1. Yukarıda bir hanımefendinin "ilaç verdiler bıraktı" dediği ilaç cham*ix (ilaç ismi vermek yasak mi bilemiyorum sitede), ben kullandim 2.5 sene bıraktım geri başladım, esim benden 1 sene sonra kullandi bıraktı ve başlamadı. Lakin şuan tüm dünyada yasaklandi, eczanelerde de bulamazsiniz, evet bir ara toplum sağlığı merkezleri ucretsiz veriyordu, sigarayi birakmak istiyorum diyenlere. Neden yasaklandı diye internetten aratirsaniz çıkıyor, zira alıntı yapmak da yasak mi değil mi bilmiyorum (içerisinde kansere yol açan nitrozamin maddesinin fazla miktarda olmasi sebebiyleymiş)
2.
Tüp bebek yolculuğuna başlarken, elektronik sigara kullanmaya basladim, tabii ki sigara icen bir insanı asla kesmez, kendime sigara için kota koydum, yarım yarım sonduruyordum sigaralari ve gunde max 4 sigara iciyordum, bazi gunler günü 1.5 sigara ile kapatiyordum, transfere girerken son yarım sigaramı ictim kapıda, sonra agzima sürmedim. Allah'a şükür pozitifim
şuan elektroniği de ağzıma sürmüyorum, bebeği duyunca oldu bir sekilde ama azaltmamin da faydasi olduguna inaniyorum.
3. Allah sabrını veriyor mu veriyor, kafam arada şişiyor mu şişiyor, kalkıp bir is yapıyorum (mesela bulaşık makinesini yerlestiriyorum). Kisacasi kendinizi strese sokmayınız, günü gelince bir şekilde karara bağlıyorsunuz.
*12 sene günde 1 paket, hatta bazı günler 2 paket içen bir insandim