıtıf deger cıkmaz kan testını tekrarlaman lazım baska bıryerde degere bakarak anlasılır ıkıncı kan tetsını kaldırabılırmıyım bılmıyorum demısısnde allah askına arkadasım neyını kaldıramıycaksın 2 aydır bebek ıstıyoruz demıssın bu lazfın yıllardır bebek hasretı cekıp ugrasanlara ayıp olmuyormu daha cok yenısınız yaptırıver bır kan testı daah negatıf cıksa nolur daha yolun basındasınız bırdaha kan testı yaptırmadanda kımse bırsey dıyemez ama hamıle olma olasılıgın yüksek bence vakıt kaybetme testı tekrarla

İkinci çizgi aynen aşağıdaki resim gibi...Neden kimse birşey söylemiyor????

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...60-hamilelik-testinde-ikinci-cizgi-silik.html

çizgin çok belirgin ben kendi adıma söylüyorum okadar test aldım evde yaptım ama hiç böyle çıkmadı böyle çıkmayı bırak tek cizgiden öteye gitmedi bence yakınlarında sağlık ocağı varsa sabah ac karnına git kan testi ver ertesi gün alıyorsun sonuçu hayırlısı olsun

Ben yıllarca bebek hasreti çekenlere ayıp olabilecek bir söz sarf ettiğimi düşünmüyorum, ben doktorun tavrının beni ne kadar sinirlendirdiğinden bahsedip ikinci bir testte yine bir doktorla karşılaşacağımdan aynı muameleye maruz kalmak istemediğimi belirttim, eğer test yaptırmaktan sizin algıladığınız gibi çekinseydim hastaneden çıkar çıkmaz idrar testini yaptırmazdım.

İnsanları yargılamadan önce yazdıklarını okumayı, onları dinleyebilmeyi tavsiye ederim size...

çok fevrisiniz açıkcası yazdıklarınızdan bende psikolojik olarak kaldıramıcağınızı anladım ....

2 ay nedir ki kaç sene uğraşanlar var takmayın bu kadar bir kaç gün daha bekleyin aynı hastaneye yaptırmak zorunda değilsiniz başka hastaneye yaptırın kan testini hem doktoruda görmemiş olursunuz hemde emin olursunuz hakkınızda hayırlısı olsun

inşallah istediğiniz sonucu alırsınız
ama arkadaşın dediğinede kızmayın bir doktorun lafına kızmışsınız yıllarca doktora gidenler ne yapsınlar..
o doktor yanlış konuşmuş ne deemek menopozludada bu sonuç çıkar biz 6 senelik evliyiz o kadar çok test yaptırdıkki hiç biride 0.01 geçmedi bencede başka bir doktora görünmenizde fayda var kızdırdıysam özür dilerim

Est...

Benim tepkim yıllarca doktora giden insanları kıracak şekilde yazdıklarımın anlaşılmasına duyduğum hassasiyetten.. kimsenin kalbini kırmak istemem...2 aydır düzenli istiyoruz ama 4 yıllık evliliğimde zaman zaman demelerimiz oldu yine.. Çok idrar testi yaptım ama ilk kez ikinci çizgiyi gördüm ve ilk kez kan testi yaptırdım...Buna rağmen, Değerimin menopoza girmiş biri ile aynı olmasına rağmen idrar testinin bu şekilde çıkması o kadar allak bullak etti ki...

Başka bir rahatsızlıktan ağır ağrı kesiciler alıyorum, anestezi gerektiren müdahaleler yapılıyor, anestezileri ertelemeye çalışıyorum ama ağrı kesici almak zorunda kalıyorum, şimdi ağrıdan kıvranıyorum..

Haklısınız tavsiyelerinize uyup başka bir hastanede test yaptıracağım...

doktorunuz çok acımasızmış hcg 5in üzeri oldu mu döllenme olmuş demektir
ve 2 güne bir değer yakllaşık 2katına çıkıyorsa gebelik sağlıklıdır
Allah gönlünüze göre versin

ayrıca değeeri 5 küsür olup ilk testi yaptığında şimdi evladı kucağında olan arkadaşım var

bırdaha kan testını kaldırabılırmıyım dedın dıye ayıp olmuyormu dedım odkar celallenecek bırsey demedım buraya konu acmıcaksınız herseye böyle kızacaksanız ben sankı sana sen bebek hasretı cekenlere saygısızlık yapıyosun falanmı dedım sana güzel güzel acıklamada yapmısım orda işte ne var bukdar kızacak saygısızlık lafı etmedım ben demem okı daah 2 aydır bebek ıstıyosun negatıf osla nolur kan testı yaptır dıye ben senın yazından kan testı negatıf cıkarsa kaldıramam dedın dıye anladım oyüzden öyle dedım ayıp olmuyomu dıye yoksa sana kımse saygısızlık edıyosun falan yazmadım

canım bunu anlamanın en güvenli yolu kan testini tekrarlamak iki günde bir değerin ikiye katlanması lazım.hadi bi cesaret... hakkında hayırlısıyla Allah gönlüne göre versin

ben seni çok iyi anlıyorum rahatsızsın ilaç film vs alman lazım ve hamilelik şüphesi var... bana kalırsa sen hamilesin hem silik çizgi hem 11 değer adetin de geçmiş... asıl şu yönden düşünüyorum şimdi... ya gerçekten hamileysen o zaman ne yapacaksın... diğer tedavilerin nasıl yapılacak... çoook zor olacak... acilen test yaptır çünkü belirsizlikle beklemek daha fena

Son düzenleme:
canım benim ilk kan test sonucum 5.05 cıkmıstı ikincisi 23.6 cıktı üçüncüsü 324 çıktı ve 324 cıktığı halde bile idrar testi negatif cıkmıstı ve simdi 38 haftalık hamileyimm...o doktor bişey bildiği yok insan ikinci testi yaptır der sen bence ikince testini yaptır yükselmişse hamilesin demektatlım...

evet hamileymişim...

Tedavilerim yarım kaldı hayırlısı olur inş..

Ama bu kez de keseyi göremedi doktorvaginal ultrasonla bakmasına rağmen, progesteron testi yapılacak yarın, dış gebelikten şüphelendi doktor.

Gerçi oruçluydum su içmeksizin tuvalete sıkışmaksızın ultrason yapıldı, HCG değerim bu kez 15550 çıktı, yapılan teste göre bu 4-5 haftalık periyoda denk geliyormuş, sınırı 1500-23000 aralığıymış, benimki ortalarda bir değer çıktı, bakalım pazartesi ne olcak...Umarım hayırlısı olur

haırlı olsun canım çok sevindim küçükse görünmez sen iki gün arayla kan testi yatır ikiye katlıyosa sağlkıdır inşallah iyi haberler alırsın.

İns cnm, hayirlisi olur...
Saatlerdir nette arastiriyorum nette yaptigim hesaplamaya gore tam 5 haftalik hamileyim, hcg degerim de ykl. 5 haftayi dogruluyor ama neden dis gebelik belirtilerim yok anlayamiyorum, sadece karnimda sislik hissi var dolgunluk hissi ve arada kasigimda minik bi agri oluyor o kadar kucuk ki psikolohik dahi yapmis olabilirim diyorum yarin bi turlu gelmeyecek gibi geliyor, beklemek ne kadar zormus...
5 haftalik gebelikte dis gebelik belirtilerin olmasi gerekmez mi bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslar rica ediyorum cevap verin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…